lauantai 19. toukokuuta 2012

Viikon puuhastelut

Maanantaina vaivasi taisteluväsymys, joten vaan metsäiltiin ja olla möllöteltiin. 

Tiistaina sitten jälki nro 12 taimikselle. Tyyni hyvä ilma, ehkä reilu 200 askelta alussa pellolle, peltotien ylitys ja pieni pätkä metsässä. Kepit jäi autoon, joten nappasin matkalta jotain mukaan (2 tai 3), liekö tän takia tosi vaikeat, ei meinannut millään ilmaista. Loppukeppi tarvi varmaan 2 maahanmenokäskyä. :s Muuten jäljesti hyvin ja kulmatkin yhtä lukuunottamatta (meni aikalailla yli ja sitten "lehmänlenkillä" takaisin jäljelle). 

Esineruudun tapainen jäljeltä tullessa. Humputeltiin ensin vähän pallolla ja jätettiin yhdessä se metsään, kiertokautta pois. Lähetys ehkä n. 25 m päästä vähän hetsaamalla (pidin pannasta kiinni + lähdin pari askelta mukaan). Muisti paikan hyvin, otti reippaasti suuhun ja lähti vauhdilla palauttamaan, kun vingutin toista palloa. Tiputti matkalle, mutta korjasi ennen kuin ehdin sanoa mitään. Koitetaan nyt tehdä tähän reilusti lisää vauhtia ja motivaatiota. 

Torstaina taas taimiksen pellolla jälki nro 13. Pituutta n. 300 askelta, vain muutama nami siellä täällä, ajettiin jo vajaan puolen tunnin päästä, kun satoi vettä. Alusta ehkä 1/3 pellolla, peltotien ylitys ja loput sammal- / jäkäläpohjaisessa metsässä. Tien ylityksessä tarkasteli aika paljon ja metsässä ei ilmaissut kunnolla (uusi juttu tai sitten liian märkää ja ällöä hienohelmalle?).

Tallailin Sentin kanssa esineruutukaistaleen n. 10 * 30 m ja haetutin sillä 3 esinettä, Merkki odotteli autossa. Ja Rasmus kävi omatoimijäljestämässä jäljen toiseen kertaan. ;) Vietiin Merkin kanssa n. puoleenväliin oikealle puukon tuppi ja taakse vasemmalle hanska. Hanska tuli hienosti ja vauhdikkaasti käteen asti. :) Toisella lähetyksellä jäi ensin haahuamaan (piehtaroi ainakin jossain mättäässä), pyysin pois, vähän hetsausta ja sitten uudella lähetyksellä hyvin ja reippaasti. :) Eli täytyy koittaa muistaa toiselle valmistella kunnolla, tarvis oikeastaan avustajan, että onnistuis varmasti. 

Perjantaina taas jäljelle nro 14, kun oli inspiraatio päällä, hyvä keli, seuraa ja vapaapäivä. ;) N. 350 askelta ensin pellolla ehkä 2/3, tien ylitys, pätkä metsässä, tien ylitys ja taas pikkupätkä pellolla. Teemana kulmat ja kepit, palkkaa vaan niiltä. Namit siis lähinnä vaan kulmien jälkeen ja pitkillä suorilla pari ylläriä. Kulmia oli ehkä 8 ja keppejä 6. Ripotteli vähän vettä, mutta ei kovaa sadetta kuitenkaan. Ajettiin melkein heti jäljen teon jälkeen. Ja Merkki oli niin hieno! <3 Tokihan taas parannettavaa jäi, mutta pääosin tosi hyvin. Pari kulmaa meni vähän pitkäksi, mutta muut tarkasti. 2 keppiä ilmaisi ihan ilman apuja, toisen paikkaa en edes muistanut, joten varmaan ihan eka oikea ilmaisu. :) Muutkin kepit hyvin, loppukeppi taisi vaatia taas 2 käskyä, mistä se tietää että ollaan loppukepillä?!? Toinen tien ylitys oli jostain syystä hankala, oli alkanut tuullakin jonkin verran. Kävi kusella (! saattoi olla hätäkin kyllä...) ja jäi sitten pyörimään metsän ja tien rajalle. En päästänyt kovin kauas haahuamaan, joten pyöri aikansa ja jatkoi sitten itsenäisesti, joten ei mitään katastrofia tässäkään. 

Tänään vähän agihömppää koululla. Teki yllättävän hyvin sitä leirillä ollutta "vauhtiympyrää" molempiin suuntiin. Ilse palkkasi narussa kiinni olevalla patukalla. Vähän hajamielistä leikkiä välillä, keskeyttikin (kun kentän päässä oli vieras koira, jörkyttävää...), mutta pääosin ihan ok. Saatiin jopa tehtyä ihan virallinen pk-A, joten ei huono reissu ollenkaan. Ensin nostin sinne ylös (kätevää, kun on taskumallin palveluskoira ;)), sitten juostiin yhdessä ja vielä "paluu" niin, että jätin istumaan ja menin itse houkuttelemaan esteen päälle (EN siis kiivennyt rikkomaan estettä, vaan kädellä houkuttelin ;)). Vähän kyllä epäilyttää, että miten tästä saadaan valmis liike noutoineen päivineen, mutta sitä joutaa murehtia myöhemmin. 

Illalla vielä Koiviksella vähän tokoa. Alkukankeuden jälkeen leikki yllättävän hyvin 2 lelun leikkiä narupalloilla -> hyvä Merkki! Varsinaisena aiheena oli tehdä pari merkkiä (jotenkin sekavaa, Merkki tekee merkkiä... ;)). Jätin istumaan, vein merkin ja esitin kovasti, että siellä takana on jotain äärettömän mielenkiintoista. :p Lähti yllättävän hyvin, kun lähetin muistaakseni kierrä-käskyllä, kun en muutkaan keksinyt... Ei nyt mitenkään rakettina, mutta laukkaa kuitenkin. Tehtiin vielä pari toistoa samalla lailla, leikkiä välissä. En taida jaksaa vääntää tämän kanssa ja laukalla meno riittää, vaikka vauhtia ei muuten kamalasti olisi. Sitten tehtiin jotain noudon pohjia, kapulan nostamista maasta, luovutusasentoon tuloa (eteen) ja vauhtinoutoa. Ei mitään valtavaa vauhtia ja intoa, mutta ok nämäkin. Vauhtia täytyy tähänkin saada lisää ja erikseen virallista palautusta. Muistin jopa laittaa liikkeiden välissä koiran maahan, eikä haahuillut ympäriinsä. Kaikkinensa meni jotain 15 min ja oli kyllä ehkä aavistuksen liikaa. Ei sentäs kokonaan kyllästynyt, mutta leikki ei enää lopuksi ollut yhtä hyvää, kuin aluksi. Pitäsi olla toinen koira treenattavana, että toinen sais huilitauot välillä... ;)

Tuli treenatessa mieleen, että jotenkin taitaa jumia kentällä enemmän kuin muualla. On ehkä oppinut että siellä on usein vieraita koiria (treenamassa ja kentsun otuksia ulkoilutetaan kanssa usein)? Ja sehän taas on potentiaalisesti tosi vaarallista... Eli ehkä me siirrytään treenaamaan johonkin muualle vähäksi aikaa? JOS olisi reipas niin kävis kentällä vaan naksuttelemassa jotain temppuja  = saa tarjota juttuja, kun siltä tuntuu, ei "pakko" tehdä mitään?

Leirikuvat on tuloillaan. Kun on surkea kuvaaja, niin käsittelyssä menee aikaa...

Ei kommentteja: