maanantai 6. toukokuuta 2013

Kevään ekat hakutreenit

Sunnuntaina virkistävässä vesisateessa kauden ekat hakutreenit Silmiksellä kera M:n ja J:n. Merkki oli viimeisenä ja ehdin jo epäillä tuleeko mistään mitään. Merkki autosta vähäksi aikaa hömppäilemään, ehti tässä välissä murista Anjon ja X:n hajuille, kuseskella ym. oleelliset. Nää kaikki varmasti tosiharrastajat kieltäisi tosiharrastuskoiriltaan, mutta koska Merkki on Merkki niin se saa puuhastella. ;) Oikeesti se pystyy sitten hakualueella tekemään hommia paremmin, kun on ensin luvan kanssa saanut ihmetellä ketä muita siellä on ollut jne.

Päätin tehdä ihan tosi helpon treenin, kun en oikeesti taas tiennyt lähteekö se esim. metsään ollenkaan... Eli J ja M metsään n. puoleenväliin aluetta naudanmahojen kanssa, Merkki sai katsoa, kun kävelivät piiloon. Ei hetsauksia, kun niistä Merkki menee vaan jumiin. Sitten maalihengeltä ääniapu ja Merkki perään. Söi namit, kutsuin keskilinjalle, lähetys toiselle puolelle, toinen mh etenee samalla jne. Teki siis 6 lyhyttä pistoa sillä idealla, että motivation voisi ehkä vähän kasvaa, kun saa vaan juoksennella edestakaisin. Ja teki yllättävän reippaasti. :)

M oli myötätuulen puolella, joten siitä juoksi ääniavusta huolimatta aina ohi ja joutui etsimäänkin. Lopuksi vielä ihan lähellä keskilinjaa M haukutti vähäsen ja kanansiipi tästä palkaksi. Lelutkin oli mukana, mutta ne ei kiinnostaneet yhtään (taaskaan).

Onhan tää nyt tosi alkeellista tää meidän meno, oikeasta hausta ei ole tietoakaan, vaikka viime kesä ollaan treenattu. Mutta en kyllä koskaan ole kuvitellutkaan, että Merkistä hakukoira tulis. Kunhan harrastellaan ja kesytetään mörrimöykkyä. ;) Muille maalimiehenä ollessa oppii kuitenkin paljon, joten jospa sitten se seuraavan koiran kanssa...

Pitäis miettiä jotain ilmaisun tapaistakin. Kyllähän tuo haukkuu, mutta haukkuuko ikinä itsenäisesti metsässä ilman mua? Osaa noutaa ja jaksaa juosta, joten kai rullakin menis? Ja tarvitaanko koko ilmaisua, kun ei tästä valmista tule kuitenkaan? Itteensä sivistääkseen toki vois yrittää opettaa edes jotain.

Ei kommentteja: