tiistai 5. helmikuuta 2013

Jospa me sittenkin vielä...

Eiliset tokotreenit (nro 3 ja L koulutti) oli vähän mukavammat, että ehkäpä me vielä kokeillaan... ;)

Ei Merkki edelleenkään mitenkään 100 % läsnä ja keskittynyt ollut, mutta haistelusta tms. ei tarvinnut koko aikaa nalkuttaa. Jossain välissä mahdollisimman kaukana muista jopa pienesti kokeili leikkiäkin (patakinnas, saa purra käsille...). :)
  • Liikkeestä seis. En halunnut kokeenomaista, kun ajattelin että valmisteleva osa ei onnistu. Oli siis ihan tunnin alussa ja Merkki haahuili. Pienen tsemppaamisen jälkeen päästiin kuitenkin vähän edes vauhtiin. Teemana oli sitten paikallaan seisominen, mun liikkumisesta huolimatta. Ei kestä ainakaan tuossa ympäristössä vielä avo:n taakse kävelyä. Kun laittaa namin avuksi maahan, niin onnistuu. Jostain syystä tuli myös melkein joka kerta vino perusasento lopussa, kun sitä treenattiin?
  • Paikkamakuu. Kaikki riviin, Merkki oli tollerin ja Lumen välissä. Normaalia lyhyempi matka ja sitten vuoron perään jokainen kutsui oman koiran luoksensa. Kun ensimmäistä koiraa käskettiin, taisi Merkki ja Lumi olla ainoat, jotka jäi paikalleen. Vähän Merkki veti korvia littaan, mutta kävin palkkaamassa kun pysyi. Omalla vuorolla vaati kaksoiskäskyn luoksetuloon ja sittenkin hiippaili tosi varovaisesti. Aika harvoin pyydän paikkamakuusta lähtemään ja luoksetulo nyt muutenkin on tuolla nihkeä. Mutta pysyi koko ajan ja taisi tulla vain yksi pienenpieni piip. Haistelua ei tainnut olla? :) Maasta nouseminen vaati kerran (?) kaksoiskäskyn, muuten tämäkin ok. Lopuksi vielä tavallinen paikkamakuu 1 min.
  • Hyppy. Kosketusalusta esteen takana, muutama hyppy ok kun hengattiin vapaasti. Päätettiin sitten, että naksautan hypystä enkä vaadi alustan koskemista. Namin heitto palkaksi. Lopuksi vielä yksi perusasennosta, vähän epäröi, mutta irtosi sitten kuitenkin. 

Väliajoilla oli seinässä kiinni ja istuskelin vieressä. Lähinnä kaseltiin muiden meininkejä ja vähän temputettiin. Paljon paremmat treenit siis, mitä odotin. Vauhtia ei edellenkään ole lähellekään riittävästi, mutta nyt ei sentäs näyttänyt ihan niin ahdistuneelta mitä edelliset kerrat. Eikä tosiaan haistelusta tarvinnut huomauttaa kuin ihan pari kertaa. 

Ai niin: Ennen noita "virallisia" treenejä poikettiin omalla hallilla. Koska se oli tyhjä, niin raahasin Seponkin mukaan. Ensin sen kanssa leikkiä ja humputtelua. Merkki istui ihan hiljaa ja nätisti katselemassa, mutta lähti kuitenkin tosi vauhdilla mukaan. Irroitin narun, pyysin maate ja menin lelun kanssa (narussa kiinni oleva roadkill) kentälle. Siitä sitten "tule" ja samalla lelu liikkeelle. Reippaasti tuli ja leikki reippaasti. Ehkä minuutin - kaksi leikittiin ja taas koiran vaihto. Sitten uusiksi samalla lailla. Leikin lomassa taidettiin tehdä yksi perusasento, pari tolpan kiertoa lelun perässä ja matala hyppy. Kivaa oli. :) Paitsi sitten, kun halliin tuli muita ja ne piti rääkyä kuuroksi...

Ei kommentteja: