tiistai 22. tammikuuta 2013

Tokoa vol. 1

Käytiin eka kerta Kokkolassa "virallisesti" tokoilemassa. Ja noh, sanotaan nyt vaikka ettei isoja yllätyksiä. ;) Jo mennessä oli asiaa niin, että meinasi palaa hermot... Lumi oli mukana (silläkin oli Asiaa), joten ei yhtään auttanut Merkin hiljaa pysymistä. Kunhan päästiin halliin, niin volyymi sentäs hiljeni, mutta sellaista rasittavaa piippailua enempi vähempi koko tunti. Ja haistelua.

Oli taas pitkästä aikaa sen verran hulinaa ja ahdasta, että Merkkiä aavistuksen ahdisti. Namilla houkuttelemalla kyllä pystyy tekemään jotain ihan perusperusjuttua (kontaktia, seuraamista, jääviä, paikalla oloa jne.), mutta mikään vauhtia vaativa homma ei onnistu (luoksetulo, merkki, kiertämiset). Ja väliajat piti haistella maata ja/tai piipata. Meitä oli porukassa ehkä yhteensä 7 koiraa, joista 5 narttua... Jospa se taas tästä lähtisi rullamaan, kunhan tottuu porukkaan (Merkille on aina hankalia ihan totaalisen oudot koirat). 

Hyviä oli luoksepäästävyydet. Merkkiä ei tosin edelleenkään koskettu, mutta ei vaikuttanut kovin ahdistuneelta, eikä jäänyt kyttäilemään kouluttajaa. Lopuksi myös hyvä paikallamakuu, oltiin reunimmaisena ja Lumen vieressä, 2 min, mutta lyhyt matka. Asento pysyi, ei vinkunut tai haistellut(!) ja oli rauhallisen oloinen. Maahan hyvin, ylös nouseminen vaati toisen käskyn. Vaatii muuten tosi usein, pitäis laittaa tehotreeniin. Etenkin, jos on maannut pidempään ja tosi rentona, niin sitten ei meinaa viitsiä nousta. ;) Joku kiva seuraamispätkäkin saatiin, kun nami oli apuna. Muuten humppailtiin temppuja jne., kun ei muuta viitsitty. Jossain välissä ihan pienesti pystyi leikkimään, joten kaipa se tästä. 

Hallissa on kivituhkapohja, joka kyllä on aavistuksen hankala Merkin kanssa. Nameja ei viitsi heitellä, kun ne on välittömästi kuorrutettu hiekalla. Ja Merkkihän ei sellaisia sitten noin vaan syö, vaan pyörittelee suussaan ja syljeskelee hiekkaa pienen ikuisuuden. Nameja heittelemällä kun olis mahdollista saada edes osaan liikkeitä vähän vauhtia. Myös lelut menee Merkin mielestä ällöttäväksi, jos ne on pyörineet hiekassa. :D 

Tunti on ihan tosi pitkä aika, pitäisi keksiä joku systeemi, mihin laittaa Merkki tauoille. Häkin kuskaaminen ei oikein onnistu ja autolle on pitkähkö matka viedä. Naruun toki voi johonkin pistää kiinni, kunhan vaan pysyy itse vahdissa. Missään nimessä kun Merkki ei kaipaa sitä, että jonkun koira ryykää vahingossakaan iholle...

Ja mitä ihmettä tuon haistelun kanssa? Saako esim. liikkeiden välissä haistella rauhassa, kun juttelen kouluttajan kanssa tai muuten hengataan? Toimii taatusti palkkana & lepotaukona, mutta vahvistuuko se nokka maassa kulkeminen aina vaan? Jos ei saa haistella, niin menee helposti nalkuttamiseksi. Vaikeaa.

Kaiken kaikkiaan siis ihan odotetusti meni reissu. Ei nyt ihan niin valtava katastrofi mitä olis voinut olla, mutta ei kyllä mikään varsinaisesti iloinen yllätyskään. Lumi tietysti häiritsi kanssa, sen menoa piti tsiigailla aina vähän väliä. Mutta yritetään olla positiivisia: häiriöitä meidän just on treenattavakin, joten sikäli taatusti hyödyllistä. :)

Pihatreenejäkin tehtiin jossain välissä. Ainaskin pari hyvää noutoa (ei edelleenkään sitä luovutusta) ja takapalkalla luoksetulon stoppeja (ihan hyviä, kun luoksetulovauhti ei kiihdy liikaa, niin stopit on siedettäviä). Noudon luovutus pitäis kyllä saada kuntoon. Pähkäilen vaan pitäisikö opettaa tulemaan eteen vai suoraan sivulle. Molemmat onnistuu nyt, kun ihan kunnolla auttaa. Ilman apuja ei ole hajuakaan. 

Ei kommentteja: