tiistai 8. toukokuuta 2012

Voihan muurahainen (jälki nro 10)

Maanantai-iltana taas kerran taimiksella, nyt ekaa kertaa siellä varsinaisella pellolla. Hiekkainen, pehmeä pohja ja vähän jotain kuivahtanutta heinää. Jäljellä pituutta ehkä joku 300 askelta, 3 keppiä, namia vähän enemmän mitä edellisillä jäljillä. Tuuli tosi kovasti, ensimmäisen suoran ajan myötätuuli.

Tästä meinas tulla oikein hyvä jälki (mitä nyt ekasta kulmasta melkolailla pitkäksi, tuuli?), mutta sitten se viimeinen pätkä tietä pitkin... Ensin "jouduin" huomauttamaan, kun jäi nuuskimaan tien viertä sen oloisena, että merkkaa (seuraavaksi jälki keskelle tietä). Otti kuitenkin onkeensa ja jatkoi hyvin. Sitten alkoi irvistelemään ja kiertelemään yhtä namia --> en nähnyt muurahaisia, mutta eipähän se muutakaan voinut olla. Ihmettelin vaan, kun pärski ja kiersi seuraavaakin namia (älysin olla kuitenkin hiljaa). Kun sitten alkoi siirtyä jäljen sivuun vielä kolmannellakin namilla, piti oikein tutkailla tilannetta. Ja tokihan sen huulessa oli muurahainen takertuneena kiinni. :s Otin sen pois ja jatkettiin, ensin vähän epäluuloisesti, mutta ihan ok.

Loppukeppiin olis ollut matkaa enää pari metriä, niin totta piti nostaa nokka ylös ja koittaa loikata sinne. Tästä sitten vielä väännettiin (pönötettiin paikallaan) ennen kuin päästiin loppuun. Ja loppukeppiä ei ilmaissut itse vaan tarvi käskyn. Huoh. Tietääköhän se koska on viimeinen keppi (vaikka niitä on vaihtelevasti 3-6 ja aina ennen tyhjää) ja siksi koittaa kaahata yli? Koska Merkin mielestä on maailman tylsintä, että jälki loppuu...

Mutta kokonaisuutena siis hyvä. 2 ekaa keppiä taisi ilmaista ihan ilman käskyä (vahvistan vielä, kun on melkein maassa), hiekalle siirtyminen ja loiva kulma hienot. Ei siis sellasta tyhmää kiskomista, mitä viimeksi. Harmittaa, kun piti just loppuun tulla tota säätöä. Jos olis ollut fiksu, niin olis polkaissut vielä tielle jonkinmoisen pätkän, mutta tämä tuli mieleen vasta kotimatkalla...

Jälki vanheni vaan vajaan tunnin ja sillä välillä temppuiltiin taas esineruutua. Ja siihen tarvitaan edelleen lisää potkua... Esineenä pyykkipoika, jossa kreppiä pätkä. Palautti ihan ok, mutta etsimisen aikana kyllä ihan selvästi tsekkailee kaikkia muitakin hajuja samalla. 


Seuraavallekin jäljelle siis nameja "sopivasti" ja mittaa vois pidentää. Keppejä ei kovin tiheään, että saa rauhassa jäljestää kunnolla. Jotenkin tuntuu siltä, että jäljet loppuu Merkin mielestä aina kesken.

Ei kommentteja: