tiistai 7. elokuuta 2012

Ahdistuksen määrä on vakio?

Saatiin kuin saatiinkin parit tosi kivat tokotreenit, niin sen takia sitten taas haku ei mene sinne päinkään? Lisäätän nyt tähän selvyyden vuoksi ;p

Täällä on tullut vettä kun esterin vehkeestä jo jonkin aikaa, joten perjantaina otettiin lusikka kauniiseen käteen ja käytiin hallilla. Ekaa kertaa ties miten pitkään aikaan. Lumi & co oli mukana ja Seppokin pääsi "treenaamaan". :) Merkin treeni meni pääosin humputukseen, mutta kivaa oli. :) Ja muutahan me ei just nyt tavoitellakaan. Merkki mm. karkasi juoksemaan Saaga-rouvan kanssa ja yleisökin oli ihan mielettömän mielenkiintoista. ;) Hyppyä vähän kokeiltiin, vaati aikamoiset avut onnistuakseen. Merkki kyllä hyppii matalaa tokohyppyä ihan huvikseen, mutta sivulta ei tahdo päästä liikkeelle. Nykäisee kyllä, kun sanon käskyn, mutta ei "uskalla"? hypätä. Tein sitten niin, että vahvistin vapaita hyppyjä (heitin lelun / namin palkaksi). Kun käskin sivulle, niin heitin lelun, kun nykäisi eteenpäin käskyn jälkeen. Kaikesta härdellistä huolimatta suolistettu plussapallero (joskus muinoin ostettu lelu) kiinnosti ja leikki ihmeen hyvin. Välillä vein seinään kiinni ja humputtelin Sentin kanssa. Erityisen kivaa oli se, että Lumi treenasi samaan aikaan ja silti saatiin hyviä pätkiä. Välillä oli pakko vähän tuijotella tyttistä, mutta sitten kun teki niin teki hyvin eikä jumittanut. Joku luoksetulokin tehtiin, palkka vauhdista. Ja Merkki leikki! :)

Lauantaina vedenpaisumus jatkui, joten lenkin päälle pistäydyttiin taas hallilla. Seppo oli taas houkutuslintuna mukana. Se on niin liikkis, kun jumittavasta selästä huolimatta menee täysiä hymy korvissa jonkun kuppasen namin perässä. Tai pallon, tai... (Voisi kai kysyä, miksi *tussa sitä ei sitten vaan ala harrastaa treeni- ja arkihelppoja noutajia, vaan lyö päätänsä seinään terrierin ja mudin kanssa?!?). Tällä kertaa oltiin siis ihan keskenämme, joten treenikin oli vähän järjellisempi. Aloitettiin ruudulla, kun se sattui lojumaan hallin nurkassa. Kävin näyttämässä, mutta Merkki oli vähän pihalla. Sitä kiinnosti kyllä, mitä ruudussa puuhailin, mutta paikka oli tosi epämääräinen. Piti muistaakseni pari kertaa pyytää pois, kun jäi niin etureunaan huuhaamaan. Kävin viemässä narupallon ruutuun ja otettiin vaan sille juoksuja pidemmältä matkalta (yritin mitata n. 10 m) pari kappaletta. Sitten uudestaan näyttönä ja paikka oli paremmin hanskassa. Kuulostaa tosi pitkältä jutulta, mutta tässä meni ehkä muutama minuutti, josta isoin osa leikkimistä (2 lelun leikkiä narupalloilla).

Tuli niiin hyvä mieli, kun toinen biletti menemään pitkin hallia pallonsa kanssa. :) Merkin käsitys narupallolla leikkimisestä on se, että pidetään narusta kiinni, juostaan ja hakataan itseään päähän pallolla... :D Tästä huolimatta PALAUTTI pallon, kun mulla oli tarjota samanlainen vaihtari. Sitten välissä Merkki kentän laidalle odottelemaan (sitä inhottaa mennä seinän viereen kytkettäväksi, vaikka siitä saa aina namin palkaksi). Seppo urheili jotain pari minuuttia ja jossain välissä Merkki jopa haukkui pari kertaa! Useimpien mielestä varmaan sietämätöntä, mutta nyt on kaikki keinot sallittuja. Eniten haluaisin löytää jonkun konstin, millä saisi Merkin nostatettua kunnon vireeseen.

Osa II oli sitten hyppyä. Laitoin sen tosi matalaksi, koska ongelmana on perusasennosta lähteminen. Jos Merkki saa hengata vapaasti ennen hyppyä, etäisyys hyppyyn, korkeus tai liikkeen loppuosa ei ole koskaan (kop, kop) ole olleet ongelmia. Nyt kun miettii, niin ollaan hinkattu sivulla olemista ja kontaktin pitoa. Kontaktin putoaminen on paha juttu... Eli ei ihme, että perusasennosta lähteminen on vaikeaa. Kun pitää oikein hyvää katsekontaktia, niin hyppy-käskyllä selvästi nytkähtää eteenpäin, mutta sitten pysähtyy ja ottaa kontaktin. Käsimerkillä / toisella käskyllä hyppää. Nyt tehtiin taas vanhan kaavan mukaan:
  • viedään palkka (nami / lelu) yhdessä, kierretään este ja sitten suoraan hyppy-käsky ilman perusasentoa tms.
  • ei palkkaa ja hyppy-käsky kun vapaasti hengaa sivulla
  • palkka valmiiksi, sivulle ja käsky (muutama toisto)
  • perusasennosta käsky ja lelun heitto, kun nytkähtää
  • perusasennosta käsky ja lelun heitto, kun hyppää
Saatiin siis lopulta onnistumaan, mutta en viitsinyt ottaa liikkeen loppua. Kirjoitettuna kuulostaa taas pitkältä, mutta leikittiin paljon jne. Sitten taas tauolle ja Seppo kehiin. Tehtiin suuntia... :)

Lopuksi vähän hetsausta iki-ihanalla Kanasella, hylättiin se penkille ja käytiin "kisanomaisesti" ottamassa pieni seuraamiskaavio. Kesti alle 1 min, mutta sisälsi molempiin suuntiin käännökset, täyskäännös, pysähdys ja juoksu. Kontakti katkeili pari kertaa (huono treeni siis, jatkossa ei sallita!), mutta vire pysyi hyvänä ja lähti vapautuksesta heti hakemaan Kanasta. :)

Meille nää leikkimiset on isoja juttuja, koska on ollut tosi vaikeaa löytää sellaista palkkaa, minne Merkki tosissaan yrittäisi pyrkiä. Oon kokeillut (mun mielestä) aika kattavan arsenaalin leluja ja herkkuja, mutta sitä takuuvarmaa juttua ei vaan löydy. Tällä kertaa lelut kuitenkin kiinnosti tosi paljon, joten ollaan tyytyväisiä.

Ja sitten sen paikkaa vaihtanut AHDISTUS... Hakutreenit ei kiinnostanut taaskaan juuri yhtään. Ideana oli, että mh:t menee muutaman metrin päähän ja haukutetaan. Haukusta palkaksi Kananen. Vaan ei taas kiinnostanut yhtään se, että Kananen lähti mh:n mukaan metsään... :s Jennille sentäs pariinkin kertaan haukkui aika pontevasti, mutta Heidiä yritti lähinnä vaan iskeä... Taika on varmaan siinä, että Jennillä oli spku mukana ja Heidillä on kaksi flattinarttua... Aluetta oli tallaamassa vaan bcu, joten narttujen hajuja ei alueella ollut. Mutta tokihan se riittää, että Heidi _haisee_  hemaiseville naisille... Huoh! Pallit naulaan? Suostui se nyt hikiseen pari kimitystä tekemään Heidillekin, mutta yhtään sellaista "perkele, se palkka tänne!" -haukkua ei kyllä tullut. Jennille tuli siis ihan asiallisia haukkuja muutama, mutta Jennillekin lähti tosi löysästi, piti suunnilleen törkätä vauhtia... Lopuksi yksi pidempi pisto (näki lähdön) ja suorapalkka siitä (ruoka). Lähti selvästi reippaammin, kun tilanne oli tuttu?

Pitäiskö nyt vaan jotenkin hetsata (vaikeaa) suoria pistoja vai yrittää edetä haukun kautta? Ts. saada Merkki haukkumaan vieraitakin ihmisiä, ja sitten siirtää ne metsään. Mutta mistä me löydetään se palkka, minkä eteen kannattaa tehdä töitä? Rullakoira olis (KAI??) mahdollista rakentaa mun varaan? Ts. ketut maalimiehistä, kunhan minä oon tyytyväinen ja palkkaan parhaani mukaan? Mutta sittenkin pitäisi lähteä näytölle. Eikä ne munkaan palkat nyt läheskään aina kiinnosta. Merkistä ei siis todellakaan ole tulossa hakukoiraa, kunhan tuhlataan muiden aikaa treeneissä... :s

Eniten tässäKIN tökkii motivoinnin vaikeus. Kun ei halua leikkiä vieraiden kanssa, mikään lelu ei ole tie nirvanaan ja ruoka on vaan polttoainetta, niin eipä sitä mitään valtavaa hinkua ole rynniä metsässä ihmisten perässä... Tyypit on kyllä Merkin mielestä jo niin kivoja, että niiden syliin voi kiipeillä jne., mitä se ei missään nimessä tee oikeasti vieraille ihmisille. Mutta voi ne tututkin metsään juosta ihan keskenään ilman, että Merkkiä mitenkään asia huolestuttaa... Kun mökillä J oli maalimiehenä niin johan oli eri meininki. Kaikki hetsaaminen ja näkölähdöt piti lopettaa, kun haukkui jo menomatkalla...

Oon nyt 2 päivää koittanu saada tätä tekstiä toimimaan ja saanu X hermoromahdusta... >:x Ja nyt näyttäisi siltä, että systeemi ei kestä sydän-hymppää jostain syystä vaan sen jälkeen vetää tekstin ihan sekaisin?!?!? Vähän niinkuin näin (tein siis ton pelkän sytämen ja systeemi lisäs loput): <3 br="br">

Ei kommentteja: