maanantai 14. lokakuuta 2013

Pyykkipoikana

Sunnuntaiaamu aloitettiin tervehenkisesti pienellä jumpalla. Koira, ei omistaja. :D Sitten eteentulon naksuttelua rally-tokon ja Facen inspiroimana:

  • Ensin kosketusalustan muistuttelua muutama 5 naksun sarja. Erittäin epätyypillisesti meinaa tässä hosua. Jos koitan viivyttää naksua, tarjoaa takajalkoja tai steppailee muuten. Oon alunperin onnistunut naksutamaan tassulla alustan läppäämisestä, mutta ei pysähdy etutassut alustalle (vaan liikkuu kohti, palkan suunta...) ilman apuja. Ei otettu tästä isoa päänsärkyä, kun näyttää kädellä meidän epämääräistä odota / rauhoitu / älä tule -merkkiä, niin tassut pysyy yleensä alustalla. Tai sitten voi ihan reilusti käskeä "top". :D
  • Seuraava vaihe oli lähteä liikkeelle mun sivulta (tehtiin vain vasenta puolta!) ja mennä seisomaan suoraan mun eteen. Tässä sovelsi ihan näppärästi etutassut korokkeella -pyörimistemppua. Taas jokunen n. 5 naksun sarja. Suoraan pysähtyminen ei nyt ihan 100 % ole, pitää tehdä lisää.
  • Testasin kuitenkin, että kun seisoo suorassa mun edessä, kehu ja sitten vielä "kom". Eli eteen istumaan. Vaati apuja tähän, mutta muutama hyväkin toisto. 
  • Jatketaan näitä siis, auttaa rallyssa, mutta myös suoraan palautuksissa eteen. Rallya ja yleistä kehonhallintaa varten myös oikea puoli mukaan, se on aina vaikeampi meille.


Iltapäivällä kentälle taas Lumen kanssa treeneihin.

  • Alkuun pieni pätkä rallya, oli vähän kuutamolla / vaati aika paljon muistuttelua kontaktin pitämisestä. Huoh. Muistaakseni meni niin, että ensin 270' vasemmalle, eteen istumaan ja takakautta sivulle, 270' oikealle, perusasento ja 1-2-3 askelta eteenpäin, spiraali vasemmalle. Spiraalissa seurasi kivasti, kun koitin kehua jne. auttaa muuten. Olis taas pitänyt tehdä paljon enemmän virittelyn eteen...
  • Kehätarkkia käsikosketuksella. Nyt silittelin itse ja palkkailin, kun I käveli ympärillä. Kerran karkasi moikkaamaan ja muutaman kerran irtosi kosketus, mutta ihan hyviä nämä. :) Tauko.
  • Luoksepäästävyyttä taas vaan istumalla mun edessä, I kävi antamassa namia. Hyvä. :)
  • I:n kanssa myös käsikosketusta, oli kovin tohkeissaan tekemässä. Merkki ensimmäinen rohkea... :D Tauko.
  • Wubballa leikkiä ja suuntia. Lähtee vaan tosi nihkeästi kuolleelle lelulle. Tehtiin vaan pari toistoa oikealle, pitää miettiä mistä tähän(kin) kaivaisi vauhtia. Ruoalle lähtee yhtä nihkeästi. :/ Jos lähtis juoksemaan kilpaa ja varastamaan palkat? 
  • Edelleen wubballa tötsän kiertämistä. Ekalla kerralla vein lelun tötsän taakse, mutta ei se nyt mitään valtavaa ryntäystä saanut aikaan. Argh! Meni kuitenkin kai laukalla, joten palkaksi mulla olevan toisen lelun heitto. Tästä piristyi sen verran, että lähetin vaan lennosta kiertämään, meni reippaasti, joten taas palkka ilman pysäytystä ja lopetettiin tähän. 
  • Kahden lelun leikkiä palkaksi, tehtiin pitkästä aikaa ja M leikki hyvin. Kun nyt vauhtia oli, niin tehtiin kerran yksi kokonainen nouto (palautukseen käsiapu, että tulee varmasti suoraan). Meni ja tuli laukalla, joten tähän lopetettiin. Vähän leikkiä ja maksalaatikkoa lopuksi. 
  • Luoksepäästävyyksien ja noudon osalta tosi kivat treenit. :)


Illalla sitten se pyykkipoikana osuus, kun Merkki auttoi pesukoneen tyhjäämisessä. Aika tomerasti osaa jo kiskoa isompiakin vaatteita koneesta. Kyllä se vielä joskus täyttää Rapsun paikan avustajakoirana. ♥

Ei kommentteja: