tiistai 24. toukokuuta 2011

9. jälki ja lampaita

Merkki pääsi ihka ensimmäistä kertaa kokeilemaan paimennusta. Tosi hankala selittää mitään, kun en tajua hommasta tuon taivaallista. Mutta yritetään. Aluksi keskittyi tsekkailemaan Tuima-bc:n jälkiä ja syömään paskaa. :-/ Kokeiltiin sitten mennä lampaiden kanssa pyöröaitaukseen ja johan alkoi tapahtua... Tässäkin tarvitsi kyllä vähän taustatukea, eli liikuttelin aluksi itse lampaita. Näin täysin ymmärtämättömän silmään näytti melkoiselta sekoilulta, mutta ei pyrkinyt onneksi lampaisiin käymään kiinni tai mitään. Jossain vaiheessa meinasi mennä huutamiseksi (voitteko kuvitella, mudi huutaa... ;-)), kun kovasti olisi mieli tehnyt tehdä jotain, mutta ei tiennyt mitä. Jos jotain positiivista, niin jollain lailla oli korvat päässä ja sain menoa rauhoitettua ihan ok. Pelkäsin nimittäin, että homma lähtee ihan täysin lapasesta ja Merkki ei kuuntele mitään.

Pidettiin pieni tauko ja katseltiin Purrin menoa sivusta (ja hienostihan se meni!). Tauon jälkeen aloitti reippaammin itse ja jokunen sekunti näytti välissä jo ehkä paimentamiseltakin. Koira hallintaan, iiisot kehut ja lopetettiin. Yhteensä ehkä max muutama minuutti oltiin lampailla ja Merkki laittoi kotona nukkumaan! :-0 Eli kaipa siellä pienessä sievässä päässä jotain tapahtui? Kuten sanottua, tosi hankalaa kuvailla juttua mitenkään, kun ei ole hajuakaan miltä homman pitäisi näin alkuvaiheessa näyttää.

Kotiin sitten kuivattelemaan ja odottelemaan kaatosateen loppumista. Ja koska se tosissaan loppui, lähdettiin vielä tekemään jälki, kun piti isotkin pojat viedä edes vähän ulkoilemaan. Tein nyt sitten kuitenkin mudikokeen ja jätin jäljelle satunnaisesti jonkun tyhjän askeleen. Siis todellakin satunnaisesti, ehkä joka 5. tai 7. oli tyhjä (yritin välttää, ettei aina saman puoleinen askel ole tyhjä) ja sitten oli pitkiä kokonaan namitettuja pätkiäkin. Ja laitoin 2 kohtaan pienen namikasan. Pituutta taas varmaan se reilu 100 m ja vanheni reilun puoli tuntia. Taimitarhalla, kova tuuli ja aika märkä maa.

Jäljen vanhetessa joku toinenkin oli tullut treenaamaan ja aloitus meinasi mennä pelkäksi murinaksi / haukkumiseksi, kun näki toiset koirat. Istuskeltiin vähän aikaa katselemassa koiria ja palkkasin, kun oli hiljaa. Päästiin suhteellisen hyvin jäljelle, ihan alussa vaan pari kertaa vilkaisi toisia koiria. Ja jäljesti pääosin tosi hienosti! :-) Muutamassa kohdassa piti vähän jarruttaa ja pari tarkistusmutkaa teki, mutta muuten hyvä. En huomannut, että tyhjät olisi vaikuttaneet hommaan mitenkään. Muutaman kerran ainakin näin, että tarkisti hyvin tyhjänkin askeleen. Ja namikasat pysähtyi syömään! :-)

Mukava päivä siis ja taas Merkki oli paljon ennakko-odotuksia taitavampi! Kertokaa, jos jostain saisi päivään lisää tunteja, että ehtisi treenata enemmän...

Ei kommentteja: