lauantai 12. lokakuuta 2013

Rally-tokon aloitus

Easy Dogin Tytti aloitti treenit Kannuksessa, joten me heti ängättiin alkeiskurssille. Viime talvena (tai joskus?) käytiin Kiltan rallytreeneissä, joten laji on pienesti jo ennestään tuttu. Alkeiskurssille kuitenkin siksi, että meillä taas eniten treeniä vaatii ihan muut asiat, kun ne varsinaiset temput...

  • Halliin meneminen oli Merkille ehdottomasti vaikein osuus koko hommasta. Meitä ennen treenaavat pennut oli myöhässä, joten porukka parveili oven ympäristössä -> haukkuvia koiria, sähläämistä, hihnassa kiskomista -> Merkin mielestä kamalaa, pitäis karjua kaikki ojennukseen. Olin kuitenkin fiksu ja pidin omat hermot kasassa. Oltiin aluksi aika kaukana ja vaan naksuttelin koirien katsomisesta nätisti & kontaktista. Päästiinkin pikkuhiljaa lähemmäksi, mutta Merkin mielestä on kyllä ihan älyttömän vaikeaa vaan olla tekemättä mitään. Käskyn alla on ihan suht asiallisesti, mutta jos vaan antaa hengata, niin välillä pitää rähähtää jollekin. Koira on 3 ja meillä on tällasta...
  • Koska oli eka tunti, juteltiin läpi teoriaa yms. Pistin Merkin ensin boksiin odottelemaan, ettei tarvi menettää hermojaan sen takia. Sitten hengaamaan kentän reunalle ja katsomaan muiden tekemistä. Tässäkin yllättävän vaikeaa vaan hengata. Aluksi tuijottelisi muita ja murrailis -> kontaktista naksuttelua -> M alkaa rentoutua / lopettaa kyttäilyn, mutta alkaa kerjätä multa tekemistä (piippaa, tönii tassulla, tarjoilee juttuja jne.) tai haistella.
  • Tehtiin pieni radanpätkä ja tyhmänä sitten taas vaan houkuttelin namilla. Silti ehti ihan lopussa rähähtää kentän reunalla odottelevalle labukalle (nuori sähläävä uros). Teki kuitenkin tosi kivasti, kontakti piti jne. Aina tää ei onnistu edes namilla imuttamalla, joten hyvä Merkki. :) Seuraamisen käännökset ei kyllä ole tokonillittäjän silmiin mitenkään sielua hiveleviä, mutta ehkä se pitää nyt jättää tässä kohtaa huomaamatta. 
    • Nyt oli lähinnä vaan eri suuntiin käännöksiä seuraamisen yhteydessä, spiraali oikealle. 
  • Mukana oli kyllä kivasti erilaisia koiria: Lumi, labukka, pihakoira, parson, collie.
Ens viikolla sitten ei houkuttelua, vaikka seuraaminen etenis vaan askel kerrallaan. Väliajoilla makoilua, ilman murraamista tai temppujen tekoa. 


Illalla kotona vielä yksi "metallinouto". Annoin kapulan suuhun olkkarissa, sitä piti kantaa jopa keittiöön asti, luovutus (piti varmaan vähän auttaa käsillä?) ja iltaruoka. Koitetaan nyt vaan tehdä metalliin mukavampaa asennetta. 

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

"Käskyn alla on ihan suht asiallisesti, mutta jos vaan antaa hengata, niin välillä pitää rähähtää jollekin. Koira on 3 ja meillä on tällasta..."

Mun koira on 5 ja meilläkin on sellaista. Mutta hei, joskus kannattaa lakata hakkaamasta päätä seinään ;D

1. koira käskyn alle (tai look at that -gamea) ja niin tiuhaa palkkaamista ettei kerkiä päristä

2. koira pois koko tilanteesta, autoon tai häkkiin kauas itsestä, märisköön siellä jos niin haluaa

Ihan suotta sitä yrittää vaan vapaahengata, ja ajattelee että vittu ole nyt siinä ku kyllä koirien pitää pystyä olemaan. Osa ei pysty ja helpommalla pääsee ku toteaa asian faktana jolle ei mahda mitään, ja kiertää ne tilanteet.

Merkki-mudi kirjoitti...

No näinhän mekin yleensä tehdään. Siis käskyn alla tai boksissa / autossa. Mutta aina joskus sitä vaan erehtyy kokeilemaan asioita, vaikka pitäis tietää paremmin... :/