lauantai 6. huhtikuuta 2013

Elisan tokot 1/2

Yksi opiskelija pitää näyttöönsä liittyen koulutusta kahtena lauantaina. Nyt oli kenraali ja ens viikolla on sitten arvioijat paikalla. Jokainen sai valita 1-2 treenattavaa juttua, meillä luoksepäästävyys... 
  • Aloitettiin ihan normaalisti, M sivulle ja namitin kontaktista, kun Elisa lähestyi. Merkkiä selvästi taas epäilytti, mutta ei murrannut tms. Koska epäilytti, niin vaihdettiin taktiikkaa.
  • Seuraavaksi siedättämistä / vastaehdollistamista niin, että Merkki maahan arkikäskyllä ja namia nokkaan niin kauan, kun Elisa lähestyy. Namit pois, kun E lähtee pois. Tässä oli selvästi rennompi. Luultavasti, koska tässä tilanteessa sitä ei ole kai koskaan kukaan mennyt koskemaan. Tehtiin 2 tai 3 sarjaa (jokaisessa muutama lähestyminen) ja lopuksi E oli jo ihan vieressä kyykyssä. Tässä kerran lievästi ahdisti, jätti yhden namin syömättä, mutta jatkoi sitten ja muut kerrat hyviä. Vähän vetää korvia linttaan, mutta ei vielä muuten jännity.
  • Viimeisellä kerralla vapaasti (ilman käskyä) mun oikealle puolelle ja palkkaa katsekontaktista, kun Elisa lähestyy. Parin kerran jälkeen Elisalle nameja kanssa, kun M oli ihan rento. Palkkailin katsekontaktista ja Elisa syötteli kansa välillä nameja. :) Viimeinen kerta muuten samalla lailla, mutta M vasemmalle puolelle. Oli selvästi jännempää (vas. puolella perusasennossa ne murrailut & inhat tilanteet on tulleet), mutta oli kuitenkin suht rento ja Elisakin pääsi syöttelemään nameja. 
  • Lopuksi porukalla kisanomainen paikkamakuu. Just koiria maahan käskettäessä halliin tuli pari seuraavan ryhmän koiraa, Elisa kävi ohjeistamassa ne vielä ulos ja otettiin uusiksi. Hyvä häiriö siis, eikä M saanut raivaria! Joko oli ihan hiljaa tai sitten vaan pieni mur, ei kuitenkaan juuttunut kyttäämään. Paikkamakuu muuten tosi hyvä. Ihan alkuun kerran huomautin, kun haisteli niiden ovella käyneiden perään. Mutta muuten keskittyi hienosti, oli hiljaa, ei venkuillut, eikä häiriintynyt, kun Elisa käveli koirien edessä. Jopa loppuperusasento hyvin.

Olipas hyvät treenit! Merkki oli ihan superreipas. ♥ Meitä oli yhteensä 4 koiraa ja 2 h aikaa, just sopivasti. Kaikki ehti tehdä riittävästi ilman kiirettä (vissiin 2 kierrosta, n. 10 min kerta?), mutta koirat ei vielä väsähtäny. Ja Elisa oli tosi hyvä kouluttaja. :) Selkeä ja napakka, kohteli koiria kivasti. Ja jokaiselle koiralle löytyi omanlaiset treenit. Ehdottomasti kävisin Elisan treeneissä enemmänkin, jos olisi mahdollista. Meillä läksynä siis ensi viikkoon lisää luoksepäästävyyttä samalla kaavalla. Ensin maassa, sitten oikealla puolella (katsekontaktista namia, että pysyy mielessä, että tarkoituksena on kuitenkin hengata mun kanssa, eikä varsinaisesti moikkailla vieraita) ja jos sujuu, niin lopuksi vasemmalla. Jokohan huomenna nakittais jonkun rallyporukasta avustajaksi...? ;)

Päälle vielä kunnon metsälenkki tyttöystävien kanssa mahtavassa auringonpaisteessa. Kyllä tällaisia päiviä voisi olla useamminkin. 8)

Ei kommentteja: