keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Laiskamatotreenausta

Treenit on ollut tosi laiskoja viime aikoina... Toko / tottis ei vaan useimmiten pelitä, joten motivaatio on jossain kadoksissa. Ja onhan nyt kaikki maastojutut paljon kivempiakin. ;) 22.5. on näköjään viimeksi kirjoitellut mitään treenejä.

Toko
  • 23. (ke) tai 24. (to) tehty jotain pikkuhumputusta lenkin päätteeksi. Merkkiä ja eteen tuloa ainakin, ilmeisimmin ihan hyvällä menestyksellä. ;) Myös haukkuilmaisua on tehty vähäsen.
  • 25. perjantaina päästiin oikein kentälle asti, mutta meni lähinnä juoruamiseksi... ;) Ne pikkujutut mitä tehtiin onnistui kuitenkin hyvin, vaikka (koska?!?!?) Hilmakin treenaili omia juttujaan vieressä. Paikallamakuussa vinkui ensin, kun Hilma oli mielenkiintoinen. Merkkiä taas ja pieniä seuraamispätkiä.
  • 27. pv sunnuntaina käväistiin kentällä lenkille mennessä, mutta mistään ei tullut mitään. Ilse oli Ykää ulkoiluttamassa, joten Merkki kuuli Ilsen äänen -> pelkkää vinkumista ja tuijottelua. Koira autoon ja metsään jälkeä tekemään.
  • 28. pv maanantaina jäljen päälle metsässä jääviä liikkeitä niin, että pysähdyksen jälkeen vapautin mulla olevalle lelulle. Pointtina se, että keskittyy muhun eikä vilkuile mitä sattuu ympäristöä. Onnistui ihan ok.
  • 29. pv tiistaina taimiksen takana EK-radan lähellä. Muutama hyvä merkki, taisin saada jopa menemään laukalla muutaman metrin päästä. Taas jäävissä skarppausta, ettei vilkuile ja lopuksi ehkä n. 3 min paikallamakuu. Leikki kivasti 2 lelun leikkiä frisbeellä. Kiva minitreeni. :)
  • Maanantaina 4. pv taas lenkin päätteeksi hullun montulla. Vaisua leikkiä patukoilla, kahden lelun leikkiä jotenkin, mutta paaljon parempikin on ollut. Pienellä muovikapulalla oli tarkoitus ottaa noutoja, mutta ei tullut yhtään mitään. :s Kyllä se ottaa kapulan, kun annan ja palauttaakin jotenkin (pitää itse juosta karkuun, jos meinaa saada vauhtia). Sitten kun yritin heittää, niin hyvä kun viitsi lähteä perään... Voi perse! Lopulta sain jotenkin hetsailtua edes sen verran, että jahtasi mun kädessä olevaa kapulaa ja haukkasi siihen kiinni -> lopetin tähän. Patukalla sitten yksi nouto ihan suht reippaasti. Otti sen verran päähän, että kotona vielä pikkuruisella ohjatun kapulalla ennen iltaruokaa. Asenne oli vähän parempi, mutta sisällä ei oikein mahdu kunnolla irrottelemaan.
  • Tänään lenkille mennessä heti autosta ottamisen jälkeen isolla ohjatun kapulalla noutoa. Ensin taas kiinnosti kaikki muu, paitsi se noutokapula. Sain kuitenkin sitten taas lopulta hetsattua vähän jahtaamaan kapulaa, palkaksi taisteluleikkiä rukkasen kanssa. Lopuksi yksi heitto metsään ja Merkki heti perään -> meni ja tuli laukalla, joten lopetettiin. Lenkin jälkeen sitten koulun kentälle. Jonkun ruutu oli valmiina, joten kokeiltiin sitä. Ensimmäinen näyttöruutuna muutaman metrin päästä hyvin. Sitten meni pelkäksi haisteluksi ja multa paloi hermot, kun se nokka ei vaan pysynyt ylhäällä sitten millään... :( Unohdettiin siis ruutu ja pari hyppyä. Ihan ok namipalkalla (laitoin esteen taakse jonkun purkin päälle). Tehtiin sekä edes takaisin hyppäämistä, että pysäytin esteen taakse. Ihan kivasti nämä, mutta ei nyt mitään räjähtävää vauhtia tai voimaa... Sitten hiekkakentälle (vähän parempi, mitä nurtsilla, mutta haistelua tässäkin) merkkiä tekemään. Tälläerää sitten vaan potki ja talloi päälle, prkle! Siirryttiin ihan viereen ja naksuttelin vaan oikeasta paikasta. Parempi, kun vähän auttaa niiaamalla -> ei tallo tötsää kumoon. Sitten koitin kasvattaa taas matkaa pari metriä, mutta sitten ei millään päässyt laukalla menomatkaa... Argh! Metsässä kiersi puuta ihan reippaasti, mutta tää nyt ei toimi. Millä mää naulaan tötsän maahan kiinni, ettei sitä ole kiva talloa? Lopuksi vielä pari kertaa A (agi, matala), että päästiin vähän humputtamaan. Nämä kivasti, kerran niin että vein taakse istumaan ja kiipee-käskyllä luokse. Ihan kivojakin juttuja siis, mutta päällimmäisenä mielessä taas haistelu ja muuten vaan jumitus. Voihan perse!

Jälki
  • 27. pv sunnuntaina nro 16. Taimiksen peltojen ja lammen välisessä metsässä, pituus ehkä jotain reilu 300 m (jäljen päästä alkuun oli suoraan ehkä n. 300 m ja siihen kunnon kiemurat päälle), ihan muutama nami (alle 10), 6 keppiä ja vanheni n. tunnin. Ensimmäisestä kulmasta meni ihan täysin yli ja hukkasi jäljen sitten oikein huolella. Tuuli oikealta ja kulmasta olisi pitänyt kääntyä vastatuuleen. Paineli siis kulmasta yli ja jäi sinne johonkin pyörimään, liinaa oli ehkä max. muutama metri. Kun en päästänyt kauemmaksi, niin istui sitten vinkumaan, kun jälkeä ei löytynyt. Aina välillä pyöri ihan kivasti, mutta ei ihan sitten päässyt jäljelle asti. Sitten istuttiin, vinguttiin, kuunneltiin ja katseltiin joutsenia jne. Mutta maltoinpas pitää turvan kiinni ja odotella kaikessa rauhassa. Oliskohan tässä episodissa mennyt vaikka reilun minuutin verran, kun sitten jälki löytyi uudestaan. Onneksi aika pian tuli ensimmäinen keppi, niin pääsin palkkaamaan. Sitten mentiin pitkät pätkät ihan hienosti. 4. kepin yli marssi menemään, mutta en päästänyt ja ilmaisi sitten lopulta kun reilusti käskin. Sitten oli vielä joku tosi mielenkiintoinen harha just ennen loppukeppiä. Ja joutsenetkin piti kamalan äläkän, joten piti niitäkin vähän kuunnella. Jatkoi kuitenkin suht pian taas itse ja keppikin löytyi. Kokonaisuutena meni ihan kivasti. Vähän turhan liikaa vauhtia ja siksakkaamista, mutta ei paha ollakseen ihan eka tällainen "oikea" metsäjälki.
  •  28. pv maanantaina "korjaussarja" pellolle. Piti tehdä namitettu jälki, että rauhoittuu ja tekee tarkkaa työtä, mutta tokihan meidän Frolicit oli ihan lopussa... Tehtiin sitten n. 400 askelta, joissa ehkä muutama kymmenen namia, 3 keppiä, jokunen kulma ja lopussa epämääräistä kiemuraa. Vanheni vaan n. puolisen tuntia. Melkoista kaahaamista ja sinnepäin humppailua... :/ Toinen keppikin jäi sinne jonnekin, kun en muistanut paikkaa ja nähnyt koko keppiä. Kulmatkin kiireessä miten sattuu, joten ei mitenkään erityisen kiva olo jäänyt tästä.
  • Eilen tiistaina 5. pv taimiksen takana nuotiopaikalla metsässä (nro 18). Tällä kertaa koira paikkasi ohjaajan mokat hienosti... Krepit ja namitkin oli, kun lähdin jälkeä tekemään, mutta kepit autossa... Noukin sitten mukaani 6 keppiä matkalta, joten eivät kauaa hajustuneet. Reilu 400 askelta epämääräistä kiemuraa, muutama melkein kulmakin taisi olla, muutama kymmenen namia, vanheni noin tunnin (vesikuuro tässä välissä), oli tosi tyyni. Sitten lähdettiin ajamaan jälkeä ja arvatkaa mitä? Palkat autossa... :x Muutaman metrin jana, otti takajäljen, korjasi kun en päästänyt. Sitten pikkupätkä jälkeä, iiisot kehut ja taskusta joku hikinen Frolic. Sitten muina miehinä jäljeltä pois, autolta hakemaan palkkanamit ja uusi jäljen nosto. Nyt lähti heti oikeaan suuntaan.Tosi hienoa jäljestämistä, rauhallista ja tarkkaa! :) Ilmaisut tosin taas vaati kunnon käskyt... Selvästi reagoi keppeihin, mutta sitten vaan jatkaisi matkaa. -> paljon kotitreeniä!

Esineruutu
  • 28. pv maanantaina jäljen vanhenemista odotellessa. Vietiin yhdessä 2 esinettä (solmulle laitettu kangaskassi ja kännykkäpussi) n. 30 metriin tallaamattomalle alueelle, kiertokautta pois. Ensimmäinen tosi hienosti, fiksu olis lopettanut tähän, mutta eihän me... Ekalla lähetyksellä toiselle esineelle taas jotain haahuilua. Sitten vähän hetsausta ja toinenkin löytyi, mutta vauhtia olis pitänyt olla rutkasti lisää. Jatkossa nyt sitten jonkun aikaa yhdellä esineellä!

Ei kommentteja: