keskiviikko 25. toukokuuta 2011

10. jälki ja esineruudun alkeita

Taas taimitarhalla, tällä kertaa keskimmäisellä pellolla. Järkky tuuli taas, mutta muuten aurinkoinen ja nätti päivä. Jälki oli n. 300 askelta pitkä (olisko ehkä 150 m) ja n. joka 5. askel tyhjä. Suurin piirtein puolessa välissä oli ruokarasia välipalkkana. Ehti vanheta ehkä puolisen tuntia.

Taas tosi hienosti! :-) Välillä vilkuili kuoveja, kun ne huutaa tosi kovasti ja liitelee aika lähelläkin. Mutta siis pääosin keskittyi tosi hienosti, eikä tarvinnut jarrutella. Yhdessä kohtaa jäi hetkeksi pyörimään paikalleen (harha tai ehkä niitä jäniksen / lintujen jälkiä?), mutta jatkoi ihan hyvin itse. Alkumatkasta koitin katsella namien syömistä ja suunnilleen 1/3 tai 1/4 syö. Nyt oli nameina kinkkua ja Frolicin paloja sekaisin. Etenkin Froliceja pysähtyi välillä oikein kaivamaan esille pellon kolosista. Näyttää siis hyvältä, joten jatketaan nyt näin vähän aikaa ja katsotaan mitä tapahtuu.

Ennen jäljen ajamista tehtiin vähän esineruudun alkeita. Tallasin yhdessä Merkin kanssa ehkä 5 m * 20 m suikaleen (taas ihan hatusta nämä mun arviot...). Ensin jätin Merkin istumaan n. ruudun puoliväliin ja heitin narupallon ruudun perälle. Vapautin heti, kun pallo oli maassa. Hyvin haki ja palauttikin ihan ok. Tai siis palauttaahan tuo ei osaa, joten kun on juossut suht lähelle, niin "jes" ja saa vaihtaa mulla olevaan leluun. Seuraava yritys niin, että Merkki vähän lähemmäs ruudun etureunaa ja kävin viemässä pallon samaan paikkaan (ideana oli siis jotakuinkin se, että irtoaa edes vähän kauemmas ilman heittoa). Lähti taas hyvin ja palauttikin ok. Muistaakseni tehtiin vielä yksi toisto, mutta ei aavistustakaan miten... Palkkana oli kuitenkin vinkuva wubba-kongi ja se oli niin kiva, että juoksi pitkin ja poikin sitä vinguttamassa. ;-) Tähän hommaan pitäisi kyllä keksiä joku suunnitelma, että a) en pilaa koko juttua ja b) edistyttäisiinkin joskus johonkin.

Isotkin pojat pääsi vielä pätemään: Rapsu kävi tyhjentämässä Merkin jäljen ja Seppo teki hakuruutua (4 lelua ehkä n. 15 * 25 m alueella. Helppo nakki molemmille, palkaksi oli oikein ruokarasiat, joten pojat oli tyytyväisiä. Rasmus kyllä alkaa vanheta sen verran, että meni jäljen tosi tarkkaan ja rauhallisesti, ei tarvinnut yhtään jarrutella. :-) Ja karkasikin vielä perkele auton perästä Sentin ruutua tarkistamaan... :-D

Päälle päätteeksi sitten vielä hetkeksi montulle läträämään, että saatiin koko porukka mukavan hiekkaiseksi.

Ei kommentteja: