keskiviikko 3. elokuuta 2011

18. jälki ja muuta puuhastelua

Piitkästä aikaa käytiin taimiksen takana metsässä tekaisemassa jälki. Ja kylläpäs taas Merkki oli tosi pätevä! :-) Maasto oli tosi kuivaa, suht tyyni, n. 300 askelta (200 m?) ja vanheni vajaan tunnin. Nameina oli Froliceja vaihtelevasti, vanhojen koneenurien ylityksissä joka askeleella, muuten 1-2 namia kolmea askelta kohti. Ihmeen tarkasti söi nameja, ei kaahaillut, vaan ehkä kerran piti vähän jarruttaa. Pari ihan pientä tarkistusta, muuten meni kuin kiskoilla. :-) Tai jostain syystä urien yli piti vähän kiihdytellä, vaikka niissä olikin joka askeleessa namia? Jäljen päässä oli pikkurasiassa "chicken nuggetseja" (jotain kuivattuja kanamöykkyjä), maistui yllättävän hyvin.

Jäljen vanhetessa leikittiin vähän esineruutua. ;-) Seppo kävi ensin näyttämässä mallia ja Merkki sai kerätä intoa autossa. Seppo oli tietysti taitava ja löysi kaikki lelut. :-D Merkille vein valmiiksi muutaman lelun ja lähdettiin yhdessä kävelemään alueelle. Tai minä kävelin ja Merkki paahtoi menemään minkä ehti. Nokka oli kuitenkin auki ja löysi lelut. :-) Palautus sitten taas... MIKSI mää en saa aikaiseksi tehdä asian eteen mitään?!? Nyt kyllä omassa pihassa tuo hyvin takaisin, kun leikitään. Otti nytkin lelun suuhun heti, kun, mutta pudottaa kun alan kehua tai otan taskusta toisen lelun. Etsittiin 3 lelua, vauhti pysyi hyvänä ja etsi ilman apuja (aika kaukaakin, tarkisteli varmaan välillä Sentin jälkiä). Taidetaan nyt kuitenkin laittaa tää telakalle, kunnes palautus onnistuu. Nenän käytössä ja irtoamisessa tuskin on ongelmaa.

Kuten blogista näkyy, ollaan todellakin lomailtu eikä tehty sitten yhtään mitään rakentavaa. Lutrattu vedessä, uitukin aina välillä ja vähän ulkoiltu. 

Paitsi että maanantaina käytiin moikkaamassa Sanna-kasvattajaa ja päästiin paimentamaan pari rinkiä. Treenikavereina oli porukka symppiksiä pieniä pässipoikia. <3 Merkki oli oma kiltti itsensä, pitäisi malttaa antaa sen kokeilla itse vähän enemmän (mutta kun mua hirvittää heti, jos näyttää että lampaat joutuu laittamaan vähänkin töppöstä toisen eteen...). Taas kivoja pätkiä, sitten jäi tutkailemaan laitumelta kaikkea muuta jännää (pskaa, kivoja keppejä, muiden hajuja, vieressä olleita vuohia ja kanoja, you name it...). Kauniisti pyytämällä tai viimeistään käskemällä tuli sitten uudestaan hommiin. Huima olis ollut ihan älyttömän kiinnostava, mutta ei oikein lämmennyt pikkupojan yrittämiselle... ;-) Oli kiva nähdä Merkin sukulaisia ja muuta laumaa & vaihtaa kuulumisia. Rasmus sai tuliaiseksi ihka oikean oman lampaantaljan. :-)

Ei kommentteja: