tiistai 6. marraskuuta 2012

Hallikausi käynnissä

Kyllä se nyt on vaan luovutettava ja myönnettävä, että arkena ei valoisaan aikaan ehdi ulkona treenata. :( Onni on kuitenkin halli(t), missä käydä edes jotain tekemässä. :)

Maanantaina parin viikon tauon jälkeen arkitokot. Ihan älytön määrä taas koiria (ainakin 15), joten mitään varsinaista treeniä ei oikein pystynyt tehdä. Kunhan humputeltiin lähinnä kontaktitreeniä, perusasentoja, istumista, paikkamakuuta jne. Positiivista oli, että Merkkiä selvästi vähemmän ahdistaa kerta kerralta. Ja luoksepäästävyys ok (ei koskemista, käteltiin "tuomarin" kanssa). Nyt pystyi jo välillä tekemään hommia, vaikka käynnissä oli jos jonkinmoista huutoa ja hässäkkää. :) Vähän jotain leikin yritystäkin oli, mutta ei sitten ihan pystynyt kuitenkaan. Selvästi parantaa, jos mahtuu yhtään liikkumaan reippaammin, mutta suurinosa ajasta on ahtauden takia vaan nyhjättävä suht paikallaan.

Tänään sitten omalla hallilla pientä treeniä. Heti aluksi cockerinpentu karkasi meitä morjestamaan ja Merkki tietysti olis näyttänyt taivaanmerkit... Mutta positiivista oli, että ei juuttunut tilanteeseen, vaan päästiin heti treenaamaan ihan ok. :) Tokihan sitä pentua piti välillä vilkuilla, kun se hommaili jotain, mutta pääosin keskittyi omiin juttuihin.
  • Perusasentotreeni meinasi taas aluksi mennä vinkumiseksi... :s Vinkuminen on jotain turhautumista tms., ei pelkästään liian korkeaa virettä. Kun tehtiin sitten muutama vähän reippaampi ja pidempi pätkä, niin paikallaan siirtymisetkin onnistui hiljaa. Tässä kyllä tarvis ehdottomasti peilin / apparin naksuttamaan, kun en näe suorassa seistessä koiraa yhtään. Tai jos nään, niin paikka on reilusti edessä...
  • Lyhyt paikkamakuu hyvin. :) Paitsi, että tuppaa mennä vähän vinkuralle aina jätössä. 
  • Sitten piti temppuilla kaukoja ja nimenomaan temppuiluksi meni. :D Aluksi otin esteestä laudan targetiksi takajaloille, mutta se oli liian liukas (ainakin mukamas ;) ). Sitten mentiin puomin alastulolle, missä onnistui paremmin. Ainoa vaan, että puomia pystyy peruuttamaan taaksepäin niin, että kriteeri pitää (jalat alustalla...). S-I -vaihdot onnistui kuitenkin hyvin taaksepäin. :) Vänkäämiseksi meinasi mennä, kun ennakoi käskyjä. Kun nami on nielaistu, niin tekee kuuntelematta seuraavan liikkeen. Loogista sinänsä, kun oon naksutellut Merkin itse tarjoamia vaihtoja. Tarttis lisätä käskyt ja sitten treenata kuuntelemista. Kuuntelemisen vois kyllä koittaa hioa kuntoon jossain muussa tilanteessa.
  • Lopuksi vielä vähän kiertämistä. Oli vähän löysä, menee ravilla ja kiihdyttää vasta takaisin tullessa palkalle. Saatiin kuitenkin muutama vauhdikkaampi ja pari ihan asiallista pysähdystä maahan ja top.
  • Leikki myös tosi kivasti. :)

Ei kommentteja: