sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Harrastaako vaiko eikö harrastaa?

Että jaksaa taas vastustaa tuon otuksen kanssa treenaaminen... :S

Perjantaina 25. pv oli kyllä kaikkien aikojen rimanalitus rallytokossa. Hallilla oli varmaan ollut juoksuinen narttu tms. ja Merkki tilttasi ihan totaalisesti. Ainoa mitä pystyi tekemään, oli haistella ja vinkua. Palkat ei kelvannut, välillä ei suostunut syömään mitään, väisteli vaan nameja. Sitten kun jossain vaiheessa puistelin sen verran, että ei laittanut nenää maahan, ei pystynyt tekemään mitään. Istui / seisoi vaan piestyn näköisenä ihan litassa. Ei osannut tulla sivulle, ottaa katsekontaktia tms. Kaikkien aikojen karsein treeni siis. Kotonakin jotain ihme ramppaamista yöllä, joten kaipa täällä(kin) joku narttu haisee hyvälle.

Lauantaina hallille mennessä Raasakan koulun parkkiksella edellisen päivän nollausta. Nihkeän aloituksen jälkeen rallaili narupallon kanssa ihan kivasti. Ei mitään varsinaista treeniä siis, vaan humppailua. Hallilla sitten taas pitkästä aikaa jumppaa. Hyvä, että mentiin, selästä löytyi järkky jumi. Koko koira ihan kierossa, kun oikeasti rupesi ajatuksella katsomaan. Maassa maatessa vasen lonkka jotenkin kummallisesti alempana, mitä oikea. Ja seistessä sitten banaanilla oikealle. Venyttelyitä ja pienesti hierontaa, niin oli jo parempi. Päivän ilopilkku oli, että antoi jotenkin hieroa itseään. Murras toki ja sitten mulkoili Minnaa pahasti, mutta ei mitään valtavaa showta järjestänyt. "Treenatessa" sitten taas normaalin jähmeä. Ei sellainen katastrofi, mitä perjantaina, mutta aika lailla kiinnosti kaikki muut paitsi treenit.

Sunnuntaina iltalenkin päälle pikkutreeni tokoa Takalon koulun parkkiksella. Välillä pysähteli kyttäämään, mutta ei pahasti. Leikkiminenkin onnistui ihan suht ok. Varsinkin hihnan päähän kiinnitetty luttupallo nameilla oli kiva. :)
  • Pari luoksetuloa, palkka vauhdista. Tähän tarvitaan vielä rutkasti enemmän asennetta. 
  • Pallon perään 2 kertaa eteenmenon alkeita, matkaa ehkä 10 ja 20 m. Juoksin vähän matkaa perässä, että sai paremman vauhdin. 
  • Pari pientä seuraamispätkää. 
 
Liikkeiden välillä vapautin haistelemaan hetkeksi. Muuten kävelyn lomassa tehtiin kuuntelutreeniä niin, että omasta nimestä piti heti ottaa kontakti. Palkaksi nami tai takaisin haistelemaan pääsy. Nämä toimi yllättävän hyvin. Siis reagoi, ja irtosi hajuista. Pihassa istumisen naksuttelua, mutta ei sitten millään alkanut tarjota itse. Naapurin koirakin väksytti pihalla, joten siihen piti keskittyä...

Maanantaina tokotreeneihin taas Kokkolaan. Melkoista psyykkaamista vaati lähteminen... Ja oli onneksi parempi mitä perjantaina rallyssa. Oltiin kyllä toisella puolella halliakin. Hajamielistä ja haistelusta piti huomautella aika usein. Mutta ei hyytynyt ihan totaalisesti. Koutsilla oli kuulemma juoksunarttu kotona ja Merkin mielestä se olikin sitten tosi hyvä tyyppi...
  • Paikkamakuu porukalla, makasi hyvin (ei haistellut eikä vinkunut!!), mutta sitten ei pääse sivulle ekalla käskyllä. Kun maassa vire laskee, niin vaati tuplakäskyn nousemiseen. Treeniä treeniä. 
  • Luoksepäästävyys taas ilman koskemista ok. 
  • Hyppyä koitettiin tehdä, pari toistoa jotenkuten, mutta sitten hyytyi. Ja fiksaantui kouluttajaan...  
 
Koitin tehdä aina pieniä pätkiä ja väliajat seinässä kiinni. Oli reilusti parempi mitä perjantaina, mutta valovuoden päässä on meininki sellaisesta mukavan rennosta, iloisesta ja vauhdikkaasta. Kun pääsisi Merkin pään sisälle ja kysymään, mikä ihme sitä niin kamalasti häiritsee. :/

Sitten olikin melkoinen työviikko, J viihdytti koiria.

Perjantaina rallytokoon... Edellisessä ryhmässä juoksunarttu (pöksyt jalassa), joten odotukset ei ollut kummoiset. Ja aika karsea olikin, mutta pätkittäin sentäs vähän treenasi. Koitin saada pienen hyvän pätkän ja sitten seinään kiinni odottelemaan. Melkoista piippausta ja jostain syystä iski silmänsä parsoniurokseen, mille heilutteli häntää korvat tötteröllä... O_o  Kunnon seuraamisista ei tullut mitään, mutta kontaktipätkiä teki ja vähän naksuteltiin temppuja. Kokonaan uusia juttuja oli houkutus ja erilaiset "pyörähdykset" koira vasemmalla puolella. Valkovuokko taisi olla jonkun nimi, muut unohtui. Parempi siis mitä viimeksi, mutta kaukana hyvästä.

Lauantaina jumppaamaan. Sama jumi on edelleen, mutta parempi sentäs. Pitää nyt saada sovittua ihan kunnon hieronta molemmille neekeripojille. Ja jumpata itsekin Merkkiä päivittäin. Taas iski kerran ihan totaalinen jumi. Sakemannin narttupentua piti tuijotella niin, että ei syödä pystynyt... Argh! Ja sitä normaalia nihkeyttä, mutta mitään tokojuttuja ei yritettykään tehdä. Antoi Minnan vähän paremmin hieroa tällä kertaa. Taisi olla suurimman osan aikaa murisematta. Sitten kyllä jälkeenpäin taas kyttäili eikä liikkeiden katsominen meinannut onnistua, kun Minna ei olis saanut kävellä takana...

Että sellaista treeniä viimeaikoina... Ottaa päähän ihan sikana, kun välillä jo tuntui olevan parempi. Nyt ollaan taas siinä jamassa, että kaikki aika ja energia menee kimppatreeneissä motivaation ja vireen kaivamiseen. :( Ja tuo haistelu on nyt jostain syystä aivan järkyttävä ongelma. Kotonakin on öisin vähän levoton, joten kaipa täällä joku sen nokkaan haisee? Me varmaan jämähdetään ikuisiksi ajoiksi "kyllä se kotona osaa" -kategoriaan. Merkki on ihan kuin eri koira, kun keskenämme humppaillaan. Tarvis keksiä joku suunnitelma, mutta jotenkin ei vaan saa aikaiseksi mitään rakentavaa.

Huomenna taas tokotusta. Keskitytään nyt vaan asenteen korjaukseen eikä yritetäkään saada varsinaisia liikkeitä fiksattua. Koitan päästä yhdelle kurssille, mutta saas nähdä toteutuuko se. Aiheena olis häiriöt ja motivaatio... Mikä yllätys. ;)

Ei kommentteja: