sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Lauantain treenit

Jalka taas teippiin ja menoksi. Tein ensin jäljen vanhenemaan, sitten pieni lenkki, esineruutua ja jäljen ajaminen. Teipit jalasta katosi johonkin (lievästi sanottuna märkää joka paikassa), mutta tassu oli ehjä, kun kotiin päästiin. Joko uskaltais ajatella, että se on oikeasti kunnossa?

Esineruutu tallattiin yhdessä Merkin ja Sentin kanssa. Oli ehkä n. 50 m syvä ja 30 m leveä (oli niin ryteikköistä, etten halunnut Merkkiä vielä juoksuttaa oksakasoissa). Tallaamisen jälkeen molemmat puuhun kiinni ja vein 5 esinettä. Takakulmiin, aika keskelle taakse kiven päälle, keskelle aluetta kuoppaan ja vas. etureunaan. Sentti hakemaan ensin 1 esine, toi oikean takakulman. Sitten Merkki hakemaan 2 esinettä, toi kiven päällä olevan (namipalkka ja kehut) ja etureunan (kananen). Nyt oli vauhtia ja lähti toisellekin esineelle hyvin. Sentti sitten tyhjensi loput. Laitoin vielä Merkin kiinni ja vein oikeaan takakulmaan esineen (ääniapu) --> lähti hyvin, mutta kääntyi vasemmalle ennen takakulmaa. Annoin etsiä ja teki töitä hienosti! Oikeasti etsi reippaasti (eikä haistellut jotain muita hajuja)  varmaan toista minuuttia (mikä  on meille paljon ;)) ja lopulta löysi ilman apuja. Hieno miäs! :) Palautuksetkin tuli hienosti käteen (autoin sanomalla "tuo").

Jälki oli ehkä reilu 500 m laatikko taimiksen takana tien varressa. 5 keppiä + namipurkkia suorilla (namipurkki piiloon sammalen alle ja keppi siihen päälle), maasto oli aika helppoa, 3. suora vähän korkeampaa varvikkoa ja hakkuutähdettä. Ehti vanheta n. 2 h ja ilma oli kostea ja metsässä suht tuuleton. Tokan purkin ja viimeisen kepin olis jättänyt. :x Tokaa haisteli, mutta jatkoi matkaa. Pysäysin ja kysyin "mitä sää teet?" --> palasi takaisin ilmaisemaan. Viimeisellä sama juttu. Kyllä sillä siis idea on, mitä pitäis tehdä, mutta jäljestäminen on vaan edelleen kivempaa. Voihan perse! Muuten ihan siistiä menoa, aikaa meni liki 20 min, mutta kepeillä syötiin hartaudella maksista. ;) Liikaa vauhtia ei kyllä ole, joten pitää olla tarkkana, että homma etenee. Taas jäi johonkin kohtaan haukkailemaan mustikoita ja piti käskeä jatkamaan...

Raps teki myös oman jäljen ja löysi pussillisen kissanruokaa. :D

Ei kommentteja: