maanantai 15. elokuuta 2011

Hae ite!

Merkin teema eilisissä treeneissä... Tai "treeneissä", koska homma ei juurikaan kannata, jos koira vaan katselee maisemia. :-x Viime kerralla sillä jo näytti olevan ihan hauskaa lelujen kanssa, mutta nyt ei vaan innostunut mistään? Mun kanssakin leikki ihan älyttömän vaisusti ja oli muutenkin nukuksissa. Ensin kyllä moikkasi porukat, mutta sitten olis vaan nokka maassa haahuillut ympäriinsä (ihana Purri oli hakualuetta tallaamassa, mutta muita hajuja ei ollut, kun oltiin ekoja). Vinkulelu kiinnosti edes vähän, mutta lähti sitten heti omiin hommiinsa, kun lopetti vingutuksen. Merkki siis autoon ja muiden kanssa treenaamaan. Taitavia koiria olikin taas ja kivat treenit muuten! Ehdittiin myös pienten apuvalmentajien kanssa kerätä mustikoita ja maistella sipsejä. :-)

Edellisenä iltana leikittiin esineruutua ja silloin lelut kiinnosti kovastikin. Outoa, en tiiä... Toivotaan, että tuo nyt oli vaan taas joku teinix-juttu. Mietintämyssystä tuli sen verran ulos, että J taitaa päästä meidän kanssa treenaamaan hakua... ;-) Se on kuitenkin Merkin mielestä kiva tyyppi ja jospa sen avulla sais opetettua homman idean. Leluista täytyy vastauksen kuitenkin löytyä, jos on löytyäkseen. Jos ei leiki maalimiesten kanssa, niin ehkä sitten mun? En tiiä kauanko tuota pitäis nälässä pitää, että motivaatio nousisi edes jotenkin. Eikä mulla ole niin isoja intohimoja hakua (tai mitään muutakaan lajia) kohtaan, että viittisin ihan mitä hyvänsä kikkailla. Eli katsellaan nyt tuleeko tästä jotain vai ei. Maailma on onneksi pullollaan koiraharrastuslajeja. :-) 

Jälkeä on ollut kiva treenata, siinä ei ole tarvinut kummempia kikkakolmosia (kun ohjaaja saatiin ymmärtämään edes jotain...). Lauantai-iltana siis reippailtiin apinalaumalle jäljet (Seppo sai ihan oman ja Rapsu tyhjäsi Merkin jämät). Merkin osalta samaa tuttua huttua: jäkälä- / sammalpohjalla n. 300 askelta vähän kiemurtaen, ei varsinaisia mutkia tms. Vanheni vajaan tunnin ja Froliceja taas n. joka 3. askeleessa, välillä yllärinä tiheämminkin. Meni ihan kivasti, ehkä yksi puu väärältä puolelta ja jossain jotain haahuamista. "Esineruutukin" meni jäljen vanhetessa ihan kivasti. Ensin 2 lelulla leikkiä, sitten lelun vienti yhdessä ja kaartaen pois. Ekalla lähetyksellä ehkä 10 m matkaa, toisella kerralla (avituksena lelu samassa paikassa) reilu 20 m. Hienosti muisti! Palautuksetkin sinnepäin, kun oli toinen lelu. Kyllä tää ehkä tästä. Paikallaoloa & malttia samalla, kun Seppo teki oman hakutreeninsä.

Ei kommentteja: