tiistai 15. lokakuuta 2013

Vapaapäivä(hköt)

Maanantaina piti pitää tykkänään vapaapäivä, mutta Mörkillä oli tylsää. :D Flunssakin uhkasi iskeä, joten pikkupuuhastelua vaan:

  • Tosi lyhyen metsälenkin varrella yksi pudotetun nouto. Hilluttiin ensin vähän mun hanskalla ja jätettiin se yhdessä polulle. Matkaa oli vähän vajaa 50 m ja hienosti haki. :)
  • Seuraamisen keston testailua keppipalkalla, joku kymmenisen askelta (tai vähän reilu) näyttää nyt olevan raja, missä tulee joku pikkuvilkaisu. Treeniä, treeniä pikkuhiljaa pidentäen.
  • Kosketusalustan kanssa eteentuloa. Ajatusta alkaa jo olla, mutta ihan ei vielä ole varma. Saattaa jäädä vähän vinoon eteen (tietää jo kiepsahtaa siihen, mutta ihan tarkka paikka ei selvä) ja tarvii pienen avun loppuasentoon. 
  • Esineruudun tapaista myös, ajattelin testata kun pörriäiset alkaa olla jo talviunilla. Jätin puuhun kiinni ja vein n. 30 * 30 m alueelle 4 lelua. Sitten vaan M irti ja mentiin yhdessä kävelemään alueelle. Kyllä se tietää mitä ollaan tekemässä. :) Nenä oli hienosti auki, naksutin jo esineen löytämisestä. Naksun jälkeenkin kuitenkin ottaa esineen ja tuo. Kolmannen esineen jälkeen nenä vei jollekin tarkistuslenkille, mutta en viitsinut nipottaa. Tuli hetken päästä ja hienosti reagoi, kun sai hajun tennispallosta. Se olikin vahingossa vinkuva, joten palautus oli vähän niin ja näin... ;) Mutta pääasia, ettei muistanut panikoida. Näitä vois tehdä jokusen ennen lunta.
  • Iltaruoalla vielä metalli: sivulle, vein kapulan sen verran kauas, mitä meillä mahtuu (eli ei kauas, viitisen metriä, max?) ja nouto. Lähti ekalla ja palautti ihan asiallisesti, jes. :)


Tänään on myös puuhasteltu:

  • Aamulenkillä muutamaan kertaan kontaktin naksuttelua. Meinaa olla edelleen hankalaa... :/ Mutta saatiin me hyviäkin pätkiä. 10 sek jälkeen pitää pidentää suht varovasti.
  • Töiden päälle pikaisesti koulun kentälle Lumen kanssa. 
    • Luoksepäästävyyttä I:n kanssa. Tää on kyllä hassu, kun Merkki on niin kovasti innoissaan. ♥ Istui taas mun edessä (koitan olla ahnehtimatta), kosketus I:n käteen ja palkka toisesta kädestä. Hyvin meni, häntä vispasi. Näitä joku 2 * 5 toistoa, pikkutauko välissä.
    • Sivulla kontaktin pitoa häirittynä. I käveli ympärillä jne. 2 * vajaan minuutin pätkä, useampia nameja. Muutaman kerran onnistuin naksuttamaan kontaktin putoamisesta, mutta Merkki oli kyllä paljon parempi mitä ajattelin. Luultavasti, koska I ei ole pelottava, niin voi keskittyä kontaktiin. Hyvä kuitenkin. :)
  • Taas pienelle metsäkävelylle (koska nuha). Matkan varrella seuraamista, myös oikealla puolella. Koitin parhaani mukaan tehdä vaihtelevan mittaisia pätkiä. Muutama nami kerrallaan ja sitten vapautus. Oikealla puolella ihmeen hyvin, perusasentoon pysähtyminen on kyllä hankala. 
  • Autolla muutama naksu alustalle menoa. Sitten Merkki istumaan n. 15 m päähän ja itse muutaman metrin päähän alustasta. Tästä lähetys alustalle mun ohi, naksu ja nami. Kolme toistoa, siirryin aina vähän kauemmas alustasta. Meni hyvin laukalla. :) Ruutua varten näitä siis, en vaan viitsinyt viritellä sitä...
  • Noutokapulan palautusta muutaman metrin päästä (4 kertaa?). Sitten pätkä naudan kurkkutorvea (nam!) taskuun, Merkki sivulle, heitto, karkasi (!), meno laukalla, nosto vois olla nopeampi ja paluu laukalla, luovutus. Jes! :) Karkaaminen ei tietysti käy päinsä, mutta en usko sen fiksaamisen olevan vaikeaa. Nyt on hyvä, jos edes jonkunlainen vauhti pysyy. Laukka käy, en saa sitä menemään oikeasti täysiä.


Vielä sellaisiakin urotekoja, että Merkki on onnistunut nyt viimepäivinä ottamaan muutaman kopin heitetystä namista! Pieni askel useimmille koirille, mutta iso Merkille. :D Tähän astihan se on siis lähinnä silmät kiinni ja korvat luimussa väistellyt, kun paiskotaan ties millä ruoalla...

Ei kommentteja: