perjantai 26. elokuuta 2011

Pikkupuuhasteluja

Merkki on ollut aika vähällä tekemisellä tässä viime päivät (ja sen kyllä huomaa!). Tuntuu, että silloin kun olisi aikaa ulkoilla, sataa vettä enemmän tai vähemmän. Yleensä enemmän... :-x 

Eilen käytiin pikaisesti metsässä ja siinä samalla pieni esineruututreeni. Nyt tuntuu alustavasti hiffanneen idean. :-) Tehdään siis niin, että viedään esine yhdessä (nyt ollut patukka, kun niitä meillä on 2 samanlaista ja ne on kivoja, mutta ei niin kivoja, ettei voi palauttaa...) ja kierretään jonkun matkaa poispäin. Lähetys sitten esineelle niin, ettei mene meidän omia jälkiä. Etäisyyttä on nyt ollut ehkä max 20 m maastosta riippuen. Kun löytää esineen, kehun varovasti (tiputtaa, jos kamalasti hilluu), sanon "tuo" kun juoksee kohti ja naksautan ennen kuin tiputtaa -> saa pudottaa esineen ja taistella mulla olevalla patukalla. Vielä ei esine tule ihan käteen asti, mutta sitä treenataan sisällä erikseen. "Tuo" tulee siis olemaan sellainen arkikäsky, joka tarkoittaa että esine pitää tuoda mun käteen. Seuraava homma olisi pidentää matkaa lelulle, että ymmärtää irrota tarpeeksi pitkälle. Lisäksi voisin kokeilla käydä viemässä lelun ilman Merkkiä (niin että kuitenkin näkee viennin).

Ja nyt kun tätä kirjoittaa, niin miksi ihmeessä käytän sitä "tuo", kun se ei kerta ymmärrä että lelu pitäisi sillä tulevaisuudessa tuoda käteen asti?!? Kaikkia loistavia aivopieruja... Eli täytyy vielä muistaa pitää suunsa kiinni ja treenata ensin se käteen asti tuominen valmiiksi. Virallisia juttuja varten sitten pitää joskus kehittää toinen käsky eteen luovuttamiseen. Ja oon nyt vihdoin (kai ;-)) päättänyt ottaa luoksetulon ja luovutuksen eteen, saas nähdä missä vaiheessa alkaa kaduttaa...

Seuraamista tehty ihan muutaman askeleen pätkissä namilla, kun muuten painaa niin pirusti. Tähän tarvii kyllä kysyä fiksumpien apua joskus lähiaikoina.

Tänäänkin sataa, mutta jospa jäljen saisi illalla tehtyä. Tai jos ei niin, keppitreeni ainakin, kai se on uskallettava pikkuhiljaa tehdä sen eteen jotain. Muuten on jäljestäminen niin vahvaa (ellei ole jo...), että kepit ei kiinnosta.

Ei kommentteja: