tiistai 10. heinäkuuta 2012

Taas jaksaa treenata

Pitkästä aikaa tänään tosi kivat minitreenit Merkin kanssa. :) Jotenkin tuntuu, että meidän täytyy nyt kaivaa nää hehkutukset aika pienistä jutuista, mutta näillä mennään... Aloitetaan kuitenkin aikajärjestyksessä:

Lauantaina (vai perjantaina jo?) tuli sitten kesä ja kunnon helteet, ei olis ollut niin väliksi... Lauantaina halusin turistiksi Lumen tokokisoihin, joten ennen lähtöä virrantappamiseksi Koiviksen taakse namijälki. Nurtsilla siis n. 300 askelta pitkä tiheään namitettu jälki. Ehkä n. 1/3 askelista oli namia. 5 keppiä ja ajettiin melkein heti tallaamisen jälkeen. Ihan pieni minitoko välissä. Kaikki kepit kyllä löytyi (3. olis jättänyt ilmaisematta, mutta en päästänyt), mikä oli melkoinen ihme kyllä. Järkkyä haahuamista ja ainakin pari pätkää oltiin ihan muulla jäljellä, mitä piti. Huoh. Jälkeenpäin tosin selvisi, että Lumi oli ollut mukana lampaita ruokkimassa, joten epäilen vahvasti, että tyttiksen jälkeä mentiin jossain välissä. Lampaiden karjuminen (nää ei määi (?) nätisti, vaan karjuu ;)) myös selvästi laittoi pasmoja sekaisin. Huono jälki, mutta tietääpähän mitä treenataan.

Minitoko sisälsi ainakin yhden oikeasti hyvän 2 min paikkamakuun. Oli skarppina, mutta rauhallinen eikä nuuskinut, vinkunut tai mitään. Sitten taidettiin naksutella ihan vaan perusasentoja tms. Palataan siis toooodella perusjuttuihin. Koitan joskus naputella tästä lisää.

Illalla sitten tokon yökokeet. Kivoja suorituksia, Hilmasta tuli vieläpä TVA:kin. :) Ja seuraavana päivänä Kokkola kv:n BIS, joten melkoinen viikonloppu team H & H:lla. Mahtavaa! 



Mutta ne tokokisat... Tokihan ne oli ihan nimettykin yökisoiksi, mutta eipä tiedetty koko totuutta, kun matkaan lähdettiin. Alokas alkoi klo 20 ja kuviteltiin olevamme takaisin kotona viimeistään puolilta öin. Mutta oltiin sitten joskus ennen kolmea tms. Päättivät jakaa kilpailukirjat vasta, kun kaikki koirakot on suorituksensa tehneet... Keli ei onneksi ollut niin paha, mitä luvattiin, välillä vaan vähän ripsi vettä. Olishan se silti ollut ihan kiva, jos kisakirjeessä olis varotettu tästä kuviosta. Kivaa oli kuitenkin juoruta tuttujen kanssa, Hilman TVA, tuttujen koirien kivat suoritukset, nähdä mm. irski voittajaluokassa jne. :)



Sunnuntaina lenkin yhteydessä taimiksella vähän tokotemppuja. Otin autosta suoraan maahan odottelemaan, kun keräsin kamat kasaan. "Kisanomaisesti" sitten heti luoksetulo (ok) ja liikkeestä maahan (ok). Mun suunnittelemaa palkkaa enemmän kiinnosti lähteä tsekkailemaan hajuja, joten annoin namin ja vapautin. Kaipa sekin hyvä palkka oli? Wubba taskuun ja lenkille. Jossain vaiheessa kokeilin noutoa, muuten vauhdikas ja hyvä, mutta wubban palautus ei tullut mulle päinkään... :D Kävelyn lomassa sitten plan B ja avuksi keppi. Ensin kepin pitoa pureskelematta, piti vähän muistutella ja auttaa kädellä. Kun tämä ok, niin otin lelun toiseen käteen. Keppi suuhun ja lelu näkyville -> pudotti kepin tietysti x kertaa. En puhunut mitään, vaan laitoin aina lelun selän taakse piiloon. Lopulta onnistui ihan kivasti. Sitten kepin heittäminen ja lelu palkaksi hyvästä palautusvauhdista. Lopuksi vielä reilusti auttamalla kepin luovutus "virallisesti" -> hienosti meni. :)

Autolla vielä esineruutua samoilla vanhoilla eväillä. Tallattiin yhdessä tien viereen n. 3 * 3 m alue tiiviisti ja siihen heitettiin lelu. Tietä pitkin n. 25 m päähän ja lähetys. Etsi hienosti ja palautus vauhdilla (piti kyllä vähän vihjata asiasta, ettei jäänyt fiilistelemään vinkulelun kanssa...), joten lopetettiin kerrankin tähän.

Yöpissalla vielä omassa pihassa vähän naksuttelua seuraamisen liikkeelle lähdöistä. Lopuksi vielä naksuttelua perusasennoista (vaan 1-2 askelta seuruuta ja pysähdys).

Maanantaina kostea ja kuuma keli jatkui edelleen. Aamukävelyllä terppakeskuksella leikki ei meinannut onnistua sitten mitenkään. Oli vaan koko ajan jatkamassa matkaa, eikä keskittynyt yhtään. Huoh. Lopulta sain vähän leluun kiinni ja sitten välittömästi lopetus ja jatkettiin matkaa. Nää on niiiin ärsyttäviä tilanteita

Iltapäivästä tallasin Kettukankaalle jäljen vanhenemaan ja sitten koululle Lumen & co kanssa tokotreeneihin. Aluksi piti mennä Ollikkalan nurkan taakse asti, että saatiin naksuteltua ihan vaan kontaktitreeniä. Eli aika nihkeetä siis, mutta parani sentäs loppua kohti. Autoon tauolle Lumen treenien ajaksi. Tauon jälkeen kaukojumppaa, meinas olla vaikeeta tämäkin. Ensin ei noussut millään nokka maasta, piti kovistellakin vähän kun meinas väkisin mennä hermo. :x Tilttas niin, ettei meinannut onnistua mikään, kun ei saanut haistellakaan. Siirryttiin reilusti kauemmaksi, että päästiin asiaan. Sitten oli unohtunut melkein miten takajalat laitetaan alustan päälle (tokoesteestä otettu lauta). Onnistui lopulta ja päästiin asiaankin. Ja ihan asiallisia vaihtoja useampia. :) Sitten piti ottaa ihan pikaisesti luoksetulo ja lopettaa siihen. Leikki hyvin tässä välissä patakintaalla. ;) Luoksetuloissa oli ensin loppuasento ihan totaalisen hukassa. Pari kolme kertaa kokeilin ja vähän autoinkin, mutta kun ei. Sitten ihan läheltä muutama perusasentoon siirtyminen ok. Taas matkaa lisää, mutta nyt ei pystynyt lähteä ekalla käskyllä. Eikä toinen tai kolmaskaan yritys onnistunut. Sitten jo apuja tähänkin (ainakin kutsuin peruuttaessa, sitten ensin käsky ja lelu esille). Kaiken tän rautalangasta vääntämisen jälkeen yksi ihan ok yritys (tuli ekalla käskyllä laukalla, vähän autoin kädellä sivulle tuloa) ja lopetettiin siihen. Positiivista oli, että yritti eikä hyytynyt. Ja suostui leikkimään hyvin. :)

Lenkille tyttöjen kanssa ja lopuksi jäljelle. Jälki oli jotain reilu 400 askelta, 5 keppiä, ei nameja, vanheni reilut 2 h. Jär-kyt-tä-vää... Muutaman metrin jana ihan ok, vaikkakin epävarmasti. Nosti kuitenkin oikeaan suuntaan ja lähti hyvin jäljelle. Alku meni ihan ok, vähän humppaillen (ja ekassa kepissä oli 3 lihavaa etanaa, yäk!). Eka keppi muistaakseni hyvin, sitten jossain kohtaa meni kepistä yli vaikka oli ihan jäljen päällä. Ja yhden kepin olis pokkana jättänyt. Pysähtyi oikein nuuhkaisemaan ja olis sitten jatkanut. Kielsin (vaikka tuskin olis kannattanut) ja kelasin vähän takasin päin. Uudella yrityksellä pysäytin kepille eikä sittenkään olis ilmaissut, lopulta istui sentäs. Siitä käskin maahan ja koitin olla tosi iloinen palkkaa syöttäessä. :s N. puolessa välissä oli metsäkoneen vanhan uran ylitys ja siinä meinasi tulla kokonaan stoppi. Huuhaili vaan edes takaisin ja istuskeli odottamassa. Lähti sitten lopulta itse jatkamaan (nää tuntuu toooosi pitkiltä, mutta ehkä max pari minuuttia kesti?) ja seuraavan kepin muistaakseni ilmaisi ok. Loppukeppi ihan ok. Kamala jälki, ikinä ollut moista nokka pystyssä haahuilua ja kuppaamista. Liekö sitten väsy + kuuma keli syynä vai mikä? Kävi kyllä kastautumassa ja juomassa ennen jäljelle menoa. Positiivista oli, että päästiin kuitenkin loppuun asti aikalailla jälkeä pitkin. Jotain motivaatiojälkeä seuraavaksi?

Tänään sitten ne hyvän mielen minitreenit. Hullun montuilla Merkki sai juosta sen aikaa, kun raivasin autoa (eli aika kauan ;). Tuli välillä jo komentamaankin haukkumalla, kun mitään ei tapahdu. :) Ensin naksulla ja nameilla perusasennon tarjoamista, oli lopulta ihan vauhdikaskin. Pitää nyt muistaa näitä naksutella, perusasennot jotenkin tahtoo jäädä "tärkeämpien" juttujen jalkoihin. Vinkulelun voimalla sitten muutama luoksetulo. Ekalla autoin reilusti, toisella lelu vas. kädessä ja kolmas ilman apuja. Pitkästä aikaa kävi autosta itse bongaamassa ison pallon, joten otettiin se sitten. Ja vitsit, että olikin Merkin mielestä kiva! :) Kun kerrankin oli virtaa, niin kokeiltiin merkkiä. Muutama kiertäminen ehkä 3 m päästä, hienosti meni laukalla kun vähän hetsasin. Wau mikä asenne pitkästä aikaa! :) Rallaili pitkät pätkät itsekseen pallon kanssa (pitää narusta kiinni ja mäiskii pallolla itteään :D). Ja kun vieläkin tuntui olevan vauhtia niin pienellä muovikapulalla yksi vauhtinouto. Annoin siis hillua ihan vapaasti ja vaan heitin kapulan. Meni laukalla, nosti reippaasti ja palautuksen puolivälissä palkka, kun vauhti oli edelleen kiva. Lenkin päälle vielä 2 min paikkamakuu.

Nyt oli tosiaan pitkästä, pitkästä aikaa kunnollista tekemisen meininkiä. :) Tän voimalla jaksaa varmaan taas vääntää muutamat treenit. :D Kumpa me joskus saatais tää siirrettyä johonkin, missä on vähänkään häiriöitä...



Lisäilin kuvia paimennus- ja juhannusjuttuihin.

Ei kommentteja: