keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Laahaa, laahaa

Päivitykset taas jostain syystä. Tässä nyt kuitenkin jotain:

Perjantaina oli viimeinen häiriökurssi kaupan parkkiksella. Ja olihan siellä häiriöitä ihan riittävästi maalaistolloille. :) Tarttis treenata. Taas vaan huomasi niin selvästi sen, että Merkki ei varsinaisesti reagoi satunnaisiin ohikulkijoihin (jotka ei reagoi siihen) tai on lievästi kiinnostunut (kurkottelee haistelemaan jne.). Mutta liekö sitten mistä ominaisuuksista johtuen (terävyys, pehmeys, epäsosiaalisuus?) ei unohda huonoja kokemuksia. Ja ylipäänsä huonoja kokemuksia tulee ihmisistä helposti. Terhi oli siis varmasti taas melkein pahin häiriö. Lopussa saatiin hieno luoksetulo. Eka matelemalla, kun piti tulla Terhin ohi... Toisella lähdin juoksemaan karkuun ja tuli tietysti lujaa. Kolmannen sitten jo lähti itse lujaa, ei välittänyt Terhistä ja sitten vauhdista palkka ja juoksin vielä karkuunkin. :)

Lauantaina olin kuuntelemassa Ilkka Hormilan tunnistusjälkiluentoa, siitä pitää kirjoittaa ihan oma juttunsa. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kaikille koirien nenän käytöstä kiinnostuneille. :)

Maanantaina tokotreenit. Tehtiin taas kerran kontaktia... Kierreltiin vaan lähellä Leilaa niin, ettei huomioinut meitä mitenkään. Kerran taisi tulla pieni mur ja väisti, mutta loppua kohti sitten teki ihan kivasti, eikä välittänyt. Paikallaolo tehtiin kanssa ja nyt taisi sujua loppu ja alkukin ilman hämminkiä. Löydettiin myös sopiva laudan kappale, teki kivasti kakeja takajalat alustalla. Häivyttäminen on kyllä melkoinen savotta sitten joskus aikanaan... Muuten pätkii muisti kovasti, en muista yhtään mitä tehtiin. Se kuitenkin jäi mieleen, että teki kivalla ilmeellä ja jaksoikin hyvin. :)

Omalla ajalla on tehty ihan pienesti noutoa. Sisällä jossain välissä tehtiin kädestä ottamista niin, että vedin kapulaa karkuun, kun oli ottamassa. Muutamien toistojen jälkeen otti kapulan (kädestä) paljon reippaammin. :) Ulkona tehtiin samaa kanssa, tuntui toimivan hyvin. Ulkona myös ensin lelulla riehumista, lelun heitto & palautus ja sitten hämynä kapulan heitto. Meni molempiin suuntiin laukalla, joten tämä hyvä. Eilen oli taas virtaa piukassa, joten tehtiin lelupalkalla pari toistoa. Ensin istumaan, kapula maahan ja peruutin muutaman metrin. Otti ja lähti palauttamaan reippaasti. Sitten jätin istumaan kapula suussa ja kutsuin jostain n. 10 m päästä -> lähti reippaasti laukalla, joten palkka ja leikkiä. Eli taas onnistuu, kun ei ole häiriöitä / painetta, onnistuu hyvin ja vauhdilla. Mutta toistoja ei parane kotonakaan tehdä montaa, sitten vauhti hidastuu. 


Ei kommentteja: