sunnuntai 1. toukokuuta 2011

3. jälki ja esineruutua

Viikon tavoite täynnä, tehtiin 3. jälki. ;-) Taimitarhalla taas, tällä kertaa pellossa vähän tasaisempi ja pehmeämpi kohta. Aika vähän heinää, suurimmaksi osaksi itsekin pystyi näkemään jäljet. Jälki oli n. 250 askelta (aika lyhyitä vielä ja "jonossa") pitkä ja ehti vanhentua tunnin verran. Pilvipoutainen, tosi tuulinen päivä, räntääkin tuli välillä ihan vähäsen... :-/

Ja Merkki oli tosi taitava taas! :-) Nameina oli jauhemaksapihviä ja niitä söi tosi hyvin. Rauhallinen tahti saattoi siis johtua hyvistä nameista, mutta pääasia ettei tarvinnut juuri yhtään jarrutella (ehkä koko jäljellä yhteensä jotain metrejä). Haisteli tarkasti melkein jokaisen jäljen. Lopussa taas käskystä maahan namipurkille.

Kun jälki oli ajettu, päästin Rasmuksen tyhjäämään loput namit ja tallailtiin Merkin ja Sentin kanssa pieni esineruudun tapainen. Leveyttä ehkä kymmenisen metriä ja syvyyttä 15 (oon surkea arvioimaan matkoja). Ensin merkki auton vetokoukkuun kiinni ja katsomaan mallia Sentistä. ;-) Sentti haki 3 esinettä kun vanha tekijä ilman ylimääräisiä kiemuroita. Viimeisestä ylläripalkaksi kissanruoan jämät, olipahan tyytyväinen Sepeteus. :-) Sitten Sepe auton perään ja Merkki hommiin.

Leluilla pelataan vielä, kun nouto ei ole oikein virallisesti kuosissa. Ensin käskin istumaan, kävelin muutaman metrin eteenpäin ja heitin narupallon. Sitten Merkin viereen ja "missä lelu". Hienosti oli markkeerannut ja pallo löytyi heti. Kehuin kun otti suuhun ja otin taskusta patukan palkaksi --> palautus hienosti (siis tasoon nähden, lähti palauttamaan reippaasti laukalla ja vasta ihan lähellä pudotti pallon). Palkaksi patukan kanssa leikkiä. Seuraavaksi vietiin yksi narupallo yhdessä vähän kauemmas alueelle, ehkä vajaaseen 10 metriin. Palattiin yhdessä takaisin samalle lähetyspaikalle ja sitten taas "missä lelu". Hyvin muisti, löysi suht helposti ja palautus hyvin. Viimeinen samalla lailla, mutta vietiin 2 lelua suunilleen yhtä kauas, mutta eri reunoihin aluetta. Ekaa lähti hakemaan hyvin (se mikä jätettiin ensin alueen oik. reunaan samalle suunnalle, mitä edellisellä kerralla). Nyt joutui jo käyttämään vähän nenääkin, mutta löysi hyvin ja palautuskin hyvä. Toisesta lelusta ei oikein näyttänyt olevan kummoista muistikuvaa (ei pyrkinyt mitenkään palkan jälkeen etsimään). Käveltiin vähän lähemmäksi ja sitten lähti hyvin. Palautuskin vielä hyvä, palkaksi leikkiä ja loput kissanruoat.

Tässä vaiheessa sitten tietä pitkin tuli auto, missä koira kyydissä ja muistin että Rasmus on laskettu jälkihommiin... Eikä papparaista tietenkään näkynyt missään... :-S M + S pikaisesti auton kyytiin ja Rasmusta etsimään. Rasmuskin oli ilmestynyt onneksi takaisin pellolle, mutta ei tietenkään kuullut / kuunnellut, kun huusin. Autolla siis lähemmäksi ja nyt jopa reagoi huutamiseenkin, jei! ;-) Onneksi Merkiltä oli jäänyt purkin pohjalle muutama murunen kissan ruokaa niin sai Rapsukin kunnon palkan. Ainoa vaan, että oli häipymässä samantien uudestaan... :-/ Olin kuitenkin kaukaa viisas ja laittanut sen valjaisiin pitkän pyykkinarun perään, joten sain sen vielä lassottua kiinni ja autoon. Jos Rasmus saisi valita, se joko jäljestäisi tai uisi (ja tietysti söisi hyvin). :-D

Taitavia poikia siis koko sakki. :-)

Ei kommentteja: