maanantai 31. joulukuuta 2012

Toisetkin treenit

Mikäs meidän treenatessa, kun on hyvää seuraa ja lämpöinen halli. :) Merkki siis treenaili Lumen & lauman ja Kukan kanssa. Piti tehdä liikkuroituna jäävät ja luoksetulo kokeenomaisesti ja sitten sooloilla jotain omia. Hyvää oli kehääntulo & luoksepäästävyys, itse liikkeet ei sitten menny ihan kun Strömsössä...

  • I teki "kehäänmenotarkin". Käveltiin ohi ja annoin Merkin hyppiä syliin... Hyvin meni, kun on Merkin kaveri muutenkin.
  • Luoksepäästävyys muistaakseni I:n kanssa ok (en muista koskiko...). Sitten P, joka on vieraampi. Ei koskenut, mutta hengaili ihan lähellä. Nameja meni baari auki -meiningillä, mutta suu pysyi kiinni eikä näyttänyt ahdistuneelta. Ei kytännyt "tuomaria" tän jälkeen.
  • Liikkeestä maahan meni hyvin, tässä ei moittimista. Jonkunmoinen apu mun mielestä kyllä, mutta tuomari ei huomannut... ;)
  • Luoksetulo meni sitten tahkoamiseksi. Yrityksellä 1 meni moikkaamaan loppumatkasta I:ä... Komensin ja autoin loppuun. Yrityksellä 2 Lumi & co oli lähdössä ulos pissalle, joten loppu unohtui taas. Argh! Kolmas sitten sinnepäin. 
  • Liikkeestä seis: olin palaamassa takaisin, kun nenä veti liikkeelle johonkin vieressä olleen esteen suuntaan. :x Kielsin ja käskin pakittamaan (kun tuli kohti). Uusintayritys sitten kunnolla. Eipähän ole tätä aikaisemmin nähty, että lähtee ok pysähdyksen jälkeen hiippailemaan.
  • Tarvitaan siis edelleen roppakaupalla häiriötreeniä ja kokonaisten liikkeiden treeniä. Minäkö muka namiautomaatti...?!?!? Positiivista oli, että vire säilyi, annoin kyllä melkolailla hillua kehujen yhteydessä.

Ihan alussa tein pari noudon tapaista. Ensin hetsausta narupallolla ja pari sen heittoa. Sitten kapulan heitto (sai lähteä vauhdista perään) ja karkuun, kun otti kapulan suuhun. Vapautus hyvästä palautusvauhdista. Tein vielä toisenkin ja oli ok. Ei mitään valtavaa vauhtia, mutta kun nyt edes pysyis laukalla mennen tullen...

Paikkamakuu myös jossain välissä. Reunasta alkaen Merkki, Lumi, Kukka ja Saaga. Koematka ja noin 3 min. Kerran kielsin vinkumisesta, oli muuten rauhallinen, tarkkaavainen ja rento. :) Lopussa vaati toisen sivulle-käskyn. Kehuin ihan pienesti, käskin uudelleen maahan ja nyt kerralla ylös. Mentiin syömään vähän maksalaatikkoa. ;)

Itseksemme vielä lopuksi tehtiin hyppyä. Ei irtoa ei... Jos vaan hengaillaan ja naksuttelen, niin hyppii edestakaisin. Tai jos heitän lelun ja annan käskyn, kun se vielä vähän liikkuu. Jos odotan että pysähtyy & katsekontaktin, niin ei lähde. Nousee ylös ja jää sitten kysymään uutta lupaa. Ei kai voi osata, jos ei treenatakaan... Tars rakennella tuohon pihalle joku viritys ja ruveta hommiin.

Keinun alastulolla vähän kaukojumppaa takapalkalla (nami). Koira tekee just niin epämääräisesti, miten on opetettukin. Miten tää on niin tahmaista mun osalta. Ei tarvis kai, kun päättää systeemi ja pitää kriteereistä kiinni. Kuulostaa helpolta?

Alkoi olla jo vähän hyydyksissä, mutta kokeiltiin pari kertaa metallin nostoa maasta. Ei nyt mitenkään ihastuksissaan ole, mutta nosti. Ja sain jopa nostamaan laukan kapula suussa, kun oikein koitin juosta karkuun. 

Sellaiset vuoden viimeiset treenit. Hyvä mieli jäi noiden luoksepäästävyysjuttujen ja hyvän treeniseuran ansiosta. Lievästi ärsytti taas huomata, että keskittyminen ei vaan kestä... Tarvis päästä niistä miniminipätkien treenaamisesta joskus kokonaisiin liikkeisiin asti. 

Rasmus selvisi eilisistä syömingeistä tällä tietoa lähinnä pahalla ololla. Yöllä joi kai litran kupillisen vettä ja sen mukaisesti sitten käytiin pihalla reilun tunnin välein. Kovasti läähätteli pitkin yötä, joten oletettavasti oli jotenkin huono olo. Ei kuitenkaan oksentanut tai ripuloinut. Tavaraa sitten kyllä tuli melkoiset määrät, kun käytiin puolilta öin ja aamulla kuuden jälkeen vähän köpöttelemässä. Ja todella köpöteltiin, Merkillä meinas palaa vallan hihat. :D

Nyt ollaan sit otettu rennosti ja maattu vaan. Onneksi kumpikaan ei paukuista välitä, Rasmus ei taida enää juuri kuullakaan. Jopa Merkki-hattarainen on ihan rentona, pihassa ollessa vahtii häntä pystyssä, joten ei me siellä ylimääräisiä viitsitä hengata. Olis vielä 45 min loppuhuipennukseen... Jospa korkkais siiderin odotellessa ja sitten paukkeen hiljennyttyä iltapissalle ja nukkumaan.


Huippuhyvää vuotta 2013 kaikille!

Kopsattu tänään Off the Leash FB-sivuilta

Ei kommentteja: