maanantai 7. toukokuuta 2012

Jälki (nro 9) ja hakua (nro 4)

Yritän siis ihan mielenkiinnon vuoksi pysyä kartalla, miten "paljon" ;) ehditään maastokauden aikana treenata.

Jälki tehtiin joskus viime viikolla (keskiviikko?) taimitarhalle. Oli n. 200 askelta pitkä ja sisälsi paljon kulmia, keppejä oli 4 tai 5 ja nameja alussa + suorilla vaihtelevasti muutamia. Suurinosa jäljestä oli taas sillä sammaloituneella hiekalla, lopussa ehkä parikymmentä metriä hiekkatiellä (sis kulman). Nyt tuli muistaakseni ainakin pari ilmaisua itsenäisesti (sanoin kuitenkin vielä maahan, kun oli menossa itse, ettei nouse kesken). Kulmat oli sitten taas hankalia, parissa tuli enemmänkin jotain sähellystä. Yhden pyysin muistaakseni ottamaan uusiksikin. Hiekkatielle tullessa joutui tarkistelemaan tosi paljon, mutta kulma ja loppukeppi sitten ihan asiallisesti. Jotenkin tästä jäi taas sellainen "vedetään kilpaa" -olo, ei hyvä. :/ Ilmaisut kanssa hätäisiä, ts. kuikuilee nenä pystyssä jäljen hajua, eikä keskity keppiin tai edes palkkaan kunnolla (mun mielestä). Ehkä pari suht suoraa ja namitettua jälkeä sais taas tahdin rauhoittumaan? Toisaalta ei siellä metsässä mitään hautajaismarssia jouda pitämään, muuten ei ikinä ehditä ajoissa pois. Mutta vauhdin kiihtyessä sitten kepit ei kiinnosta pätkääkään... 

Hakutreenit aloitettiin sunnuntaina kentältä. Kokeilin piruuttani ekaa kertaa pk-mallin A-estettä ja sinnehän se meni, kun vähän tsemppasi. :) Täytyy kokeilla joskus, kun kenttä on tyhjä (ei häiriöitä). Nyt meinasi kiinnostaa ihan muut jutut, kuin mun laatimat harjoitukset (kuten esim. A:n reunalla ollut muiden patukka...). Kiitos taas Mari kuvasta!


Mutta on se semmonen harrastuskoira... Taas ensin piti kyttäillä vaan muita, millään ei tahdo kontakti pysyä siellä missä pitäisi. :s Helpottaa kuitenkin pikkuhiljaa, kun saa haistella ja katsella aikansa. Eli pitäisi malttaa vaan hengailla sen aikaa, että ympäristö on skannattu kunnolla. Tarttee varmaan ruveta polttaan tupakkaa tai jotain, että malttaisi käppäillä siellä kentällä muuten vaan tarpeeksi kauan. ;) Saatiin kuitenkin tehtyä lyhyt, mutta hiljainen ja muutenkin siisti paikkamakuu, pari toppia ja seuraamispätkiä. Tokohyppykin (matala) pari kertaa (meinaa jumittaa, jos lähettää perusasennosta; varmistelee ja lähtee vasta pienellä avulla). A-estekin meni ilman ongelmia, vaikka vähän hajamielinen olikin.

Hakutreenit sentäs meni hyvin ja Merkki keskittyi oikeisiin hommiin. Paikkana taimiksen takana olevalta nuotiopaikalta lähtevä latu-ura. Katseltiin ensin tarkasti, kun ensin Elina ja sitten Jenni menivät piiloon. Merkki Jennin perään heti, kun hävisi näkyvistä. Elinan muisti hyvin, joten sinnekin reippaasti ilman ongelmia (ei ollut kovin syvällä, melkoista ryteikköä tämä puoli alueesta). Jenni oli tarkoitus ottaa uusiksi ääniavulla, mutta Merkki oli niin selvästi lähdössä uudelle pistolle, että päätettiin kokeilla ilman. Lähti ihan reippaasti, kaarsi vähän aluetta takaisinpäin (ekalle piilolle?), mutta sai sitten hajun ja löysi hyvin. Elinalle vielä ryteikköiselle puolelle ilman apuja. Lähetyksen jälkeen hetken epäröi (hidasti), mutta ei kysellyt apuja ja lähti sitten itse etsimään. :) Taas kaarsi vähän taaksepäin (sinne edelliselle pistolle taas?), mutta sai hajun ja Elina löytyi hyvin. Keskilinjalla sitten vielä viimeisellä palkkapurkilla mulle muutama haukku. 

Kivat treenit siis. :) Ensi viikonloppu jää välistä, mutta sitten pitää jo kehitellä muunlaista suunnitelmaa. Varmaankin pitää aloittaa suorista ja riittävän syvistä pistoista. Merkki on aikamoinen tarkkanenä, joten aavistelen, että näistä saatetaan joskus joutua neuvottelemaan. Ts. se varmasti hakisi aluetta tuulen avulla jotenkin "järkevämmin" kuin tekemällä tikkusuoria pistoja sinne, mihin minä näytän... ;)

Ei kommentteja: