maanantai 25. marraskuuta 2013

Edellisen viikon treenitiivistelmä

Maanantaina oli tokon viimeinen kerta ja saatiin yksityisopetusta, kun muita ei ilmestynyt paikalle. Humppailtiin siis pieni temppurata ja luoksepäästävyyttä. Nyt Roosa pääsi jo Merkin viereen kyykkyyn ja jotain vähän hosui käsillään (ei koskenut), Merkki ei vaikuttanut oikeastaan yhtään ahdistuneelta. :) Muutenkin Roosalla oli Merkin mielestä tosi hyvät eväät ja kävi useampaan kertaan tutkiskelemassa. Kerran piti sitten ihan vähän pöristä, kun ehti melkein syliin kiivetä namien perässä ja sitten alkoikin pienesti ahdistaa. Mutta kummallisen kiinnostunut se oli ja omaksi itsekseen ihan fiksu. Ennen tokoa käytiin pikaisesti metsässä ja Merkki ehti syödä sieltä jotain limaista ja karvaista... Mutta saalista ei ole sen koommin näkynyt, joten teräsmaha selvisi tästäkin luonnonmukaisesta kokeilusta. :Q Tarttis varmaan piakkoin madottaa...

Keskiviikkona tosi kiva ja rankka jumppatunti, Merkki meinasi jo vähän hyytyä loppua kohti.
  • Alkuun jalkojen nostelua yksitellen ja sitten ristikkäisiä jalkoja. Tähän (ja moneen muuhun) liittyen olis hyvä opettaa selkeämmin tuijottamaan maahan laitettua namia ja käskyllä vapautus. Tää olis myös hyvä keskittymistemppu häiriöisessä paikassa.
  • Pupu-istumista: Täytyy lisätä myös suullinen käsky, että pystyy hosumaan käsillä muutakin. ;) Opetettavien temppujen listalla pupu-asennon ja istumisen välillä vaihtelu. Pupu-istumisesta takajaloille nouseminen. Maasta suoraan pupu-asentoon nouseminen.
  • Peruuttelua a-estettä ylöspäin. Tää sujui ihan ok, vähän meni aluksi vinoon (väisti varmaan kouluttajaa), mutta parani parilla toistolla.
  • Tikapuiden yli kävelyä: Nyt meinasi olla kiire ja tulla pomppimista. Toinen kierros selvemmin kädellä ohjaten meni rauhallisemmin. 
  • Maahan-seiso -vaihtoja: Että on vaikeeta! Merkki pyrkii edelleen tosi voimakkaasti korjaamaan vasemman takajalan taakse => ei mene hissinä. Ja jos takajalat pysyy, niin mallaa etutassuilla. Tähän toki vaikuttaa se kierous, mitä on ollut nyt tosi pitkään, mutta namiohjauksessa on kanssa treenattavaa. Nyt pidettiin lautaa takatassujen edessä ja autoin lisäksi vähän tukemalla kädellä rinnasta (tajuaa selkeämmin lähteä taaksepäin maahan eikä nouse niin pitkäksi seisomaan). Treeniä, treeniä...
  • Maassa olevan puomin alastulolla oli tarkoitus istua ihan puomin viereen ja takajalat paikallaan "pompata" etujalat puomille. Merkin mielestä tää oli ehdottomasti joku temppu, missä piti joko etu- tai takajalat laittaa puomille, sitkeästi se välillä tarjoaa asioita... :D Lisäksi vieressä mentiin aksaa, joten sekin vähän hajotti keskittymistä. Mutta kun sain ähellettyä Merkin ensin istumaan puomin viereen, niin saatiin pari halutunlaista pomppuakin. Tässäkin kyllä herkästi liikuttelee takajalkoja. Ja mää en osaa houkutella oikein, vedän koiran namin perässä ihan miten sattuu...
  • Merkki oli kyllä tosi väsyn oloinen, vissiin löytyi siltäkin käyttämättömiä lihaksia... :D Onneksi olin reipas ja kävellen liikkeellä, joten sentäs jonkunlainen loppujäähdyttely tuli tehtyä. Ja Merkki alkaa jo tosi hyvin sietää kouluttajat lähellä katsomassa ja neuvomassa. Koskea ei toki saa, mutta katsoa sentäs. :) Tarttis saada paljon lisää tällaisia treenejä, mutta kohta alkaa olla kurssit käytynä. :/

Torstain rallytokot jäi välistä.

Perjantaina sitten vielä jumppaa lisää. Lähinnä Dobolla koitettiin saada etupäätä ja vatsalihaksia töihin. Merkki siis seisoo etujalat vasten palloa ja siitä koitetaan rauhassa liikkua eteenpäin. Tosi mielellään vaan rönöttäis mahallaan pallon päällä... Maahan-seiso -vaihdoissa kanssa huomaa, että vatsalihakset on aika olemattomat. Seiso-maahan onnistuu tehdä ihan pieni liike alaspäin ja jopa hetken pito, mutta maasta ponnistaa ylös etujaloilla, eikä vatsalihaksia käyttäen. 

Viikonloppu meni Juha Korria kuunnellessa, Pahoille kiitos hienon seminaarin järkkäämisestä! Kunhan saan aikaiseksi, laitan muistiinpanoja tännekin.

Ei kommentteja: