maanantai 27. elokuuta 2012

Joskus sentäs onnistuukin

Sunnuntaina lähdettiin vielä paimentamaan, vaikka oli jotenkin sellanen "mistään ei tule mitään" -fiilis. Kuttukuun reissu onkin tänne kirjoittamatta (koska en oo käsitelly kuvia...), mutta sielläkin oli vähän plaah-olo. Merkki oli jotenkin aneeminen ja jumitti. 

Ilmeisesti se kuitenkin tajusi oman parhaansa ja päätti välillä tehdä hommiakin. ;) Muutenkin ihan luksustreenit, oltiin Lumi-tyttiksen kanssa kahdestaan, joten saatiin tehdä paljon hommia. Kolme kierrosta tehtiin, oli väsy muti kotiin tullessa. :) Tää siis tapahtui eilen ja nyt ei meinaa muistaa, mitä me oikein seikkailtiin...

Joka tapauksessa vietiin ja tuotiin lampaita tallista, tää oli kyllä iisipiisi, kun lampaat kulki ihan ittestään. :) Sitten jonkun verran kuljetuksia, pitää olla hosumatta kepillä ja antaa Merkin itse pohdiskella juttuja. Se tosin välillä tuppaa valumaan mua kohti lauman ohi, joten pitää kuitenkin olla tarkkana. 

Isommalla laitumella treenattiin sitten hakukaaria, lopulta mun mittapuulla jo tosi kaukaakin. Siis mun mittapuulla. :D Aluksi Merkki ei tietystikään ihan hiffannut ja vauhtikin oli kuin etanalla. Sitten vaan kepillä vähän vauhtia ja tsemppausta niin parani huomattavasti. Yllättävän laajan kaaren se teki, kun tähän asti on ongelmana ollut liian läheltä laumaa meneminen. Viimeisellä rundilla saatiin sitten jo pari tosi hienoakin hakukaarta. :) Vauhtia ja asennetta vaan vielä lisää, niin hyvä tulee. Maahanmenotkin toimi yllättävän hyvin, vaikka ei olla ennen tehty. Tässä tietysti auttaa se, että vire on aika matala, niin malttaa kuunnella.

Noihin hakuihin tarvitaan kyllä vielä rutkasti lisää varmuutta. Jos lampaat on karatakseen, niin meillä ei riitä mitenkään vauhti. Käskyt on vielä niin epävarmoja, ettei Merkki lähde tarpeeksi reippaasti liikkeelle. Tarvii varmaan muuten vaan ruveta treenaamaan kiertämistä, niin että käskyt olisi tutumpia.

Erikseen pitää vielä mainita, että saatiin ihan viimeiseksi lampaat tosi hienosti talliin. :) Lampailla siis kova veto sisälle (kaverit + ruokaa) ja meinaavat ryysiä miten sattuu. Tässä kohtaa oli apua väsyneestä koirasta. ;) Merkki malttoi pysyä tarpeeksi kaukana ja liikkua ihan varovasti kävelemällä. Ja kuunteli pysäytyskäskyt hyvin.

Että ehkä me ei ihan kokonaan vielä eläköidytä. Tai tehdä mudirukkasia... :p

Lumi-tyttis oli myös ihan superpätevä, vaikka vasta toista kertaa lampailla. Jospa vielä syyskuussa pääsisi kerran...

Ei kommentteja: