perjantai 25. lokakuuta 2013

Rauhoittumista

Rally oli virallisesti tauolla, mutta Tytti tuli silti pitämään meidän porukalle rauhoittumistunnin. Miksiköhän? ;) Selvittiin halliin ilman rähinöitä, kun oltiin ekana. :D Varsinaisen tunnin aikana ei myöskään muistaakseni rähissyt, mutta sitten ulos lähtiessä piti vähän Lumea kompata... Pitäis muistaa kulkea eri aikoihin, reagoi ihan älyttömästi Lumen tekemisiin. Ja MIKSI ihmisten pitää pesiytyä oven eteen niin, että tällasen koiran kanssa on ihan mahdotonta kulkea siitä järkevästi?

Eka harjoitus oli pötkötellä selällään lattialla mun jalkojen välissä ja pienestäkin rentoutumisesta vapaa & vähän leikkiä. Toistoja. Me oltiin sattuneesta syystä aika kaukana muista, joten hyvin sujui. Houkuttelin namilla kyljelleen maahan ja siitä sitten selälleen. Ihmeen rentona oli. Merkki nyt ei kyllä muutenkaan ole mikään hyrrä, jos ei pelota niin osaa olla rennosti.

Toinen: Koira istumaan eteen nenä poispäin ohjaajasta, pidetään pannasta / lavoista kiinni ja taas vapautus & leikkiä, kun vähänkin rentoutuu. Tämäkin sujuu meillä niin kauan, kun ei tuijota koiria. Tai kukaan ei tuijota takaisin. Me siis siirryttiin naksuttelemaan "look at that" -pelin mukaisesti.  Eli toisten nätistä katsomisesta n&n. Pidettiin sen verran etäisyyttä, ettei tullut rähinöitä. Pitää myös naksutella aina, kun joku muu rähisee. Ei sitten niin mitään uutta auringon alla, mutta pitäis taas keskittyä treenaamaan näitä meille oikeesti tärkeitä asioita. Mutkun mun mielestä on niin paljon kivempi tehä temppuja. Että ihan saa peiliin katsoa, kun suksi ei luista... :S

Tehtiin sellainenkin huomio, että kun ihminen lähestyy (Tytti), niin naksuttelemalla on paljon rennompi, mitä vaan namia syöttämällä / houkuttelemalla. Ei mitään rakettitiedettä tämäkään ja olisi pitänyt olla hyvinkin tiedossa. Nyt sitten pitäis "vaan" muuttaa omia tekemisiään ja tapojaan, helppoa kun heinänteko... Ja suunnitella asiat niin, ettei vie Merkkiä liian vaikeisiin paikkoihin.

Kolmannessa treenissä seisoskellaan koira narussa ja kun se katselee poispäin, vaivihkaa palkkaus koiran eteen maahan. Palkitaan siis rauhallisesta oleilusta, ei ohjaajan kyttäämisestä tai tekemisen kerjäämisestä. Vähitellen tavoitteena on, että koira laittaa maate ja pitää päätä maassa -> on oikeasti rento. Tää oli tosi vaikeeta! Me ollaan toki jo yli 3 v. treenattu tossa hallissa ja siellä nimenomaan on palkattu miljoonasti kontaktin pitämisestä ja korkeasta vireestä... Hyvä puoli toisaalta oli kyllä se, että en uskonut miten kauan M jaksaa yrittää pitää kontaktia ja kerjätä. ;)

Muuten ollaan oltu tosi laiskoja. Ihan pariin otteeseen naksuteltu s-i -vaihtoa taaksepäin liikkumalla. Tosi epämääräistä, mutta koitan nyt vaan saada ajatuksen taaksepäin, uskon että matkan lisääminen saa peruuttamisen vähenemään. Häiriökontaktia kans, heiluttelin toisessa kädessä lelua / pudotin namia maahan. Muutaman mokan jälkeen oli hyvä. :)

Ei kommentteja: