perjantai 25. marraskuuta 2011

Näpertelyt

Äskeisestä valituksesta voi varmaan päätellä, että treenaaminenkaan ei ole ihmeemmin kiinnostanut. :-/ Ja siinä vähässä, mitä ollaan tehty, ei ole päätä eikä häntää... 

Kotona ollaan tehty vähän kapulan pitoja uudella pienellä ohjatun kapulalla. Välillä tykkäis pureskella, mutta lopettaa, kun nätisti huomauttaa (vähän kuonosta kiinni). Kestoa on nyt ehkä jotain 5-10 s. Koska sen treenaaminen on tylsää ;-) ollaan otettu mukaan vähän häiriöitä. Välillä pitää hienosti, vaikka vähän tönin kapulaa ja välillä putoaa. Kyllä tää ehkä tästä jonain päivänä kehkeytyy. 

Myös kaukojen vaihtojumppaa on vähän kokeiltu, mutta se nyt ei oikein toimi. Yritin vissiin päästä helpolla ja vaan houkutella namin perässä, mutta se ei mun mielestä etene oikein mitenkään. :-s Tietysti paremmin seuraa kättä (ts. joku haju halutuista asennoista on), mutta ei oikein tunnu tajuavan, mitä tekee. Nyt sitten kaivoin pitkästä aikaa jääkiekkomailan kaapista ja koitin lähteä jotenkin vaan sheippaamaan. Aloitettiin siitä, että sain tarjoamaan ihan muuten vaan maahanmenoja. Kun tarjosi edes jotenkin luotettavasti, mailan päälle seisomaan ja odottelemaan. Aluksi maila häiritsi niin, ettei voinut laittaa pyllyä maahan, mutta kyllä sekin sitten lopulta onnistui. Sen verran maila kuitenkin kiusaa, että ei mielellään laita tassuja ihan kiinni siihen / pomppaa herkästi jommalle kummalle puolelle, jos joku tassu osuu. Plan olis nyt totutella siihen, että maila ei ole mikään "juttu". Sitten tarjoamisen kautta nuo vaihdot jotenkuten ihan vaan lattialla. Sitten maila mukaan niin, että takatassut pysyy paikallaan. Jotenkin musta tuntuu, että tääkään ei välttämättä toimi, mutta kerrankos sitä...

Tänään aamulenkillä (voitteko kuvitella?!?) muutama hyvä vauhtiluoksetulo + lyhyt (reilu 5 askelta ehkä) seuraamispätkä. :-)

Nyt illalla poikettiin hallilla, kun se oli tyhjä. Merkki on niin tottunut siihen, että hallilla on muita koiria, että sen piti häntä pystyssä juosta ja pöhkiä ympäriinsä tarkistamassa paikat. Kun tää oli suoritettu, ruvettiin hommiin. Saatiin vähän humputeltua kosketusalustalla (laitoin ruutumerkit ympärille, ei nauhoja), palkkana aluksi maksamakkaraa (joo, se on melko epäkätevä makupala) ja sitten pari kertaa pallo. Pallolla tuli selvästi lisää vauhtia (ja epätarkkuutta koskemiseen), mutta piti lopettaa kun muitakin tuli halliin. Ei siis malta leikkiä, kun joku tulee ovesta, enkä edes ihan luota luoksetulon toimivuuteen, jos lähtee ympäriinsä humputtamaan lelun kanssa. Kun alkumölyt oli päästelty, leikki ihan hyvin ja teki muutaman tolpan kiertämisen. Lopuksi n. 2 min paikallamakuu muistaakseni kolmella välipalkalla ja kehumalla (koitan välttää lonkalle valahtamisen, onnistui!). Lyhyt istuminen tuli tehtyä, kun piti käydä kamat hakemassa muiden koirien luota, hyvin tämäkin. Kuulostaa, että ollaan henkihieveriin treenattu pieni, mutta  treeniosuus oli varmaan alle 10 min kaikkinensa, hallilla oltiin ehkä 15 min.

Ja käytiinhän me to-iltana hallilla sadetta pitämässä ja tokokisoja katsomassa. Hienoja koiria taas paljon. Treenikavereillakin niiin hienot ja taitavat koirat, varsinkin Tuimalla meni lujaa. :-) Pikkujuttujen takia jäi kuitenkin ykköset saamatta (mutta tulostavoitteita ei pitänyt muutenkaan laittaa ;-)).

Ei kommentteja: