lauantai 13. huhtikuuta 2013

Luoksepäästävyyttä ja jumppaa

Aamusta Elisan treenit 2/2, oli kivaa taas. Merkki oli oikein mallikas luoksepäästävyystreenissä. Lopuksi vasemmalla puolella (ei vielä perusasennossa) Elisa sai jo kävellä suoraan kohti antamaan namin. :) Ja ilme oli paljon rennompi, mitä viikko sitten. Nyt vaan pitäis jatkaa treeniä... 

Toisella pätkällä koitettiin tehdä vähän asennetta hommiin. Ensin piti saada Merkki hereille, mutta onneks nyt leikki kivasti. Oma halli ja muut koirat oli bokseissaan. Ensin siin vähän riekkumista, koira perusasentoon ja kun ilme oli kohdillaan, uusi "sivu" ja siitä palkka. Muutama toisto ihan kivasti. Tää vaatii tietysti kans rutkasti treeniä, että asenne yhdistyy käskyyn. 

Muiden treeneistä tuli kivasti vinkkejä ainakin viivästettyyn / etäpalkkaan, seuraamisen käännöksiin ja asenteen kasvattamiseen. Oli tosi kiva minikurssi, luoksepäästävyys edistyi tosi hienosti. Harmi vaan, että Elisa on niin kaukana, ettei jatkotreenit onnistu. :| Mutta täytyy I:n kanssa potkia toisiamme treenaamaan. Toivottavasti näyttö meni hyvin ja Elisa saa hyvän numeron, kovasti positiivista palautetta koitin antaa.

Väliaikaohjelmana tyttöjen kans lenkille ja sitten jumppaamaan. Minnalla oli uus tasapainolauta ja Dobo. Merkki on edelleen kierossa... Nopealla tsekkauksella näytti, että vasemmalta puolelta olis vatsalihakset jumissa, selkälihakset ei pahat. Oikealta puolelta sitten takimmaisten kylkiluiden välit ja lantion alue jumittaa. Tarttee tilata hieromaan molemmat mustat pojat. Ihmeen kivasti Merkki antoi kopeloida. Murisi toki, mutta jo siinä parissa minuutissa rentoutui tosi hyvin. Ajattelin, että se on jäykkä kun rautakanki, eikä hieromisesta tule mitään.

Merkki temppuili hienosti sekä tasapainolaudalla että Dobolla. Ihmeen reippaasti hyppäsi tutisevan pallon päälle ja vähän onnistui jo istu-maahan -jumppa ja pyörähdykset (oli toki Merkin kokoon nähden iso pallokin, kun siinä rotikkakin on mahtunut kiipeilemään). Tasapainolauta oli kansa kiva, jalat-temppu onnistui ihan ilman ihmettelyjä ja punnerruksiakin saatiin tehtyä.

Dobon kans vaan kävi pieni työtapaturma ja Merkki rupesi irvistelemään Minnalle... Merkki pomppas pallon päälle ja rupes kovasti "täriseen" pallo ja sen mukana koira. Ajattelin auttaa miestä mäessä ja nostin vähän ilmaan, että lakkaa tutisemiasta. Luuli ilmeisesti, että Minna nappasi kiinni ja piti sitten sen takia alkaa irvistellä ja kyttäillä (ja murista toki)... Shit! Mutta onneks Minna ei vähästä säikähdä ja saatiin jumppailtua vielä pikkuhetki. Saas nähdä miten paljon tää teki takapakkia luoksepäästävyydelle... :S Joskus tosissaan riepoo moinen mörrimöykkyily, mutta näillä mennään ja koitetaan ottaa opiksi.

Kotona pitäis taas muistaa tehdä punnerruksia, selän venytyksiä ja etujalat paremmassa asennossa makaamista. Ainakin. ;)

Olis ollut ihan täyden kympin päivä, mutta viimeisin äksidentti vähän laski arvosanaa. Treeniä vaan, niin eiköhän se tästä. Tai sitten vaan kevät harhauttaa paatunutta pessimistiäkin... ;P

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

Eihän sen koiran tartte olla luoksepäästävyydessä kokeessa ihan täsmälleen perusasennossa. Jos toi systeemi lähtee toimimaan, niin opeta se alkukin ihan uudestaan esim. niin, että käsket sen istumaan ja siirryt itse sitten suunnilleen siihen perusasento-asemiin. Jos se ahdistus nyt on juurtunut niin syvälle siihen sivulla oloon/sen käskyyn. Ja onhan sulla joku sana jolla kerrot sille etukäteen että nyt on tulossa tää liike?

Merkki-mudi kirjoitti...

Tän mää kans pähkäilin ihan itse samalla lailla. Se ja sama, mitä tuossa sanotaan huonosta perusasennosta, jos muuten saadaan onnistumaan yhtään sinnepäin. Käskykin on tarkoitus liittää sitten, kun alkaa liike olla suurinpiirtein hallussa. Ettei kävis niin, että käsky yhdistyy väärään mielentilaan.