sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Oma koti kullan kallis!

Pari viikkoa on mennyt työreissuissa, koirat olleet ihan retuperällä. :/ Tai hyvässä hoidossa sekä kennelillä, että J:lla, mutta ilman treeniä jne. Näköjään viimeisimmät raportit oli 21 pv., joten jatketaan siitä pikakelauksella:
  • 21.10. sunnuntaina illalla tekaistiin vielä Koiviksella pienet tokot. Takapalkalla (maksista) hyvä luoksetulon top, toinen läpijuoksuna ok (palkkasana just ennen puoltaväliä, ettei ehtinyt hidastaa). Kokeenomainen seuraaminen, oikealle käännös väljä + pari pientä kontaktikatkoa, muuten hyvä. Liikkeestä maahan hyvin, mutta nousi puoliksi haistelemaan! :x Toinen hyvin. Hieno alo-luoksetulo ja paikkamakuu.
  • Maanantaista torstaihin olikin sitten työreissua, pojat oli kennelillä päivät. Perjantaina vaan lenkkeilyä lumisessa metsässä kuun ja otsalampun valossa. :)
  • Lauantaina jumppaamaan hallille. Samoja juttuja, mitä aikaisemminkin. Nyt Merkki oli rennomman oloinen, eikä kyttäillyt. Eikä saanut mitään kohtausta (lähtenyt rähisemään, jäänyt jälkeenpäin kyttäämään), vaikka Kaapo-sakemanni vähän meinasi karata Merkin pallolle kesken ruutuun menon. Seisoi vaan pallo suussa ja katseli, kun Kaapo oli tulossa kohti. :) Kaapo on kuiteskin fiksu tyyppi ja totteli heti luoksetulokutsua, joten ei tullut iholle asti. "Peruutustemput" onnistui paremmin, mitä ennen. Siis peruuttaen kasia jalkojen välistä, perusasennosta peruuttamalla mun ympäri takaisin perusasentoon jne.. Myös "pohkeenväistöissä" jotain edistymisen tapaista. Punnerrukset sujui hyvin, Minnalla on kivoja kuviakin. Lopuksi tehtiin vielä kokeenomaisesti alo-liikkeitä. Jätettin maksis häkkiin odottamaan. Ennen "kehään" menoa en saanut kunnolla leikkimään lelulla, mutta siitä huolimatta liikkeet ihan ok vireessä. Seuraaminen ok, pari kertaa kuikuili Kaapoa, liikkeestä maahan ok, luoksetulo vähän löysä, liikkeestä seiso hyvin. Hyppyä ei ollut hollilla, joten se jäi tekemättä. Reagoi hyvin välikehuihin ja oli mukana hommissa. :) Alussa tehtiin hyvä paikkamakuu Kaapon kanssa. Ja pari ruutua suoraan lelulle (irtosi hyvin laukalla kuolleelle lelulle, vaikka häiriötäkin oli). Kivat reenit siis! Mentiin vielä pyörällä, joten alku- ja loppuverkat tuli kätevästi.


Punnerrus (c) Minna Orava


  • Sunnuntaina lenkkeilyä ja kotitemppuilua. Naksuttelua lelun ottamisesta ja pitämisestä. Ottaa pitää heti ilman tuumailuja ja pitämisessä täytyy vetää lelua kunnon otteella, josta naks. Sitten niin, että kun ottaminen ja vetäminen ok, päästin irti ja koskin uudestaan. Jos piti edelleen hyvin kiinni, naks. Aluksi päästi pari kertaa irti, mutta sitten hyviä. :) Yrittää vaan edelleen ottaa patukastakin ihan päästä kiinni... Vähän myös luovutuspaikkaan (eteen) tulemista lelun kanssa.
  • Ja sitten taas työreissuun ma-pe.


  • Eilen lauantaina esineet, jälki ja minitokot
    • Esineet ensin: Tein kolme noin 10 * 50 m kaistaletta, joihin kaikkiin 2 esinettä. Ensimmäisessä taakse, toisessa keskelle ja viimeisessä taas taakse. Merkki ei nähnyt tallaamista / esineiden vientiä. Ensin Merkki haki 1. kaistalta esineen, hyvin onnistui. Namipalkka ja vähän kiskomista esineellä ja puuhun kiinni odottelemaan. Sentti hakemaan toinen esine pois. Sitten Merkki 2. kaistalle. Joku oli taas vähän suunnistanut pieleen, joten kaistat oli takaa liian lähellä toisiaan... Merkki siis meinasi lähteä uudestaan tarkistelemaan 1. kaistaa, mutta tuli hyvin pois, kun kutsuin. Uudella lähetyksellä ok ja toi hyvin esineen käteen asti. Taas namipalkka. Kolmannelle kaistallekin lähti hyvin ja löysi helposti takaa kuusen alta hanskan. Isolla narupallolla vähän riehumista (juoksee sen kanssa, eikä palauta...) ja päälle maksalaatikkoa. Olipas hyvä. :) Sitten autoon olemaan kateellinen, kun Seppo haki omat juttunsa 2. ja 3. kaistaleelta.
    • Jälki oli vanhentunut tässä välissä n. 2 h. Se oli reilu 300 askelta pitkä (ehkä reilu 200 m) ja namitettu sieltä täältä, lopussa yksi keppi. Kostea ja tyyni ilma. Teemana oli tarkkana pysyminen. Tuli kulmia, alustanvaihtoja (pelto, metsä, pieni tientapainen välissä) ja mitä luultavimmin harhoja, kun on suosittu jäljentekopaikka. Jana oli hyvä, vajaa 10 m metsän ja pellon rajassa. Eteni reippaasti, jäljen nostaminen vähän kesti, mutta lähti oikeaan suuntaan. Kuten arvelinkin, alustan vaihdot ja harhat oli hankalia. On tehty metsässä paljon suoraviivaisia jälkiä, joten ei ole tarkkana vaan olettaa jäljen menevän tietyllä lailla. Esim. nyt oli pari suoraa tien ylitystä ja kolmas niin, että käännyinkin kävelemään tien piennarta pitkin -> pokkana paineli tien yli ja sitten ihmetteli, kun jälki olikin hukassa... Myös koirien tekemiin harhoihin jäi jumittamaan. Ts. haistelee hartaasti, merkkas! jne. Piti muutaman kerran aika tiukasti käskeä jatkamaan hommia. Lopun ilmiasu hiiiidas. Eli paljon on hommia tehtävänä... 
    • Illalla vielä minitokot lenkin varrella koulun valaistulla hiekkakentällä. Teki kiva seuraamista ja perusasentoja. Luoksetulossa ensin kutsuin, kun olin kävelemässä poispäin ja toisesta lopussa vauhtipalkka, hyviä. Kiertoja muistuteltiin taas, yllättävän hyvällä vauhdilla. Muutama maahanmeno näissä, oli ihan kelvollisia. Lopuksi paikkamakuu Sepon kanssa.

Rasmus-setä sai tänään omituisen huimauskohtauksen. :( Kävi ihan normaalisti pienen metsälenkin ja oli kotonakin ok. Sitten kun tulin jostain, niin seisoi jalat harallaan keittiössä eikä meinannut millään pysyä pystyssä. Käskin sitten olkkariin lattialle maate ja istuskeltiin siinä yhdessä. Alussa oli tosi levoton, eikä halunnut mennä kyljelle. Sitten rauhoittui ja äsken kävi jo itse ihan ok juomassa ja hyppäsi sängylle maate (kun eihän lattialla voi nukkua!). Sillähän oli tätä huimausta viime vuoden kesällä (muistaakseni). Silloin keikutti varmaan pari viikkoa, mutta vain ajoittain ja suht vähäsen. Meni sitten itsestään ohi. Toivotaan, että tää nyt oli vaan joku tilapäinen juttu. Annoin varuksi Rimadyliä, jos on paikatkin jumissa metsälenkkeilystä.



Ei kommentteja: