keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Tokottelua

Vääntäydyin koulun kentälle treenaamaan (toko). :O Viereisellä hiekkakentällä oli muutama koira treenaamassa, joten me puuhasteltiin nurtsilla. Mielummin Merkin kanssa yleensä meen hiekalle, kun nurtsilla "joskus" hajut vetää ihan vastustamattomasti puoleensa... Mutta nyt oli aika inhimillistä, välillä joutui huomauttamaan, mutta ei ihan totaalijumitusta kuitenkaan. Keskittyminen ei edelleenkään (tuskin koskaan Merkin kanssa) ollut 100 %, mutta teki kuitenkin suurimmaksi osaksi ihan reippaalla asenteella. Ei pahoja laamailuja. Jopa leikki ihan mukavasti. :)
  • Liikkeestä maahan tökkii nyt jostain syystä. :( Nimenomaan kokonaisena liikkeenä, peruuttelemalla ja muuten pelaamalla onnistuu ok. Tämä siis myös kunnon treeniin. Pitäis miettiä, miten ja milloin sanon käskyn jne., kun epäilen vian olevan omassa käytöksessä (taas). Saatiin sitten kuitenkin ihan kelvollisiakin pari, joten lopetettiin. Tässä on ahterista se, että hinkkaamalla saa maahanmenot onnistumaan, mutta valmistelevan seuraamisen huonoksi... Ja ongelmat nimenomaan liittyy tuohon kokonaiseen liikkeeseen.
  • Aluksi seuraamisessa putoili kontakti, kun piti kaikkea liikennettä kuikuilla... :/ Huomauttelin hihnasta nyppäämällä, mutta jotenkin tuntuu vaan, että se ei pysty. Heti kun pää kääntyy, niin Merkistä näkee että "o-ou, ei olis pitäny". :( Suostui sitten kuitenkin leikkimään, joten lelulla paljon parempi. Vire täytyy olla tosi korkealla (ja palkka näkösällä), että pystyy jättää yhtään isommat häiriöt huomiotta. Mua sitten syö ihan sikana kontaktin katkeilu. Alokkaassa tosin tuntuu katkeilevan useimmilta koirilta, mutku mää haluan että M keskittyy alusta alkaen kunnolla. Tuo ympäristön tsekkailu on Merkille niin iso ja tärkeä juttu, että siitä tulee ihan taatusti tapa (on jo, kun huonoja treenejä) mitä on vaikea / mahdoton kitkeä. JOS saisi edes treeneissä pelittämään, koe on Merkille taatusti paljon vaikeampi... Mutta saatiin sitten lelun kanssa (kainalossa, vas. ja oik. kädessä) ihan hyviäkin, pitäis jotenkin osata häivyttää lelu niin, että kontakti pysyy silti. Ilman häiriöitä onnistuu, mutta on ihan älyttömän vaikea arvioida mikä häiriö on niin pieni, että vielä onnistuis hyvin.
  • Kiertämistä ja siitä seisomisia. Tässä rupesi jo vähän vauhti hyytymään, mutta sain kuitenkin laukalla menemään. Luoksetulossa (siis kun pysäytellään) en tuolle edes halua kiitolaukkaa, en osaa opettaa siitä riittävän nopeaa pysähdystä. Hyviä stoppeja tuli kuitenkin. :) Aluksi heitin lelun pari kertaa yli, minkä jälkeen pari tosi täpäkkää pysähdystä. Välimatkaa pitäisi kasvattaa, mutta siihen tarvis apparin heittäjäksi. J ei mitenkään liian innokkaasti osallistu meidän treeneihin, jotain motivointikeinoa pitäis keksiä... 
  • Paikallamakuu muuten hyvä (2 min, täysi matka), mutta puolessa välissä kellahti lonkalle. Lisää jumppaa siis, että lihakset vahvistuu. Korjaaminen pitää myös opettaa, kun nyt menee ihan säätämiseksi aina. Ei kuitenkaan piipannut tai haistellut ja kontaktikin pysyi muhun paria pikkuvilkaisua lukuun ottamatta. :)
  • Leikki siis nurtsilla hyvin, kun oltiin vähän kauempana muista. Taisi jopa lähteä kuolleelle lelulle ihan hyvin. :) Ollaan kyllä taas ihan hävettävän vähän treenattu tätä, Vapulle luvattiin tehdä joka päivä pikkupätkä... *nolo*
  • Sitten vähän aikaa käppäilyä ja hiekkakentälle muiden mukaan. Tai no, kentän toiseen päähän, että saatiin vähän hajurakoa. ;) Ensin ihan vaan temppuilua, onnistui hyvin eikä juuri kytännyt muita. Sitten hyvä seuraamispätkä ja vähän leikkiä. Leikki tosi nihkeästi, kun piti taas ruveta kyttäämään (kentälle tuli uus koira)... Meinasi mennä räksyttämiseksi, mutta lopulta sain kiusattua sen verran, että nappasi leluun kiinni ja kiskoi -> kiireesti lopetus tähän.


Ihan ok treeni kaiken kaikkiaan, pitäis jaksaa ruveta taas käymään enemmän kentällä. Vaiks halliin joutuu kuitenkin kohta pakon edessä, joten siellä saa sentäs häiriötreeniäkin säännöllisesti.

Ei kommentteja: