keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tarmonpuuska

Kun tapahtuu, niin sitten tapahtuu kaikki putkeen...

Maanantaina oltiin ekaa kertaa arkitokokurssilla vieraassa paikassa. Meininki oli kyllä mennä ihan "oikeaan tokoon", mutta ryhmät oli täynnä. Tuumailin sitten, että tuolla arkitokossakin pystytään ihan hyvin treenaamaan häiriöitä, mitkä on Merkin kanssa se pahin juttu. Ja tietysti luoksepäästävyyttä jne.

Paikalla oli tosi paljon ihan täysin vieraita koiria, samalla isolla kentällä varmaan lähemmäs 20 (n. puolet arkitokoa ja puolet alo-avo -tokoa). Ja bonuksena vielä Lumi toisessa ryhmässä... Tähän nähden meni ihan  yllättävänkin hyvin. Onnistuttiin kentän nurkassa jopa leikkimäänkin muutama pikkupätkä. Päätin jo mennessä aloittaa ihan vaan sillä, että koitetaan osata käyttäytyä. ;) Ja jopa melkein onnistuttiinkin tässä. Piti siis hyvin kontaktia, kun piti pitää, puuhasteli kivasti temppuja, ei räyhännyt päättömästi tms. Tehtiin niitä perinteisiä pujotteluja, ohituksia jne. Itsekseen pari hyvää luoksetuloa suht lyhyeltä matkalta ja liikkeestä maahanmenoja. Lopuksi vielä lyhyt paikkamakuu. Piti mennä pelastamaan n. minuutin kohdalla, kun näytti siltä että pari ihmistä alkoi koirineen ajautua liian lähelle ja Merkkiä olisi ahdistanut. Makasi kuitenkin hiljaa, ei haistellut ja keskittyi. 

Luoksepäästävyydessä onnistui murisemaan ekalla yrittämällä, mutta toka ok. Eka oli ihan omakin moka, kun en tajunnut ajoissa lopettaa. Pyysin siis, että Merkkiin ei kosketa ja tämä ok. Kouluttaja tuli ensin meidän eteen seisomaan ja siitä kyykkyyn naama poispäin (tämä hyvä) ja tarjosi namia. Merkki sen hakikin ihan ok ja olis pitänyt tässä kohtaa poistua kiireesti kauemmas palkkaamaan. Mutta en ehtinyt ja sitten olikin järkkyä, kun kouluttaja käänsi päänsä kohti ja sanoi jotain... Argh! Uudella yrityksellä sitten toinen kouluttaja kävi kättelemässä mua ja seisoskeli vähän aikaa vieressä. Tämä hyvin.

Ja sitten vielä se pohjanoteeraus... Meinasin ihan lopuksi tehdä vielä pienen seuraamiskaavion, kun muut arkitokolaiset oli lähteny. Otin vielä remmistä irti, kun oli niin hyvin kuulolla koko ajan, eikä kyttäillyt mitään ylimääräistä. Lumille tuli sitten kuitenkin kentän toisella puolella jotain nokkapokkaa toisen koiran kanssa ja Merkki käääntyi tietysti tuijottamaan. Napakka kielto, sivulle ok ja palkka. Tämä siis ihan ok ja kuvittelin, että tilanne on hanskassa. Mutta sitten Lumi rähähti jotain uudestaan vähän pontevammin, niin Merkki lähti kun nato-ohjus... PRKL! :x Onneksi sen toisen porukan koutsi oli kartalla ja tuli Merkkiä vastaan karjumaan -> vaihtoi suunnitelmaa ja lähti väistämään. Tässä kohtaa olin itse ehtinyt paikalle karjumaan lisäksi... :x Merkki maahan, hetken hengitystauko ja käskyttämällä pois. Tässä nyt ei tietysti ollut enää ongelmaa. Se on se "selkärankareaktio" mikä vie mennessään ja kunhan siitä tokenee, kuuntelee kyllä. En sitten tehnyt sitä seuraamiskaaviota, kun nousi savu korvista ja Merkki jäi kuikuilemaan sinne toiselle kentälle (ja luimisteli mulle, kun olin ilkeä akka). Jotain perusasennossa kontaktitreeniä ja askelsiirtymisiä kuitenkin.

Että piti ihan hyvin menny reissu lopettaa näin kivoihin tunnelmiin...

Tiistaina oli vuorossa jumppaa / kehonhallintaa. Ennen muiden tuloa ehdittiin vähän leikkiä ja tehdä muutama etäpalkan alkutreeni. Ihan ok, vaikka piti välillä tuijotella ovelle... Jumppaaminen meinasi sitten aluksi vähän tökkiä, kun eihän me voitu sellasia venytyksiä tehdä, missä Minna olis käpälöiny Merkkiä. Tai voitiin, mutta Merkki on kun rautakanki ja nostelee huuliaan... Sitten meni ihan ok, kun annoin Minnalle namit ja ne pelasi Merkin kanssa kahdestaan. Minna ei siis varsinaisesti koskenu / pitänyt kiinni, mutta kuitekin Merkki pörräsi lattialla ihan sylissä, kurkotteli jalan alle jne. Rasittava otus! Tuloksena kuitenkin huomio, että Merkki makaa "liian lyhyenä" / takajalat kropan alla (lantio tms. pyöristyy) ja etujalat ihan harallaan -> vaikea pitää asentoa pitkiä aikoja (ja helpostihan se lonkalle pyllähtää). Koitetaan nyt sitten tehdä lantion alueelle venytyksiä ja etujaloilla "punnerruksia" :D niin, että jalat ei leviä liikaa. Näitä on ihan mahdoton selittää sanallisesti, kun hädin tuskin ymmärrän vaikka kädestä pitäen näytetään... Muita järkyttäviä havaintoja ei ollut, taipuu ihan kivasti molemmille puolille jne. Kivaa oli kuitenkin ja yritetään jumpata reippaasti, kurssia on vielä 3 kertaa syyskuussa. 

Jumpan päälle sitten pihassa tokoa. Seuraamisessa oikealle käännökset on meillä kamalia, joten niitä hinkattiin namipalkalla. Ensin ihan vaan muutama askel seuraamista, mistä käännös oikealle. Palkkasin tarkoituksella oikeasta kädestä ja oikealle puolelle ja parani muutaman toiston jälkeen. Sitten muuten sama mutta käännöksestä heti seis. Ei onnistunut sitten millään... Tehtiin sitten ihan vaan paikallaan käännöksiä ja nekin tosi hankalia aluksi. Parani kuitenkin ja saatiin sitten pari suht ok (paikassa viilaamista edelleen) niitä liikkeestä käännös oikealle ja seis. Jossain välissä tehtiin pari luoksetuloa. Ekalla vapautus vauhdista ja toka loppuun asti, nämä hyviä molemmat.

Ei kommentteja: