torstai 28. kesäkuuta 2012

Puuhapetepäivä

Käytiin Kokkolassa tekaisemassa Merkille jälki ja vähän esineruutuakin humputeltiin. Ihan ensin esineruutua jäljen vanhetessa. Miikku kävi viemässä / heittämässä lelut (yksi kerrallaan, 3 kpl) ehkä n. 10 metrin päähän vastatuuleen. Lähti ihan ok ja löysikin, mutta koska nyt oli mukana kaikkein ihanimmat lelut, olisi jäänyt mutustelemaan niitä itsekseen... :s Palautti sitten kuitenkin, kun kipittelin karkuun. Eli jatketaan harjoituksia...

Jälki oli 360 m pitkä (n. 450 askelta, mutta Miikku lainasi gepsiä, joten tällä kertaa metrit on oikein :)), ja teki vähän kiemuraisen ympyrän, 6 keppiä, ei nameja, vanheni ehkä jotain puolisen tuntia. Alussa jotenkin näytti, ettei yhtään tiennyt mitä ollaan tekemässä ja siinä huuhaillessa eka keppikin jäi metsään. Sitten paransi ja löysi loput kepitkin. 2 keppiä olis tosin jättänyt, jos olisin päästänyt. Pysähtyi siis kunnolla haistelemaan, mutta olis muina miehinä jatkanut matkaa. Kun huomautin asiasta, niin sitten ilmaisi. Alueella oli ilmeisesti paljon hajuja (ainakin hakutreenit pidetty pari päivää sitten + kuulemma suosittu koirien ulkoilutuspaikka) ja niitä sitten tsekkaili pitkään ja hartaasti. Ja jälki oli tietysti tuorekin, joten aika lailla nokka pystyssä meni pitkiä pätkiä. Mutta päästiin kuitenkin loppukepille suhteellisen samaa reittiä, mistä jälki oli tehtykin. Pitäis siis ryhdistäytyä ja käydä tekemässä jälkiä jossain ihmisten ilmoillakin! Lomalla sitten... ;)

Kävin vielä opettelemassa hevosenhoitoa viikonloppua varten ja sen jälkeen päätettiin tehdä pienet tokot koulun kentällä. Olin aika varma asioiden kulusta, mutta Merkkipä otti ja yllätti. :) Ensin vähän leikittiin ja tehtiin kai pari lipputangon kiertämistä ja luoksetulon top. Tarkoituksella kyllä mentiin eri kohtaan nurtsilla, missä Lumi oli ollut... Jätin taas aluksi maahan ja hetsailin vähän lelulla, sitten vapautus, pätkä leikkiä ja siitä kiertämään. Ekalla kerralla hidas, mutta sitten vähän leikkiä ja vauhdista uudestaan. Matkaa vaan pari metriä, mutta meni ja tuli laukalla. :) Luoksetulossa eka jättö päin persettä, kun haisteli kaula pitkällä maasta jotain -> piti kieltää pariin otteeseen kunnolla ja sitten nousi epävarmana ylös. Uudella yrityksellä sitten peruutin pois ja nyt malttoi olla haistelematta. Kutsu on nyt ollut "pian", kun "tule" saattaa tehdä liian kovan vauhdin. Pysäytys aika pian lähtemisen jälkeen, oli hyvä. Tosin sitten kun heitin pallon palkaksi, juoksi sen perään löysästi ja jäi haistelemaan jotain... Lopuksi vielä jotain perusasentohumppaa nameilla ja sitten autoon. Jossain välissä muuten tuli kentsun iltalenkkiaika ja Merkki pörräili koirille. Argh. Pysyi kuitenkin hanskassa ja pystyi tekemään vähän kontaktitreeniäkin.

Sitten tauolle, kun Lumi treenasi. Taas autosta kentälle maate ja siitä vapautus leluun. Leikkiessä varastin patukan ja laitoin sen kainaloon. Ilse käskytti lyhyen seuraamiskaavion ja Merkki teki tosi hyvää työtä. :) Kontakti taisi pudota yhden kerran, kun kentsulla oli jotain liikettä. Lelu oli tosin kainalossa ja välillä kehuin hiljaa, mutta silti. Lopuksi vielä 2 min paikkamakuu Lumin kanssa. Meni maahan vinoon, mutta en viitsinyt nipottaa. Pari pientä vinkua tuli (Lumi...) ja kerran kielsin haistelusta, mutta muuten oli tosi skarppina vaikka joku pyöräilikin takaa ohi.

Ihmeiden aika ei siis ole ohi, tokotreeneistä tuli tän päivän hyvä mieli. ;) Hain Merkin päivällä kyytiin, kun kävin ruokkiksella ja kahdeksan maissa oltiin takaisin kotona. Sit vähän iltapalaa ja voi että kun osaa olla tyytyväisen näköinen mudi sohvalla kainalossa. <3

Ei kommentteja: