sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kivat sunnuntaitreenit

Meidän pitää varmaan lopettaa lenkkeily, kun treenit menee näin hyvin saikun aikana? ;)

Ensin käytiin vilkaisemassa paikalliset mätsärit, Merkki pääsi pälkähästä, kun en viitsinyt viedä tossu jalassa. Samalla pääsin moikkaamaan iki-ihanaa Reetua. Mudinpoikaset on jotain käsittämättömän ihanaa (laittaisin tähän liudan sydämiä, jos tää systeemi ei sekoaisi niistä)... Ihme ja kumma, Merkki ei yrittänyt syödä Reetua, kun käppäiltiin yhdessä. Arvelin, siis että Merkki murraa välittömästi, mutta taas vaan hinkusi moikkaamaan. Outua! Epäilen, että ääni kellossa olis muuttunu, jos penska olis oikeesti tullut ihan liki. Noin muutenkin oli ihmeen asiallisesti, kun hetki katseltiin menoa. Tehtiin nameilla vähän temppujakin ja onnistui suht kivasti. :)

Sitten metsään purkamaan energiaa. Todellakin on vähän intoa piukassa, varasteli autosta leluja, hillui niiden kanssa pellolla jne. :)

Tehtiin ensin tarkkuusruutu niin, että katsoi tallaamisen ja esineen viennin. Meidän esineet on kyllä liian isoja, mutta Merkille kuitenkin vielä hankalia. Etsi hyvin ja rauhassa. Nyt vaan sitten piti kaivaa ihan kamalasti, kun litteä metallijuttu oli hankala ottaa suuhun... Ja sittenhän se meni aina hukkaan sammalten sekaan jne. Eli täytyis varmaan naksutella sille esineen nenäkosketus tms. Piilotin vielä esineen uudestaan odottelemaan.

Jätin Merkin maahan katselemaan, kun tallasin pellolle 3 ja metsään 2 lyhyttä jäljen pätkää (10 m kieppeissä), kepit loppuun.

Sitten tokoa pätkä. Koska paikkamakuu oli jo tehty, tehtiin alo-liikkeet putkeen. Matkat oli varmaan lyhyempiä, mitä virallisesti. 
  • Seuraaminen hyvin, ei tainnut edes pudottaa kontaktia. Ihan ministi lelupalkka, kun oli niin hyvä. :) Vasemmalle täyskäännökset on kyllä olleet parempia joskus.
  • Liikkeestä seis hyvin. Palkkasin kehumalla ja sai riekkua mun kädessä...
  • Luoksetulo kerrankin hyvä, täysiä ja suora ja napakka pa. Taas kehut ja riehumista. 
  • Liikkeestä maahan. Ekalla jäi seisomaan, pyysin uudestaan seuraamaan ja sitten onnistui. Koiran luo paluu avo-tyyliin. 
  • Lelupalkkaa lopuksi, oli tosi pirtsakka ja kiva. :) Miten me ikinä saadaan tää siirrettyä johonkin ihmisten ilmoille...
Pienen hengähdystauon jälkeen tarkkuusruutuun. Selvästi ei oikein ollut hanskassa, mitä piti tehdä. Haahusi ruudun ulkopuolelle jne. Löysi kuitenkin lopulta, mutta piti taas kaivella tassuilla... Eli tarvii opettaa joku muu ilmaisu.

Sitten ne jäljet. Ensin vähän leikkimistä keppien kanssa (omisi ja silppuaisi) ja sitten parin ilmaisun naksuttelu. Jäljet hyvin, ilmaisi ilman apuja (ainakin yritin vaan pidellä liinasta...) ihan ok omaksi itsekseen. Ottaa siis kepin suuhun, menee maate ja nakertaa, mutta ei halua alkaa nalkuttaa. Kunhan ilmaisee. Viimeinen metsässä oleva pätkä teki loivan 90* kulman, siinä väkisin halusi kiertää puun toiselta puolelta. Keppi kuitenkin ok. Pitäis vanhentaa jälkiä kauemmin. 

Etäpalkan opetus on taas unohtunut, joten tässä välissä laitettiin yhdessä fifiruokaa purkkiin ja se autoon. Merkin (siis tötsän) naksuttelua, oli ihmeen virtaisa tässä. :) Pitkästä aikaa tehtiin vähän ohjatun pohjia, kun kerrankin lelut kiinnosti. M siis istumaan ja vein lelut molemmille sivuille, käsimerkillä sai lähteä hakemaan. Oli hyvä. Lopuksi pätkä seuraamista, oli hajamielinen, joten uusiksi ja täyskäännöksen (ei kovin hyvä) jälkeen vapautus ruokarasialle. Ei tietysti tajunnut oikein mitään, mutta juostiin sinne yhdessä ja ihan tyytyväisenä söi. Merkki on vieläkin jotenkin nälkäinen ripulin jäljltä, nyt vasta aletaan olla normaalimäärissä ruokaa. 

Että lisää vaan tällaisia treenejä! :) Jatkossa pitää varmasti ennen isompia treenejä / kisoja pitää vähemmällä liikunnalla & tekemisellä.

Ei kommentteja: