tiistai 12. maaliskuuta 2013

Otsikko?

Alkaa jo runosuoni ehtyä otsikoiden kohdalla, kun päivitykset on aina tätä samaa tokoa & epämääräistä temppuilua.

Maanantaina oltiin siis taas Kaupungissa ;D tokoilemassa Päivin ohjauksessa. Luojan lykky, että Lumi taloudenhoitajineen treenaa kans. Yksin ei varmasti tulisi lähdettyä joka viikko ajelemaan, kun matkaa on kuitenkin 40 km suunta ja treenit alkaa klo 20 (takaisin kotona kymmenen pintaan).
  • Nouto: Pitää ja nostaa kapulaa ihan ok. Saisi ottaa kapulan reilusti reippaammin (sekä kädestä että maasta), mutta mitenköhän tätäkin nopeuttaisi? Pitää ihan kivasti kans. Ensin taisi yrittää irrottaa, kun koskin kapulaan. Muistutin uudella "ota" -käskyllä ja sitten piti ihan kivasti, vaikka tönin kapulaa jne. Palautusasentokin alkaa selvästi hahmottua vähästä treenistä huolimatta. Hakeutuu jo itse eteen istumaan, mutta tarvii vähän apuja suoraan & riittävän tiiviisti tulemiseen. Sitten se meidän ikuinen murheenkryyni: vauhti. Kun pitäisi tosissaan lähteä hakemaan kapulaa niin vähänkin hankalammassa paikassa hyytyy. :/ Jos päästää liikkuvan kapulan perään, saattaa mennä laukalla (ei aina), mutta palautukseen tarvii vähintäänkin apuja, jos meinaa että tulee reippaasti laukalla. Kyllä se tämänkin kotona osaa... Sopivasti kierroksilla ollessa menee ja tulee kunnon laukkaa ilman mitään ylimääräisiä hillumisia.
  • Paikallamakuu: Tehtiin yksi suht kisanomainen paikallaolo, joka meni hyvin. Kehuin välillä kun pysyi häiriöistä huolimatta (yksi haukkui, joku lähti jne. ja niitä korjattiin). Sitten tehtiin häirittynä alkua: yksitellen käskytyksiä, lo käskyttää jne. Tässä + liikkeen lopussa sitten onkin säätämistä Merkin kanssa. Joskus ennakoi käskyjä ja joskus vaatii tuplia... Pitäisi siis tehdä tosi vaihtelevasti, että oppii kuuntelemaan eikä oleta asioita. Etenkin pitkät odotukset saa Merkin pompottamaan. Jos joutuu odotella istuessa, kokeilee maahanmenoa ja jos odottelee maassa, pomppii joskus ylös. 
  • Nopeat maahanmenot: Sekä sivulla että muuten. Merkillä voisi olla paaaljon nopeammat ja hienommat, mutta en taida alkaa vääntää. Merkki ei ole muutenkaan sellainen, että päättömänä ryntäilisi mihinkään, joten sellainen täysiä maahan heittäytyminen on tosi harvinaista herkkua. Ei tuo nyt varsinaisesti hidastele, joten antaa olla. Näiden aikana leikki tosi hyvin luttupallolla niin kauan, kunnes Päivi tuli katsomaan ja auttamaan...
  • Luoksetulo: Pyysin käskytettynä, eikähän siitä mitään tullut... Ekalla kerralla, kun olin kävelemässä pois, Merkin piti jotain kommentoida hallin toisella puolella möykkääville koirille. Kävin huomauttamassa, mistä johtuen sitten teki etanavauhtisen luoksetulon. Kehuin ja uusi yritys. Lähdin hölkäten pois ja kutsuin vauhdissa. Tuli hienosti ja palkka vauhdista. Viimeisen poistuin taas hölkäten, mutta käsky vasta kun seisoin paikallani. Lähti lujaa, joten vauhtipalkka tästäkin.
  • Treenaa!
    • paikallaolon alut ja loput: ennakoinnit pois ja korvat päälle
    • noutoon vauhtia ja asennetta: miten?
    • luoksetuloa: vauhtia, vauhtia, vauhtia ja tarkkaavaisuutta, kun kävelen poispäin


Kotona iltaruoalla tänään vähäsen noita paikallaolon kuuntelujuttuja. Jostain syystä kipossa odottava iltaruoka aiheutti vinkumista, mutta ei mitään kolossaalista metelöintiä sentäs. Yleensä ruokakuppi ei siis aiheuta yhtään mitään intohimoja... Kuunteli kuitenkin hyvin ja vaan pari kertaa taisi pompata maasta ennen aikojaan, vaikka odottelin (meidän mittapuulla) aika pitkiä aikoja. Hyvä. :)

Ei kommentteja: