torstai 31. lokakuuta 2013

Omaa treeniä, 3. toko ja temppuja

Omat treenit

Sunnuntaina hallilla Lumen kanssa. Tarkoitus oli ottaa jotain kisatreenin tapaista:
  • Kehään meneminen(kään) ei onnistu... Jätettiin namirasia repun luo (ei herättänyt kummempaa kiinnostusta) ja sitten kehään. Arkikäytössä oleva "tässä" oli ihan uusi juttu, ikinä kuullutkaan. Haahusi ja kävi moikkaamassa liikkuria. 
    • Treenaa "tässä" toimimaan tai opeta uusi lähelläpysymiskäsky.
  • Muutama toisto liikkeen aloittamista, liikkuri näytti paikan mistä aloitetaan ja "onko ohjaaja valmis?". Katsekontaktista "valmis" ja vapautus palkalle. Ekalla ei muistanut koko palkkaa ollenkaan, tokalla ja kolmannella kyllä. Tauolle.
  • Tauon jälkeen kisamaisesti alo-hyppy ja luoksetulo. Hypyssä tapansa mukaan jumiutui perusasentoon (vaikka tää oli jo ihan hyvä joku aika sitten) ja myöskään luoksetulossa ei lähtenyt ekalla käskyllä. Huoh! Hypyssä muistaakseni tuplakäsky ja apu, luoksetulon otin uusiksi, en vaan pystynyt palkkaamaan jumituksesta... Tauko.
  • Tauon jälkeen yllättäen korjaussarjaa molempiin ja saatiin molemmista aikaiseksi ihan asiallinen kokonainen suoritus. Tauko.
  • Rauhoittumista. Selällään pötköttelee mun jaloissa ihan hyvin, mutta vapaasta hengailusta ei itse laita vielä maate. Tai laittaa, mutta kyttää tekemistä. Pitäis aloittaa kotona, kun pystyy esim. katteleen telkkaria odotellessa.


Maanantaina 3. tokotreenit
  • Perusasento: Itse asennossa ei kummempaa motkotettavaa ja korjaakin hyvin, kun liikun vähän. Itseä häiritsee edelleen, kun Merkkiä häiritsee. Nyt meidän kolmen tokoryhmäläisen lisäks hallilla oli omatoimitreenaajia ja homekoiran alkuja -> paljon häiriöitä. Sorruin sitten taas kaivamaan namit taskusta nyrkkiin, kun muuten oli niiiin tahmeaa. Mutta hyviäkin pätkiä kyllä, ei mitään minkä takia kokonaan vaipua epätoivoon.
  • Seuraamisen alkeita: Kehumista mukana pysymisestä, ei varsinaista seuraamista. Tässä oli kyllä ihan kivasti mukana, mutta sitten aina palkan jälkeen lässähtää. Merkki jää aina mutustelemaan nameja ja sitten tulee ihmeellinen kuollut hetki, mää en saa sitä samantien uudestaan pirteänä hommiin. Nyt oli kyllä taas muutenkin se olo, että minä teen enemmän töitä mitä koira. :/ Homma tarvis kääntää toisinpäin, mutta miten?
  • Seisomista: Ei olla treenattu hetkeen ja pysähdykset oli vähän tahmeita. Ei perään hiippailua, mutta ei niin napakoita, mitä parhaimmillaan on. Vähän koitettiin tehdä pompun kautta, mutta mun motoriikka ei ollut oikein kohdallaan. Ja tokikaan kukaan muu ei voi tätä Merkin kanssa mulle havainnollisesti näyttää... Merkillä oli kuitenkin ihan kivaa pomppia namin perässä. :)
  • Hyppy: Itse hypyt oli meidän osalta kaameita, mutta olin tyytyväinen, että Merkki ylipäätänsä teki. Hypyn molemmin puolin oli muutaman metrin päässä koirat yleisönä ja ohjaajat hypyn takana katsomassa & neuvomassa. Hiiiidasta menoa, mutta ei hyytynyt kokonaan paikalleen eikä lähtenyt rähjäämään kenellekään. \o/
  • Kehääntulo: Kehääntulo niin, että yksi kouluttajista oli kyykyssä ja seuraamalla kohdalle, pysädys seisomaan, muutama käsikosketus ja vapaa. Toistettiin muutaman kerran. Viimeisellä toistolla ovesta tuli sisälle cockeri (suht lähellä meidän selän takana), mikä oli kamalaa. Juuttui tuijottamaan sitä ja veti ihan jumiin. :/ Kunhan tajusin taas vaan naksutella koiran katsomista, niin muutaman naksun jälkeen suostui kääntämään selkänsä sille ja saatiin jokunen käsikosketus. Kivaa ei Merkillä ollut, mutta teki eikä murrannut. 
  • Luoksepäästävyys: 2 muuta kouluttajaa kävi vieressä seisoskelemassa, nämä ok. Myös kyykkyyn meneminen onnistui.  Hyvä. :)
  • Paikkamakuu: Joku piip (hiljeni, kun koutsi yskäisi ;)) ja lopussa lonkalle. Mutta ei räyhännyt / lähtenyt mihinkään vaikka ovesta tuli uutta porukkaa ja oltiin ihan siinä reunassa!
  • Muuta:
    • Kivat treenit kaiken kaikkiaan, koitin kasata itseni "kivakiva"-moodiin ja namittelin ihan kaikesta asiallisesti olemisesta. Niin muiden katsomisesta nätisti (LAT-peli) kuin kontaktin pitämisestäkin. Ja ääniin reagoimattomuudesta jne. Nameja vaan tuppaa tässä hommassa menemään tunnin aikana niin paljon, että Merkki ei loppuajasta jaksa niiden eteen kovasti vaivaa nähdä... 
    • Kerran ponkaisi meidän porukassa olevaa berninarttua iskemään, mutta uskoi sentäs käskyä ja tuli takaisin ennen kuin ehti koiran luo. Meni tää 3 kertaa tajuta, että se on narttu, mille pitää flirttailla. ;) Toki edelleen kaikki saa pataansa, jos tulee liian lähelle. Ei ole helppoa, ei.
    • Kun kouluttajat selosti juttuja liikkeiden välillä, niin käytiin hengaamassa siinä ihan vieressä. Namittelin nätisti olemisesta. Tarkoitus olis siis saada ihmisten lähellä oloon edes auttavasti rento olotila. Ei tarvi tykätä, muttei ahdistellakaan.
    • Hallista ulos mennessä taas joku rähinä... MIKSI pitää pesiytyä siihen ihan oven eteen vaihtamaan kuulumisia ja antaa koirien liehua miten sattuu?


Keskiviikkona 1. kerta temppuja 

Kun kerran kennelin tytöt järjestää tässä ihan lähellä ja vielä hallissa, niin tokihan pitää osallistua kaikkeen mahdolliseen. :D Tässäkin meillä siis taas tavoitteena häiriöihin siedättäminen ja ihan vaan olemisen opettelu. Jumppa / temput tulee kyllä tarpeeseen, se aina unohtuu, jos kukaan ei potki... *noloa*
  • Peruuttaminen: Aloitettiin kaikki peruuttelemalla penkkien välissä, että koirat menisi suoraan (eli käyttää kroppaa / takapäätä tasaisesti). Merkkihän osaa peruuttaa kyllä, mutta tuppaa kurvailemaan vinoon. Nyt apujen kanssa paljon toistoja, että suoraan eteneminen jäisi kunnolla lihasmuistiin. Ei kieroja peruutuksia tähän kohtaan ollenkaan.
  • Vatitemppu: Kokeiltiin pyörimistä sekä etu- että takajalat pesuvatin päällä. Merkille tuttua tämäkin, mutta vois vihdoin lisätä käskyn ja häivyttää namiapua.
  • Venytyksiä: Tuetaan koiraa takapäästä ja namin avulla houkutellaan taivuttamaan päätä hännäntyveen, reiteen, kintereeseen ja ihan alas. Vaikeampaa puolta pitää tehdä enemmän. Merkilllä yllättäen vaikeampi taipua vasemmalle (toko...). Myös tiukan kahdeksikon pyöriminen jalkojen välistä venyttää molempia kylkiä.
  • Selvittiin suht kunnialla, vähän jumitusta kun ihmisiä / koiria liian lähellä, mutta pystyi kuitenkin tekemään. :) Ryhmässä on meidän lisäksi Lumi, pieni aussien pentu, harjis ja saku. Mukavan erilaista porukkaa.

Ei kommentteja: