maanantai 27. toukokuuta 2013

Treenaamattomuutta

Ei oikein kummosesti ole ollut motivaatiota treenata, joten ollaan lähinnä vaan möllötelty. 

VK 19 
  • Jumppaamassa käytiin kerran Poleen louhoksella. Teki tosi hienosti hommia, jopa tarjosi itse kaikkea & oli innolla mukana hommissa, ehdin olla jo tosi tyytyväinen. Kunnes sitten piti karata rähjäämään Nemille, *tutti ihan riittävästi. :x Onneks oli niin fiksu vastapuoli, ettei lähtenyt rähinään mukaan. Niin ärsyttävää, kun näköjään ei voi luottaa yhtään, lähti ekaa kertaa ihan pokkana mun nenän alta. Tehtiin tuttuja juttuja: peruuttelua ylämäkeen, hitaasti alas, M-S -vaihtoja tasapainotyynyllä ja ilman, punnerruksia.
  • Takamontuilla vähän tokoa: seisomisen ja maahanmenon loppuja. Ensin ennakoi seisomista, mutta parani loppua kohti. Namin heitto vasemmalle, niin alkoi perusasennotkin suoristua. Vein taas keppejä tien viereen 9 kpl 5-10 m välein ja käytiin ne nostamassa. Ekasta ohi, lopuissa koitin naksutella heti, kun reagoi enkä odotellut kunnon ilmaisua. 
  • Sunnuntaina taidettiin olla jossain ja tehdä alo-liikkeet putkeen, ei mitään muistikuvaa.


VK 20
  • Hietaseljän montulla etäpalkkaa, vaatii vielä aika paljon treeniä. Ensin vähän leikkiä 2 narupallolla, sitten "kentän" reunalle repun viereen maate. Pienen odotuksen jälkeen kutsuin hommiin ja tehtiin luoksetulo poispäin repusta. Hidas, mutta tuli laukalla kuitenkin, joten palkka repusta. Seuraavaksi maahanmeno reppua kohti ja nyt jumitti: ekalla yrityksellä seuraamisessa putos kontakti, toisella kerralla jäi seisomaan, kolmannella ei noussut ylös ekalla käskyllä... Neljäs sitten kelvollisesti, mistä yhdessä repulle ja iltaruoka. Vire oli ihan syvältä joko muuten vaan tai sitten se reppu häiritsi (vaikkei palkkaa kovin kummoisena pidäkään).
  • Karhinpirtintiellä heti autosta ottamisen jälkeen hommiin (takana tylsä työpäivä kototona). Istumaan, muovikapula suuhun, kävelin lelulla hetsaten kauemmaksi ja kutsu. Oli vähän epävarma lähtemään, joten autoin vähän, mutta sitten tuli tosi kovaa, palkka vauhdista. Sitten kapulan ottaminen kävellessä (ottaa paremmin mitä paikallaan), pyysin sivulle, taas lelulla hetsaten kauemmaksi, kutsu ja nyt avuilla eteen istuminen. Oli hyvä. :) 
  • Jälki nro 5: Hietaseljän montun takana tien oikealla puolella. Oli ensimmäisiä kuumia päiviä, joten en tehnyt pitkää. N. 300 m ja 5 keppiä (yritän vaihdella keppien määrää, ettei tietäisi mikä on viimeinen), vanheni vaan noin 40 min. Maasto taas sitä samaa kuivaa jäkälikköä / varvikkoa mitä täällä on melkein joka paikassa. Muuten teki tosi hyvin (ei mm. lähtenyt hirvien jäljille, vaikka niitä oli paljon), mutta viimeisestä kepistä päästeli yli muina miehinä... Noukin sen talteen, otin valjaat pois ja käveltiin autolle. Ei tuo mitenkään kovin pettyneeltä vaikuttanut, humppaili menemään muiden hajujen perässä. :/ Mutta ei vaihtanut hirvenmetsästykseen. :) On sitäkin (hirvijahtia) tässä viimeaikoina harrastanut pienesti...


VK 21
  • Takamontuilla taas jossain välissä seisomisesta perusasentoon tuloa. Tuppaa vaan tiputtamaan pyllyn alas -> pa jää "auki". Nyt pyysin ensin tulemaan sivulle, kun seisoi mun edessä, sitten 90 asteen kulmassa jne. kulmaa pienentäen. Vaikutti hiffaavan idean, paransi loppua kohti. :) Muutama merkin kiertäminen, oli hyvin vauhtia, kun haukutin ensin. :) Sitten vielä keppitreeni samalla lailla, mitä aikaisemmin. Taisi mennä parista ohi.
  • Hietaseljässä kateuskortti, kun heitin Sentille pari vesinoutoa. Sitten saman kepin kanssa seuraamiskaavio (joku alon tapainen), teki hienosti ja palkaksi sitten kepin heitto veteen. :) Olin päättänyt testata ruokapurkeilla ja haukuttamalla, josko hommiin saisi vähän puhtia. Koitin valita helpot jutut, ettei tarvi nillittää tekniikasta tms. Ensin ihan vaan haukkua (pitää haukkua kunnolla eikä kiljua, ei saa pakittaa), mistä palkaksi eka purkki. Sitten taas haukkua, lelun heittäminen ja palkka hyvästä paluuvauhdista. Viimeisellä purkilla vielä luoksetuloa, olis voinut tulla kovempaakin, mutta ei nyt ihan laamaillut kuitenkaan. Näyttäis, että haukuttaminen saa kierroksia ylös, mutta tiedä sitten, miten sen saa pysymään hanskassa. Helposti sitten komentaa ilman lupaakin. Mutta kaipa tätä vois kokeilla jatkaa, nyt kuitenkin ylivoimaisesti eniten mättää vire. 
  • Raviradan nurtsilla ensin leikkiä 2 narulelulla, piiitkä luoksetulo hyvällä vauhdilla (palkka vauhdista kai). Sitten heti perään lyhyt luoksetulo, lähti kunnon laukalla, palkka tästä. Niitä seisomisen loppuja taas, oli parempi.
  • Jehisten parkkiksella kontaktikävelystä naksuttelua (pitäis sitä aktiivisuutta kaivaa jostain). Vähän erottelua tule (suoraan sivulle) & kom (eteen). Lelun pitämistä, mikä olikin tosi vaikeaa. Ottaa huonosti, huono ote ja pudottelee. Saatiin kuitenkin pari onnistunutta niin, että piti lelua, vaikka otin namin taskusta käteen kuonon eteen. Näitä lisää!
  • Kotona naksuttelua lelun pitämisestä. Ottamiset tosi nihkeitä... Ne saa kyllä huijaamalla nopeammaksi (saalistaa vähän, varastan ennen kuin ehtii ottaa jne. hetsausta), mutta heti kun alkaa tehdä muuta, taas huononee. :/ Lopulta kuitenkin onnistui I-M -vaihdot kapulan kanssa pudottelematta. Välillä taisi vähän ahdistella, mutta ei kuitenkaan häipynyt, vaan yritti sitkeästi. 
  • Hietaseljän montulla taas vähän ruutua ja merkkiä. Alkuun juoksentelua sen aikaa, että tein ruudun. Sitten muutama merkki hetsaamalla ihan kohtuullisesti. Haluaa tehdä vastapäivään kiertämällä, vaikka lähetän vasemmalta. Periaatteessa ollaan vähän tehty eri suuntiin kiertämistä (oikea ja vasen), mutta pitää miettiä ottaako ne tähän mukaan, vai saako kiertää mistä lystää. Toisaalta tuota oikea-vasen voisi käyttää ehkä hyväksi sen mukaan, mille kapulalle pitää mennä? Pieni tauko ja sitten muutama naksuttelua ruudun keskellä olevalle alustalle menoa ihan läheltä, ruudun eri reunoilta. Sitten vietiin raatolelu yhdessä ruutuun, meni lujaa ja suoraan, matka ehkä 10 m? Sitten kokeilin tyhjää, pysähtyi matkalla, kutsuin pois. Kävin näyttämässä ruudun, sitten ok, vaikka ehkä vähän epävarmasti. Sitten oli jotain säätämistä, meni jotenkin kiemurtamalla, pysähtyi matkalla, mutta meni itse kuitenkin. Kehuin ja kutsuin pois. Kävin uudestaan näyttämässä, nyt hyvin. Tauko taas. Yritin saada vähän vauhtia sivuille tuloihin. Odotin, että tarjoaa itse, sitten heitin namin ja lähdin samalla karkuun. Odotin taas tarjoamista, namin heitto jne. Ihan ok teki, mutta ei nyt mitään valtavaa vauhdin lisääntymistä kuitenkaan. Liikkeestä maahanmeno hyvin. Käytiin pieni lenkki välissä ja sitten isolla pehmojalkkiksella pari eteenmenoa, lähti tosi hienosti, kun hetsailin! :) Lyhyt seuraamiskaavio vielä, kun pallo oli niin kiva, teki hyvin. :)
  • Jälki nro 6: Taas Hietaseljän montulla, nyt montun vasemmalla puolella osittain rinteessä. Taas kuuma päivä ja kuiva maasto, jälki oli ehkä vähän reilu 500 m ja 7 keppiä, vanheni melkein 2 h. Käytin uimassa ennen jälkeä ja tarjosin vettä pari kertaa jäljellä, jaksoi ihan hyvin mun mielestä. Jana vajaa 10 m ja nosti hienosti vasemmalle ylämäkeen. Eka keppi n. 30 metrissä, nosti hyvin. Toisesta kepistä yli, mutta näin sen itse. Kolmas keppi hyvin. Neljännestä meni ohi, kun oli jäljestä sivussa, pyysin takaisin ottamaan tarkemmin ja onnistui hyvin. Loput kepit hyvin. Oli yllättävän tomera loppuun asti, vaikka keli oli aika raskas ja tehty kuumassa puolentoista tunnin lenkkikin. :)
  • Metsälenkin varrella pari esineruudun tapaista. Ensin kävelin n. 40 m syvän "laatikon" ja jätin lelut koirien huomaamatta takakulmiin. Ensin Sentti hakemaan ja sitten Merkki. Mutta lelupa joutui kadoksiin... Lähti tosi reippaasti etsimään varmaan 3 kertaa ja sen jälkeen lähdin itse "auttamaan". Enkä tietenkään löytänyt... Tässä vaiheessa sitten Seppo mukaan hommiin. Siellä ne sähläsi molemmat ja Merkki lopulta löysi. :) Ihan perseestä koko treeni muuten, mutta Merkki etsi sitkeästi oikeastaan koko ajan. Toisella yrityksellä kävelin laiskana vaan piston, yksi lelu 40 metriin, toinen 50. Seppo taas ensin ja toi tietysti ekan. Merkki pysähtyi haistelemaan ekan lelun paikkaa, mutta jatkoi pian ja löysi hienosti toisen. Ideana oli koittaa suoria pistoja opetella, mutta oikeesti taisin vaan olla laiska...
  • Em. metsälenkin päälle janatreeni. Tosi kuuma ja Merkki oli jo vähän väsy, metsäkin rutikuiva. Kävelin suoran, missä ehkä 50 m välein 4 keppiä. Lähetys janalle, palkka kepiltä, pois jäljeltä, vähän matkan päästä uusi lähetys jne. 2 nostoa oikealle ja vasemmalle. "Janat" oli ehkä kymmenisen metriä, kun me ei yhtään osata näitä. Oli aika tahmeaa, pitää tehdä uusiksi joskus vähemmän helteellä. 


Ekaa kertaa päästiin myös kesäkauden tokotreeneihin Kokkolaan (torstai 23. pv). Oltiin ulkona, tosi lämmintä ja Merkki oli taas oma vaisu itsensä... Kovin innolla se on aina kentälle / halliin kiskomassa ja kiljumassa, mutta sitten kun pitäis jotain tehdä, niin ei kiinnosta. 
  • Alkuun paikkamakuu, oli meille ihan vieras lpku vieressä, joten luotto ei ollut kovin korkealla. Jätin siis narun kiinni ja pysyin ihan lähellä. Pysyi kuitenkin hyvin 2 min, eikä kyttäillyt vieruskaveria tai mitään muutakaan. Taisin vapauttaa suoraan maasta. 
  • Itsekseen kapulan pitoa, järkyttävää. Ottaa edelleen huonosti ja ote tosi löysä. Kun pidän kiinni ja vedän kapulasta jne. pitää kyllä tiukasti (puree kapulaan niin, että rutisee, mutta ei siis pureskele...). 
  • Yksi luoksetulo, laukalla, mutta tosi vetelästi. 
  • Loppuun luoksepäästävyyttä. Tai lähinnä juteltiin Päivin kanssa ja siinä samalla perusasentojumppaa ja kontaktia ihan lähellä. Lopulta onnistui Päivin lähestyä & antaa namikin.
  • Mutta se VIRE! Mistä helvetistä se kaivetaan noihin kimppatreeneihin? 2 lelun leikki on Merkin mielestä ehkä kivointa, mutta en mää sitä tuolla uskalla tehdä, kun riskinä on muitten kimppuun hyökkäily... Nyt vähän saalisti wubbaa, kun sitä kädessäni pyörittelin, heittää koitin kai kerran, mutta eihän se kiinnostanut yhtään. 

Ei kommentteja: