maanantai 23. heinäkuuta 2012

Haaste

Laura esitti kesähaasteen, joten tässä tulee:

1. Kerro kuinka sinusta tuli koiranomistaja.
Halusin tietysti koiraa vaikka miten kauan, mutta kotona asuessa äitin allergiat, astma jne. esti käytännön toteutuksen. Koira oli pakko saada "sitten kun muutan kotoa pois". Yksi vuosi meni ilman (koska ekana opiskelukesänä oli pakollinen kenttäkurssi, mihin koiraa ei saanut mukaan) ja sitten elokuussa 1998 Rasmus marssi taloon.

2. Miten päädyit nykyään harrastamiesi lajien pariin?

Tokoa on helppo puuhastella ihan keskenään ja onnistuu talvellakin. Ja onhan siinä pilkunviilauksessakin sitä jotain... ;)

Koiran nenä on niin ihmeellinen peli, että jäljestäminen on ihan huisia. Ja sitäkin pystyy harrastamaan yksikseen, pääsee metsäänkin vielä. Lisäksi jäljestäminen tuntuu olevan sekä Rasmukselle että Merkille tosi luontainen juttu. On myös tehokas konsti väsyttää koira.

Meidän hakuporukka on tosi kiva ja treeneissä on mukavaa. Vaihteeksi porukalla ja metsässä. ;p Merkki on todellakin kaikkea muuta, kuin luonnonlahja tässä lajissa, mutta tekee mörrimöykylle ihan hyvää sosiaaliseerata vieraiden ihmisten kanssa.

Paimennusta ei pitänyt harrastaa, mutta onhan se ihan mieletöntä kun koira pääsee tekemään sitä mihin se on aikojen saatossa jalostettu. Tämän käytännön toteutus on vaan vähän hankalaa, joten treenikertoja ei ihan kamalasti kesän aikana pääse kertymään.

Siinä oli varmaan ne oikeat harrastukset. Rasmuksen kanssa on rämmitty verijäljkeä (koska se on käytännössä hyödyllinen taito (J metsästää), koska R ehdottomasti Rakastaa ko. lajia ja koska jäljestäminen on kivaa), kaikkien kanssa metsälenkkeillään, uidaan ja opetellaan temppuja. Agiesteitä hypätään, jos joku on niitä kentälle unohtanut ja inspiraatio on kohdallaan. Seppo nomettaa, mutta siinä toimin vaan assistenttina.

3. Mitä lajia haluaisit kokeilla tai opetella (jos sinulla olisi erilainen koira)?

Paimentamista olisi kiva tehdä enemmän. Koiria on ihan riittävästi lajiin kuin lajiin, joten siitä ei uudet harrastukset jää kiinni... ;) Tottapuhuen valikoima on sen verran laaja, että ei nyt tule mitään toivelajia mieleen. Suojeluun pitäisi olla ihan omanlaisensa koira, mutta se ei jostain syystä lajina kiinnosta.

4. Montako koiraa on maksimi?

Treenattavaksi olisi kaksi koiraa aika passeli määrä. Ja koska meillä on kaksi harrastajaa niin näissä olosuhteissa neljä otusta varmaan menisi suht kivuttomasti, JOS ne tulee porukassa toimeen. Oma piha helpottaa koirien kanssa sähläämistä ja varsinainen liikunta hoidetaan muutenkin melkein aina umpimetsässä. Nyt on siis 3 koiraa ja ainoa ongelma on se, ettei Rasmus ja Merkki tule sisätiloissa juttuun keskenään (vaikeuttaa lähinnä vaan reissaamista, kotona on systeemit tätä varten).

5. Uros vai narttu?

Jostain syystä Merkki on meidän uros nro 4. Saas nähdä onko joskus pakko pyörtää päänsä...

6. Mikä on ollut vaikein liike/osasuoritus/ohjaus/tms opettaa koiralle?

Me ollaan niin aloittelijoita ihan kaikessa, että ei oikein osaa vastata. Merkin kanssa kikkaillaan motivoinnin kanssa at the moment.

7. Tähtihetkenne?

Sellasia pieniä pilkahduksia arjen keskellä, kun ei mihinkään kisakentille ole ehditty. Merkillä on aika moniakin omia viirauksia, joten joskus kun niistä on selvitty kunnialla, tulee hyvä mieli. Ja jostain syystä jälki- ja paimennustreenien onnistumiset tuntuu ihan erityisen hyviltä.

8. Koska on hävettänyt eniten?

Sattuuhan näitä terrierin ja mudin kanssa... Nyt viimeisimpänä vaikka se, kun M karkasi kesken autoon lastaamisen rähjäämään ohikulkevalla koiralle. Uhri oli pelastettu syliin ja omistajansa oli suht hysteerisen kuuloinen. Merkki piti käydä ihan henk.koht. hakemassa pois, kun tule-sana ei kuulostanut yhtään tutulta. :x

9. Mitä haluaisit saavuttaa?

Jos saisin Merkin pelittämään ja oman pääkopan kuriin, niin johonkin kisoihin olis kiva joskus selvitä. Jää nähtäväksi...

10. Miten valitset koiriesi nimet / millaisista nimistä tykkäät, mainitse joitakin?
Rasmuksen kennelnimestä ei saanut mitään väännettyä, joten piti keksiä ihan itse. Parin päivän tuumailun jälkeen se vaan alkoi näyttää Rasmukselta ja terrierille jostain syystä sopii R-nimi.

Sentin ristimänimi on Sentti, joten sai pitää sen (ja siitä kasvoi valtavan kokoinen nimestään huolimatta...).

Merkkihän on virallisesti Merkkari, joten ei ole vaikea arvata.

Me ollaan kaikesta päätellen aika mielikuvituksetonta porukkaa nimenantajina...

11. Rakastettavin luonteenpiirre koirassasi?

Merkki: Samassa pienessä sievässä paketissa kainaloinen sylikoira ja vakuuttava bodyguard (tämä on myös se rasittavin piirre ;)).

Rasmus: Ei pelkää mitään tai ketään (paitsi eläinlääkäriä) eikä ikinä anna periksi (myös ne rasittavimmat ominaisuudet :D), ihmisten kanssa ehdottoman luotettava kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

Sentti: Maailmassa ei ole mitään tai ketään pahaa tai pelottavaa.

***

Tähän piti keksiä itse kysymyksiä ja haastaa lisää porukkaa, mutta vedotaan nyt kesäkoomaan taas... :D Jos joku luki, niin vastatkaa ihmeessä kanssa!

Ei kommentteja: