lauantai 19. lokakuuta 2013

Keski-ikäiset treenaa (vol. 1)

Ohjaajat on toki nuoria ja näpsäköitä, mutta koirat vanhenee eikä pääse enää nuorten ringin treeneihin, joten päätettiin alkaa treenata keski-ikäisellä porukalla. :) Nyt meitä oli paikalla 8, aika hienosti! 
  • Ensin porukalla paikallaolot. Taitavammat teki ensin istumisen ja sitten makuun. Me mentiin vähän sivummalle ja tehtiin pari lyhyttä makuuta. Maahanmenoja ja ylös nousemisia muutama kans. Maahan jää joskus vähän könölleen ja ylös saisi nousta reippaammin ja pystympään. Vaan yhden kerran tais tarvita nousemiseen tuplakäskyn.
  • Jaettiin porukka kahteen 4 hlön ryhmään, että kaikki ehti tehdä yksitellen juttuja myös. Merkin kans otettiin yllättäen luoksepäästävyyttä... Ei onnistu käsikosketus edes kivan tutun ihmisen kanssa (M). Edelleenkään. Huoh. :( Sitten vaan sivulla istumista & kontaktia, kun 2 eri ihmistä ensin kävelee ohi ja sitten jää sivulle seisomaan. Silmät pyörii villisti eestaas ja onnistuin tietysti pari kertaa naksauttamaan ei-kontaktista. Kun "tuomari" seisoi vieressä, saatiin lopulta vähän pidempääkin kontaktia. Pitää jatkaa tätä niin, että vilkuilu loppuu. Mutta miten ihmeessä me ikinä edistytään tästä vaiheesta mihinkään???
  • Lopussa jäi aikaa niin tehtiin vähän kaukoja, jalat tokoesteen laudan päällä. Nää oli ihan hyviä muuten, mutta kun heitin namin palkaksi, piti jumittua haistelemaan... Kun päästiin asiaan, niin meni ihan kivasti.
  • Muut meidän porukassa teki ohjattua ja noutoa. Hyviä ideoita jäi mieleen näistäkin.
  • Aikalailla piti taas Merkin kyttäillä muita ja haistella. Tilanne ei parane sillä, etten oikein itsekään tiedä miten reagoisin... :x


Oli tosi kivaa pitkästä aikaa päästä porukalla tekemään, saamaan vertaistukea ja pähkäilemään juttuja. Toivottavasti me saadaan homma toimimaan ja treenit pyörimään edes jotenkin säännöllisesti. :)

Toisaalta sitten taas ahdistaa, kun meidän jutut ei edisty yhtään mihinkään. Ikinä päästä porukassa treenaamaan mitään "oikeita" juttuja. Motivaatio ja luoksepäästävyys... Kotimatkalla taas yksi katastrofiohitus, mikä ei erityisesti nostanut mielialaa. Tai selvittiin pienellä murinalla, mutta piti kiertää ihan *vetin kaukaa ja siltikin vaan tuijotti vastaantulijaa. Se oli vielä joku ihan tuikitavallisen hömppä spanieli, mitkä ei edes rähjännyt. Tarttee kirjottaa erikseen valituspäivitys, tästä tulee muuten liian pitkä.

Eilen naksuttelin taaksepäin ajattelua (kaket tähtäimessä). Sheippasin peruuttamaan takajalat koiraportin kynnyksen yli ja siitä "sitta" niin, että takajalat ei tule portin yli. Välillä peruutti ihan reilusti ja nosteli etujalat portin yli, välillä etujalat jäi etupuolelle. Mutta tosi hienosti tajusi idean, ettei takajaloilla pompita eteenpäin. :)

Videolta voi bongata kaikki mahdolliset ei-näin jutut: epämääräisiä kriteerejä, huonoa ajoitusta ja ihan liian pitkä sessio. Namitkin murenee niin, että pitää niitä välillä imuroida. Koiraltakin vähän puhti pois. Mutta menköön nyt vaikka loppukevennyksenä. ;)


Ei kommentteja: