tiistai 21. helmikuuta 2012

Uusi järjestelmällisempi elämä :D

Tai ainakin yritystä siihen suuntaan... Merkille on ostettu oma treenikalenteri ja sitä on jopa vähän täytettykin. Treenisuunnitelma antaa vielä(kin) odottaa itseään.

Viime viikon tiistaina käytiin taas katselemassa muita taitavia ihmisiä & koiria tokokokeessa ja temppuiltiin siinä samalla jotain pientä. Paikallaoloa ainakin, jossain välissä vinkui, kun toinen koira kulki ihan vierestä. Ja kipsahti lonkalle, eikä millään meinannut oieta. :/ Vaikka nostin ihan ylöskin, meni aina uudestaan lonkalle. Lopulta sain suoraan ja siitä ehkä puolen minuutin päästä palkka. --> Tätä on ehdottomasti treenattava vielä paljon. Positiivista oli, että pysyi paikallaan, mutta vinku on kyllä herkässä (liikaa virettä, liian tylsää jne.)

Keskiviikkona ja torstaina sisällä jälkikeppien etsimistä --> onnistui hyvin. Merkki istuu eteisessä, kun käyn piilottamassa kuistille ja pesuhuoneeseen keppejä. Käskynä "keppi" ja palkkana maksamakkaraa. ;) Käskyä ei tokikaan vielä osaa, mutta jatketaan harjoituksia. Kyllä se kuitenkin selvästi etsii niitä, kun on nähnyt että käyn piilottamassa.

Keskiviikkona  omassa pihassa vähän seuraamista, oli hieno! :) Lelu oli piilossa ja tehtiin ympyrää oikealle (Merkin käännökset vasemmalle on paljon parempia mitä oikealle). Kokeiltiin etäpalkallakin ja hyvin sekin: palkka maahan odottamaan, muutama kymmenen askelta poispäin ja vapautus palkalle. Myös liikkeestä seis suunilleen kokeenomaisesti (lentävä lähtö, koetta vähän lyhyemmät matkat) toimi takapalkalla. Koko hoito kesti ehkä 10 min, josta varmaan puolet oli leikkimistä. Paistaa se päivä risukasaankin välillä. :D

Torstaina illalla lenkiltä tullessa pyssättiin lukion parkkikselle kamalassa tuiskussa (häiriöt vähissä :D). Tehtiin n. parinkymmenen askeleen suoraa seuraamista lelu taskussa (ehkä pari toistoa) -> hyvä. Namin avulla tehtiin pitkää pätkää (tai meille pitkää, saattoi vastata n. alo-seuraamista kisoissa). Muuten kivasti, mutta Merkki pysähtyy aina syömään (niin pientä namia en pysty käsittelemään, että se nielaisisi vauhdissa...) ja jos itse jatkan matkaa -> sählinkiä. Pitää siis pysähtyä odottamaan ja jatkaa vasta sitten. Luoksetuloakin vähän, eka hidas, tokalla lähti ennen aikojaan ja kolmas sitten hyvä... Lelupalkka vauhdista taaksepäin. Meillä ei edelleenkään ole sitä loppuasentoa. :s Leikki kuitenkin pääasiassa hyvin. :) Lopuksi piti jäädä kyyläämään lastenvaunuja työntävää kävelijää, mutta kunhan se hävisi näkyvistä, jatkoi taas hyvin.

Perjantaina jälkikepit kotona, kaupan parkkiksen laidassa leikkiä (ei mikään super, mutta ok) ja hallilla pikapyörähdys. Hallilla oli myös the tyttöystävä -> vähän vaan kontaktitreeniä ja paikallaolo. Kerran taisin kieltää vinkumasta (se tyttis...), muuten hyvin. Aika oli n. 2 min, palkkasin muutaman kerran, enkä mennyt kauas (vieressä vieras uroslappari).

Lauantainakin hallilla humputtelemassa (kiertämistä, jalkojen välistä pujottelua, A jne.) + paikallaolo ja -istuminen. Paikallaolo ehkä 3 min, palkkailin useamman kerran ja kielsin vinkumasta pari kertaa (Viksu-idoli samassa rivissä...). Etäisyyttä ei paljoa (vajaa 10 m?), mutta olin välillä selin ja pylvään takana piilossa. Paikallaistuminen tosi lyhyt ja palkkasin pari kertaa -> hieno! :)

Sunnuntaina omassa pihassa hienoa seuraamista. :) "Volttia" molempiin suuntiin ja juoksupätkiä. Hallilla sitten ei ensin tuntunu onnistuvan yhtään mikään. :/ Oli just sellanen ärsyttävän hajamielinen ja tahmea. Lopulta saatiin kuitenkin pari kivaa leikkipätkää (patukka naruun kiinni + yhdessä jahdattiin narupalloa) ja tunnarikin löytyi. Tunnari oli joku hetken mielenhäiriö, kun näin kapuloita lattialla. Nappasin yhden ja piilotin agiesteen siivekkeen taakse --> haahuili vähän muita hajuja aluksi, mutta "löysi" ja toi sitten. Seuraavaksi pistin kapulan muiden lattialla levällään olevien eteen --> taas muiden hajujen haistelua ensin, mutta meni sitten tutkailemaan kapuloitakin ja toi oman. Ja vielä toisenkin kerran, kun oma muiden takana. :) Ihan puhdasta tuuriahan tää oli, mutta kiva ylläri silti, kun muuten oli vähän paska fiilis.

Eilen maanantaina oli onneksi kiva treeni hallilla, tuli oikein tosi hyvä mieli pitkästä aikaa. Hyvä treeni, parempi mieli. :) Ei mitään mullistavaa, aluksi tuijotteli Heidin flattejä, mutta rupesi sitten vähitellen hommiin (tunnisti varmaan tutuiksi nartuiksi ;)). Muitakin tuttuja tuli vielä, mutta niillä oli tutut koirat (ja narttuja kaikki -> ei niin pelottavia) ja vaan Helleviä piti vähän tuijotella ja Viksulle + Purrille vinkua... Pysyin kuitenkin coolina (hieno minä!) ja palkkailin muina naisina kontaktista, enkä alkanut nalkuttaa. ;) Teki tosi topakkana mm. "pohkeenväistöä" etujalat laudan päällä, kun palkkana oli ikiherkullisia Froliceja (juu-u...). Leikkikin hienosti (dami remmin päässä kiinni) ja tehtiin muutama ruutuun lähetys (lelu ruutuun ja juostaan kilpaa). Ymmärsin jopa lopettaa ajoissa.

Tänään sitten ei tehty yhtään mitään. Ihan järkyttävä keli vaihteeksi ja muutenkin laiskottaa... :s Iltaruoan eteen taitaa joutua etsimään yhden jälkikepin. ;)

Treenattavaa:
  • Paikallaolosta on saatava vinkuminen pois! Hankalaa, koska saattaa vinkua mm. siksi että on liikaa kierroksia tai sitten liian tylsää... Lonkka-asennon korjausta mietin vielä, viitsiikö ruveta.
  • Kaikissa paikallapysymistä vaativissa liikkeissä tarvii treenata sitä odottamisosaa (maasta ei lähde, mutta istumasta saattaa ja seisomasta lähtee melkein taatusti, jos odottelen muutamaa sekuntia kauemmin).
  • Jonkin sortin patoaminen ei kans olisi pahasta. Jos nyt sitten ymmärrän tuon oikein... Ongelmana kuitenkin se, ettei tahdo malttaa odottaa, jos lelun laittaa piiloon. Leikkii siis esim. kotona tosi hyvin, mutta kun lelu menee piiloon ja jos en sano mitään -> joko asenne "lässähtää" tai sitten pahimmillaan lähtee hommailemaan omiaan. Ei oikein älyä tarjota mitään järkevää toimintaa (sivulle?) eikä myöskään jää odottelemaan pitkäksi aikaa.
Pääasia olisi nyt kuitenkin oikeasti alkaa treenata oikeaa asennetta häiriössä. Ohjaaja koittaa pitää päänsä kasassa, eikä hermostua... Luksin blogista bongasin tämän: "Ongelma ei ole niinkään itse asentojen erottelu, vaan keskittyminen häiriössä. Jos mudi on yhtään epävarma, ja häiriö helposti saa sen vähän varuilleen kun se on tollanen mörrimöykky, se ei pysty keskittymään eikä tee kunnolla." Merkki menee epävarmaksi eniten vieraista koirista ja syynä mun mielestä vahtiminen (todennäköisesti puolustushalua, terävyyttä jne.). Eli ei pysty rentona keskittymään hommiin, kun pitää koko ajan olla varuillaan, ettei mitään kamalaa tapahdu. --> Vastaehdollistamista tms., että saadaan muutettua mielikuva toisista koirista kivemmaksi / vähemmän pelottavaksi? Hermostuminen tuskin ainakaan auttaa mitään...

Olipas kätevä kirjoittaa, kun uudesta kalenterista pääsee tarkistamaan mitä ollaan tehty... :D

Ei kommentteja: