sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Treenit :)

Ryhdistäytyminen aloitettu. Käytiin treenaamassa tokoa ja oltiin jopa kävellen liikenteessä. ;D Aiheena oli kisamaiset treenit ja paikalla oli kymmenisen ihmistä ja about saman verran koiria (6 koriaa "kisasi" ;)). Hallille mennessä ehdittiin ihan pikaisesti tehdä jotain perusasentojumppaa, mutta sitten tuli Lumi paikalle ja Merkin piti kytätä sitä... Vein vähäksi aikaa boksiin odottelemaan omaa vuoroa, kun en viitsinyt vääntää. 

  • Jätettiin boksiin ruokapurkki ja kananen odottamaan.
  • Hetkeksi aikaa "käy siihen", kun käytiin läpi mitä tehdään. 
  • "Kehäänmenotarkastus" oli sellainen, että kävi hakemassa namin kyykyssä olevalta tuomarilta. Haki, mutta taisi päästä ihan minimaalinen mur... 
  • Vähän piti vilkuilla sitten sitä epäilyttävää tuomaria kehään mennessä, mutta ei jäänyt jumittamaan.
  • Seuraaminen: Alun pa hyvin, mutta kun sanoin valmis ehti pudottaa kontaktin ennen liikkurin lupaa. Lähti vähän hajamielisesti mukaan, mutta lähti kumminkin. Paransi sitten ihan muutaman metrin jälkeen ja seurasi kivasti. Oikealle käännökset kamalia (irtoaa sivusuunnassa ja jää kai vähän jälkeenkin), mutta muuten ihan asiallista. Parissa kohdassa kehuin ihan pienesti. Vapautukseen ja kehuihin liikkeiden välissä vastasi hyvin. Hetsailin vähän ja annoin hyppiä päin.
  • Liikkeestä seis: Taas kontakti putosi "valmis" ja liikkeelle lähdön välissä. Nyt kuitekin lähti paremmin mukaan. Ihan ok meni kai. Ainahan voisi olla vielä parempi, mutta ei varsinaisia virheitä kumminkaan. Taas reagoi hyvin kehuihin.
  • Kuunneltiin ihan hetkinen tuomaria ja sitten palkalle. Matkalla meni kuitenkin Lumia moikkaamaan, mutta palkkahan sekin on. ;) 

Sanomattakin on selvää, että nyt on otettava itseään niskasta kiinni ja tehtävä kunnollinen suunnitelma, miten treenataan tuo kehäänmenotarkastus ja luoksepäästävyys... Olis helpompaa, jos joku pähkäilis tän mun puolesta ja vois sitten vaan seurata suunnitelmaa. Mutta tarvii kai itse vääntää aivot päälle ja edes yrittää kehittää jotain fiksua, huoh. Ja liikkeiden alut kuntoon. Valmis = kontakti, ollaan kyllä joskus naksuteltu, mutta ei läheskään tarpeeksi (kestoa ja häiriöiden sietoa lisää). 

Seuraavalla kerralla uskaltaa varmaankin ottaa vielä kolmannen liikkeen mukaan, ei näyttänyt menevän mitenkään hämilleen, kun ei seuraamisesta saanut mitään sen kummempaa palkkaa. Ollaanhan me toki vähän tehty näitä kahdestaan, joten ei nyt ihan ihka uusi juttu ollut.

Kun kaikki oli tehneet, naksuttelin vielä vähän tötsää ja oikealle käännöksiä. Käännökset kyllä aina paranee noin, kun tekee irrallaan muusta, mutta ei näköjään vielä onnistu pidemmän pätkän keskellä. Töitä, töitä, töitä... Tötsälle löysästi ravaten, kun matkaa oli vähän. Mistähän tähänkin kaivais sen vauhtinapin? Alusta tötsän taakse, kun sille menee ruutuun jo ihan kivalla vauhdilla (kun on pisempi matka)?

Lopussa vielä tehtiin pa-jumppaa ihan ihmisten vieressä. Tää ei ahdistanut yhtään, kun ihmiset vaan jutteli keskenään. Sitten vielä Merkille ihan vieras ihminen vähän namitteli sitä. Istui lattialla ja tiputteli nameja lattialle lähelleen. Vähän aluksi arvelutti, että jos sittenkin vaan viritetään ansaa pienelle mudille, mutta rentoutui sitten ihan ok.

Voisiko jostain tilata sellaisen sosiaalisuus-päivityspaketin koiralle?

Ei kommentteja: