sunnuntai 29. toukokuuta 2011

11. jälki ja esineruutua

Tein taas mudikokeen ja mentiin tekemään jälki metsään. Taimiksen takana nuotiopaikan luona on tasaista kuivaa männikköä, jonka ajattelin passaavan hyvin:

Jälki n. 200 askelta ja ehkä joka 5. nami pois. Frolicia oli muurahaisten varalta (joita oli ihme kyllä tosi vähän). Ehti vanheta n. tunnin ja taas kerran tosi tuulista. 

Hienosti sujui! :-) Jäljesti tosi huolellisesti ilman mitään ylimääräisiä katkoksia. Vahingossa tuli jonkun ihan pienen pienen polun ylitys, mutta sekin hienosti. Vajaan oman mittansa tarkisti polkua, mutta ennen kuin ehdin edes ajatella jarruttaa, jatkoi jälkeä. Päässä taas kissanruokaa, mutta se ei nyt jostain syystä kiinnostanut juurikaan? Leikittiin sitten vielä patukalla ja se oli kivaa. :-)

Tässä välissä käytiin Rasmuksen kanssa vetämässä jälki uudestaan, ihmeen rauhassa ja tarkasti sekin meni. Loppupalkan jälkeen jätin vaarin oman onnensa nojaan ja lähdin tekemään Sentille esineruutua (jaksoi haukkua paukuttaa sekä Merkin, että Rasmuken jäljen ajan takaluukussa... :-X). Rasmus näkyi jäljestävän mun paluujälkeä tielle ja jäi sitten vielä tunaamaan jotain omiaan (luultavasti meni sen varsinaisen jäljen vielä kerran, kun siellä oli Froliceja edelleen)... Seppolle siis pieneen, mutta tosi tiheään teiden ympäröimään mäntytaimikkoon esineruutu. 5 esinettä, joita koitin vähän piilottaa. Hyvin tuli kaikki, 3. ja viimeisen jälkeen rasiasta jotain ruoanjämiä palkaksi. Esineen 4. kohdalla muuten Rasmuskin ilmiintyi paikalle... :-D

Merkin kanssa sitten kokeiltiin vielä, kun Seppo oli ystävällisesti hoitanut alueen tallauksen. ;-) Matkaa ei ollut kovin paljoa, ehkä n. 10 metriä, tehtiin 2 toistoa. Molemmilla jätin Merkin istumaan ja vein patukan. Koitin kävellä ympyrän muotoisen lenkin, ettei ihan suoraan jäljestäisi lelulle. Hienosti löytyi ja nyt oli kivasti vauhtiakin mukana. Ekaa varsinkin joutui vähän hakemaankin, kun pysähtyi ensin liian lähelle. Etsi kuitenkin itse ilman lisäkäskyjä ja apuja. Hieno otus! :-)

Tässä vielä ryhmä rämä eilen, kun käytiin sateen lomassa lenkillä (huomaa porukan innostuneet ilmeet... :-D):


Kuvat loistavaa kännykkälaatua vieläpä pienennettynä...

Ei kommentteja: