tiistai 5. marraskuuta 2013

Tokotreenit nro 4

Viikonloppu meni muiden treenaamista katsellessa, joten koirat vaan ulkoili.

Maanantaina tokotreenit, meidän lisäksi paikalla oli vaan berninarttu. Tosin hallilla oli taas omatoimitreenaajia ja Merkkiä varsinkin aluksi häiritsi ihan kamalasti aksaavat koirat, loppua kohti ei niinkään enää.
  • Seuraaminen: Aloitettiin kotiläksyistä. ;) Merkki teki ihan kivoja pikkupätkiä, kun sain sen ensin riehumaan mun  kanssa vähäsen ja vireen tarpeeksi korkealle. Ongelmana vaan on se, että vire lässähtää välittömästi, kun lakkaan hillumasta. :/ Kontaktitreeniä kans vähäsen, vaikeeta.
  • Liikkeestä maahan: Tässä vaiheessa aksatreenit alkoi toden teolla ja Merkki ei millään pystynyt kesittymään muuhun. Jotenkin muutenkin vähän tahmeita, millähän tämän korjais? Meillä ei taida edes olla oikein mitään käsiapua, mikä tarkottais että mene äkkiä maahan. Tekee kyllä ihan asiallisella tekniikalla, kunhan vaan tekee.
  • Hyppy: Samat vanhat ongelmat: jumittaa sivulle tai lähtee vaihtoehtoisesti ilman käskyä. Saatiin sitten kuitenkin pari hyvää toistoa lätkälle ja pari ilmankin. Toooosi vetelästi, mutta tekipähän kuitenkin. Tehtiin vuorotellen kahdessa pätkässä.
  • Kehäänmeno: Tää oli Merkillisen tekemäksi hyvä. :) Käsikosketus onnistui ja taisi kerran käydä haistamassakin "tuomaria". Tuomari siis kyykyssä ja mentiin siihen ihan viereen seisomaan hetkeksi.
  • Luoksepäästävyys: Kaikki 3 kävi vuorotellen olemassa kyykyssä Merkin vieressä, ensin jotain 2 m väliä, sitten lähempänä. Rosan kipsiä piti käydä nuuhkaisemassa, muuten pysyi hyvin. :)
  • Paikkamakuu: Maahanmenot kieroja, meni lonkalle. Pysyi hyvin ja oli hiljaa, Satu taisi vähän kävellä häiriöksi ympärillä. Eikä meinannut lähteä, vaikka berni kerran lähti omistajansa luo. Lopussa tuplakäsky ylös nousemiseen... Nyt maahanmenon korjaus suoraan & loppuun vapauttamisia vaihtelevasti eteen palkalle / sivulle -> josko lakkaisi jumittamasta (ja ennakoimasta, jos korjaa jumia).

Ei kommentteja: