torstai 2. elokuuta 2012

Jännäjälki ja paikkailuja

Ennen porukoitten mökille lähtöä tehtiin torstaina 26 pv jälki nro 30 taimiksella. Aiheena oli alustan vaihdot ja ne olikin sitten tosi vaikeita. Jälki alkoi pellolta, sitten pienen tientapaisen yli metsään, "rie", pellolle ja vielä "tien" yli kerran metsään, missä ensin kuivaa sammalta / jäkälää ja lopuksi kunnon mustikkavarvikkoa. Keppien tilalla namipurkit aina alustan vaihdosta palkaksi. Ja voi pojat miten vaikeita ne vaihdot oli... Päästiin kuitenkin loppuun asti, yksi purki taisi jäädä.

Eilen päivällä sitten se jännäjälki (31)... ;) Tarkoituksena oli uudestaan tehdä alustan vaihtoja. Paikkakin suht sama ja taas namipurkit (5 tai 6) keppien tilalla. Kiemurreltiin metsän ja pellon väliä, pituutta ehkä pari sataa metriä ja vanheni vaan reilu 30 min (koska meinattiin jäädä ukkosen jalkoihin). Muurahaisista huolimatta laitoin pariin ekaan tien ylitykseen muutaman namin + poljin ylitykset oikein kunnolla (lopussa vähemmän). Jännää oli se, että kennelin väki oli käynyt tekemässä samalle suunnalle verijäljet vanhenemaan (ja ajanut autolla yli tienylityksistä ja oli parkissa suunnilleen viimeisen tien ylityksen kohdalla = kunnon harhoja). Onneksi ehdittiin nähdä, olisin ollut melko ihmeissäni, jos en olis tiennyt mitä on ollut meneillään. Alku jäljestä meni hienosti ja sitten jossain n. puolenvälin tienoilla ilmeisesti bongasi veren hajun. Seisoskeli pitkiä pätkiä nenä pystyssä ja haisteli tarkkaan. 1 tai 2 namipurkkiakin olis mennyt ohi, kun vaan haisteli tuulen tuomia hajuja. Lopussa piti siis ihan tosissaan useamman kerran komentaa jatkamaan jälkeä, mutta kyllä me loppuun asti päästiin. Viimeisessä tienylityksessä (kentsun väki oli ollut noin tässä parkissa) seisoskeltiin varmaan minuutti, kun olis lähtenyt johonkin harhalle ihan väkisin, enkä päästänyt. Selvästi vähän jännittikin veren haju, kun mun mielestä meni jotenkin normaalia enempi häntä alhaalla ja kuikuili ympäriinsä. Alustan vaihdot meni kyllä alussa hyvin, oli tosin namitkin apuna. Ei siis mikään loistava treeni, mutta kokeiltiinpahan tällaistakin... ;)

Vähän kävi Merkkiä sääliksi jäljestys, joten lähdin sitten vielä illalla tekemään yhden palauttelujäljen (32). Huukin monttujen lähelle sitten n. 400 askelta laatikko mt- / vt-metsään, vanheni reilun tunnin ja oli 6 namipurkkia. Nosti jäljen ihan kivasti muutaman metrin janalta ja jäljestettiin reippaasti koko roska. :) Toisesta purkista tosin ohi ja pari hidasta ilmaisua (olisi jäänyt istumaan), mutta humputeltiin nyt ilman mitään nipotuksia.

Ei kommentteja: