lauantai 20. huhtikuuta 2013

Doboilua

Minna oli ostanut dobo:n ja oltiin nyt toista kertaa sillä jumppailemassa. Ja tällä kertaa selvittiin ilman murinoita. :) Kaksi kierrosta ehdittiin temppuilla, kunnollinen tauko välissä.
  • Aluksi loivalla A-esteellä peruuttamisia, asennon vaihtoja ja takajalkojen / selän venyttelyä. Tässä Merkki venyy hyvin, kun pyytää ensin "jalat" ja sitten namilla houkuttelee etujalkoja eteenpäin.
  • Tasapainolaudalla pyörimistä etujalat ja takajalat tyynyllä.
  • Doboon totuttelua. Pöydältä pallon päälle kiipeämisiä pitkittäin ja poikittain. Vähän jotain asennon vaihtoja sen päällä. 
  • Tasapainolaudalla punnerruksia ja kumarruksia.
  • Dobolla taas totuttelua. Vähän venytyksiä niin, että etu- tai takajalat oli pöydällä ja varovasti liikuttelin palloa. Tassun antamistakin kokeiltiin, istuviltaan onnistui. Seisoviltaan pitää ensin opetella ylipäätänsä. Ja antaa tempulle nimi.

Selvästi tuo on kyllä tosi raskasta koirille, mutta reippaasti Merkki jaksoi. Vähän mulkoili Minnaa, mutta nyt muistettiin taas pitää riittävä hajurako... Tauolla hengaili mun mukana. Kertulle pitää aina vähän kätistä, mutta sitten taas Kändi oli vaan mielenkiintoinen. Ota tuosta nyt sitten selvää? Tauolla temppuiltiin tassun antamista, kurre-istuntaa, oikealle käännöksiä, vähän luoksetulon stoppeja ja kiertämistä oikealta ja vasemmalta. Paimennuksia ajatellen pitäis opettaa kiertämään lähteminen niin, että koira on mun edessä. Meinas olla vähän hankalaa vielä. Kivat treenit. :) Kesällä päästään toivottavasti tositoimiin, kun koirat on saaneet totutella palloon ja Minna pääsee kurssitettavaksi. 

Jumpan päälle "kevyt" loppuverryttely metsässä Lumen ja Sagan kanssa. Nyt säilyi jopa sopukin, kun ei jääty seisoskelemaan. Viikko sitten metsässä oli vielä ihan talvi, nyt lunta oli enää siellä täällä. Sinne sais jo ihan passelisti jäljen tehtyä... Pitää yrittää olla reipas huomenna. :)

Ei kommentteja: