torstai 21. helmikuuta 2013

Jospa se olikin ohimenevää?

Tuntuisi, että ollaan palattu takaisin normaaliin treenien suhteen. Järkyttäviä jumittamisia ei ole tullut, normaalia tahmaisuutta vain häiriötilanteissa. Viikko sitten on mitään kirjoitettu viimeksi, tässä sen jälkeen suoritetut uroteot. :D

Perjantaina 15. pv oli häiriö- ja kontaktikurssin eka kerta. Merkki ja Lumi ovat ainoat kurssilaiset, joten saadaan liki yksityisopetusta. :) Merkillä meni heti alkuunsa herne nenään, kun kouluttaja-Terhi kielsi sitä hyppimästä päin... Meni siis ihan reippasti ja mielellään moikkaamaan, mutta en tajunnut, että on heti kiipeämässä syliin (ventovieraiden kanssa ei ole sitä "ongelmaa" ollut), joten en ollut Terhiä ohjeistanut sen kummemmin. Terhiä sitten piti mulkoilla ja muristakin, kun oli pahapaha... 
  • Tehtiin lähinnä kontaktia ja seuramista, kun Terhi liikuskeli ympärillä. Aluksi ihan kamalan hankalaa, mutta selvästi parani loppua kohti. Kontaktin putoamisesta perusasennossa nätisti huomautus ja oikeasta tietysti kehuja. Seuraamisessa käännös oikeaan. Tätä Merkki vaan ei oikein tajua, jää haahuilemaan, eikä niin aktiivisesti pyri korjaamaan oikeaan paikkaan?
  • Hyvää oli se, että tekeminen parani loppua kohti, eikä toimintakyky mennyt totaalisesti vaikka Terhi olikin Kamala Äijä (mudi-ihmiset tietää nää Äijä-kuviot...). Alun väistelyistä ja pörinöistä huolimatta siis sai koottua itsensä tekemään hommia.
  • Hallin toisella puoliskolla (sermin takana) olleet agilitytreenien mölyt ei myöskään haitanneet. 
  • Jopa leikkiminen onnistui, vaikka vähän muuta epäilin. :) Joutuu toki itse tehdä kamalasti töitä, mutta sekä pitkä narulelu että patukka kelpasi. 
  • Häkki oli rahdattu mukaan, joten siellä odotteli Lumen treenien ajan.
  • Kotiläksyksi lisää kontaktitreeniä.

Lauantaina ilman Merkkiä nuorten koirien tokoringin treenejä seuraamassa. Kouluttajana oli Heidi Kailio. Oli mukavan oloinen kouluttaja ja jotain kokeilemisen arvoisia juttujakin tarttui mieleen. Koiria oli tosi paljon ja osa ajasta meni kyllä ihan rehelliseen juoruamiseen treenien seuraamisen sijaan...
  • Moni koira treenasi häiriökontaktia. Tosin yltiösosiaalisuuden takia, mutta ehdottomasti Merkille pitäisi jaksaa järjestämällä järjestää näitä.
  • Luoksetulon stoppeja treenattiin paljon, mutta ei mitään kovin ihmeellistä. Useimmat aloitti pysäytysten tekemisen heittämällä lelun / namin koiran etujalkojen väliin (ei koiran yli). Aluksi koiran ja ohjaajan välinen matka lyhyt.
  • Ruutuun vauhtitreeniä juoksemalla koiran kanssa kilpaa (itse tai appari). Myös niin, että koira täydeltä matkalta ja itse puolivälistä. Välillä voi mennä niin lähelle ruutua, että ehtii varastaa lelun. Itse puolessa välissä oleminen auttaa myös siihen, että voi heittää / viedä palkan nopeammin koiralle. Koiran palkkaus aina ruudussa / kaikki kiva tapahtuu siellä.
  • Kaukojen ekaa m-i vaihtoa niin, että istuminen "pupuasentoon" ihan läheltä makupalalla auttamalla. Opetetaan koira ponnistamaan kerralla ylös, eikä jää könöttämään puoleen väliin. Vaatii kuitenkin koiralta syviä lihaksia, joten aluksi ei jaksa monia toistoja. Muutenkin kannattaa pitää koiran "jännitystä" yllä maassa. Joskus heti pois kävellessä vapautus leluun / heitetylle namille, tehdä luoksetulo tai joku temppu, paljon palkkaa ekasta vaihdosta jne. Idea on, että koira pysyy "vietereillä" odottamassa ekaa vaihtoa, eikä ala nukkua...

Lauantai-iltana vielä lyhyesti tokoa raviradalla. Onnistuttiin jopa tekemään kontaktitreeniä, vaikka toinen koira meni ohi. Ja jatkamaan sen jälkeen luoksetuloja ja leikkiä ilman isoja tuijotteluja. :) Luoksetuloista palkka vauhdista. Yksi oikeasti hieno luoksetulon pysähdys (seisomaan)! :) Matka oli tosi lyhyt, kun koitin hämätä mukamas heittämällä lelua, eikä Merkki ikinä mene siihen lankaan. Tuli kuitenkin kunnon laukalla muutaman askeleen ja teki lukkojarrutuksen. :) Jääkiekkokaukalon laidalla vielä kontaktitreeniä, tässä ei ongelmia.


Sunnuntaina topistauduttiin pitkästä aikaa hallille ja saatiin ihan kivat treenitkin tehtyä. :)
  • Kiran / X:n tehdessä hommia ihan ok kontaktitreeniä. Välillä vilkuili, mutta korjasi ja alkaa jo päästä jyvälle. Ts. näkee silmistä & korvista, että ottaa häiriötä, mutta pää ei käänny. 
  • Matala hyppy ok, lähti jopa pari kertaa perusasennosta (namin heitto palkaksi, ei ollut alustaa tms.). Hypyn takana istuminen ei sitten yllättäen onnistunutkaan, vaikka oletin sen olevan helppo nakki. 
  • Kahta tolppaa kierrättämällä aluksi sen verran vauhtia (laukkaa), että tehtiin pari toppia. Ei mitään ihmeellistä näissä. Ei ne hienoja ole, muttei tolkutonta valumistakaan. Myöhemmin koitin uudestaan, mutta sitten vauhti oli jo hyytynyt... Hallilla kiertäminen vaan on ahterista. Ulkona menee useimmiten ihan pätevästi reipasta laukkaa ilman sen kummempia hetsauksia.
  • Yksi ruutuun lelulle juokseminen (ei täyttä matkaa) reippaasti. Toinen tyhjään ruutuun niin, että kävin näyttämässä ruudun ja puolesta välistä lähetys. Meni hyvin ruudun takaosaa, top ja heitin palkan. Kiva. :)
  • Lopuksi reilu 2 min paikkamakuu, oli loppuajasta osittain piilossa. Hyvin pysyi, eikä haistellut tai vinkunut. Taisi ennakoida lopun?


Maanantaina Lumen kanssa tokotreeneihin Kokkolaan. Melkein oltiin yksityisopetuksessa, mutta sitten yksi sheltti tuli vielä. Jos pieniä murinoita ei lasketa, niin oli oikein kivat treenit. Ei Merkki mikään tykki taaskaan ollut, mutta ilme pysyi kivana ja hömppäili mukana. Eikä tarvinnut nalkuttaa juurikaan haistelusta.
  • Alkuun tehtiin erilaista kropankäyttöjumppaa. Nämä oli Merkille tuttuja juttuja ja se jopa keskittyi ihan kivasti. Etujalat tai takajalat laatikon päällä pyörimistä, peruttamista, takajalkojen peruuttamista laatikon päälle jne.
  • Vaihteeksi kontaktia / luoksepäästävyyttä. On se vaan melkoinen hattara koiraksi... Ja norsun muisti näissä ikävissä jutuissa (pehmeä siis). Perjantain "kammotukset" oli varmaan kirkkaana mielessä, kun piti L:llekin pienesti murrata, kun seurautin ihan viereen istumaan. Aikaisemminhan näissä ei ole ollut ongelmaa, jos ihmisestä ei ole inhoja kokemuksia, eikä kukaan pyri koskemaan. Tokeni kuitenkin, eikä näyttänyt mitenkään erityisen ahdistuneelta. Eikä jäänyt L:aa kyttäämään. Ei siis yritettykään koskea tms., kunhan vaan pyörittiin ihan lähellä.
  • Lopuksi hyppyä. Alusta oli esteen takana, mutta siitä huolimatta taas jumitti perusasentoon. Muuten pomppi kivasti edes takaisin, varastaakin joskus. Tarttis kai treenata?
  • Väliajoilla tehtiin ainakin pari luoksetuloa. Tuli laukalla molemmat, kun avustin reilusti. Toisessa kutsu, kun olin vielä liikkeellä ja toisessa poistuin lelulla hetsaamalla.
  • Nytkin leikki ihan hyvin. :) Lopussa jopa jahtaili pientä palloa, eikä kai juminut haistelemaan kertaakaan kesken leikin. Ilme oli kiva ihan alusta lopuun asti, huomattavasti parempi mitä viime aikoina muuten on Kokkolassa hallissa ollut. 
  • Ääni kyllä naputtaa takaraivossa, että sitä Oikeaa Asennetta ei näy edelleenkään näissä porukkatreeneissä. Koitan kuitenkin olla fiksu ihminen ja muistaa olla ja tyytyväinen edes tästä suht rennosta puuhastelusta. :) Niin paljon muutakin on nähty... 


Eilen / keskiviikkona taas lenkin päälle testailtiin tokotemppuja raviradalla. 
  • Testailin luoksetulon pysähdyksiä pelkällä käskysanalla. Ensin vietiin nami yhdessä alustalle, vapautus sinne ja mennessä top. Aluksi suoraan musta poispäin (hyvä), sitten sivulle (vähän kuin esim. ohjatussa) (hyvä) ja lopuksi suunnilleen mua kohti (huono). Eli mua kohti tullessa ei vaan jarruta tosissaan. Argh!  
  • Kaipa me otetaan tähän käsimerkki, kun tuo suullinen ei pelitä. Ja aloittaa alusta niillä heittelyillä. 
  • Leikki tosi kivasti. :) Välillä biletti menemään lelun kanssa ihan keskenänsä, välillä jopa palautti vedettäväksi / heitettäväksi uudestaan. Ja seuraamiset on hienoja, kun vire on korkealla. :)
  • Iltaruoalla vielä kontaktinaksuttelua ja vähän kaukoja, oli jostain syystä tosi tomerana. :)  Useimmitenhan siis ruokakuppi ei saa Merkissä mitään isoja fiboja aikaiseksi. ;D


Ei kommentteja: