maanantai 13. helmikuuta 2012

Kiva viikonloppu :)

Perjantaina päästiin ensinnäkin (tosin monen mutkan kautta) kunnon metsälenkille koko porukalla. Pappakin taapersi mukana hienosti. Puoli kuuteen asti nähtiin reippailla ilman otsalamppua! :) Käytiin Merkin kanssa hallilla keskenämme humputtelemassa, mutta ei mitään muistikuvaa mitä tehtiin...

Lauantaina oltiin kuunteluoppilaana, kun Katja Kiviaho (+ bc Zen mm. Suomen mestareita tokossa ja pk-jäljellä) kävi kouluttamassa tokoa / tottista. Tulipahan taas muistutus siitä, että ilman säännöllistä ja suunnitelmallista treenaamista, mikään ei etene mihinkään... Muita päällimmäisenä mieleenjääneitä juttuja oli asioiden pilkkominen pieniin palasiin, apujen nopea häivyttäminen ja kokeneelle koiralle treenien vaihtelevuus. Ei siis mitään varsinaisesti maailmaa mullistavaa uutta, mutta kun tahtoo aina hukkua nämä itsestäänselvyydetkin johonkin... :s

Seuraamisessa pitäisi olla ihan äärimmäisen tiukka ja tarkka oikeasta paikasta. Hyviä vinkkejä tuli niin liian tiiviiseen kun edistäväänkin seuraamiseen. Lisäksi pitäisi lisätä omiin treeneihin ainakin ympyrät ja "pohkeenväistö" (opettaa takaosan käyttöä). Lisäksi etsittävä omalle koiralle sopiva vauhti, askelpituus, kulmien askellus jne. Pitäisi ensin kuivaharjoitella kaikki kunton ilman koiraa.

Jääviin myös palkkaaminen ohjaajalla olevalle lelulle. Parantaa keskittymistä ohjaajaan, jos koira odotteluvaiheessa kuikuilee sivuille ym. Samaa voi käyttää myös ruudussa makaamisessa. Näitä ei kuitenkaan paljoa, ettei lähde liikaa pyrkimään ohjaajan perään.

Ja kaukojen lopetus aina siihen, että ohjaaja palaa koiran sivulle. Vähentää siis koiran tarvetta hiissata ohjaajaa kohti + ero takapalkan ja ohjaajalta tulevan palkan välillä pienempi.

Illalla käytiin tästä kaikesta innostuneena vielä treenaamassa Merkin kanssa. ;) Tällä kertaa treenit jopa onnistui ihan kivasti. :) Ei tietysti vieläkään tee hommia niin täysillä, mitä ilman häiriöitä, mutta parempaan päin. Humputteluna ja taukojumppana ainakin agin kontakteja + kiertämistä.

Varsinainen treeniaihe oli sivulla kontaktin pitäminen häiriöstä huolimatta. Merkkihän siis vilkuilee aina ympärilleen, jos vähänkin jotain näkyy / kuuluu / haisee / epäilyttää joku paikallaolija... Hansu siis seisoskeli lähettyvillä ja liikkui vähäsen. Kontaktin putoamisesta huomautus ja korjaamisesta kehu + palkkaa. Että tämä on Merkin mielestä niin vaikeaa! Ja pään kääntäminen tulee niin salamana, että ei millään tahdo ehtiä huomauttaa oikeaan aikaan... Oli myös "kiva" huomata, että korjaamisesta (kieltäminen, pieni hihnasta nyppäisy) huolimatta Merkki oli ihan tomerana koko ajan eikä valunut maanrakoon.

Seuraamista otettiin pieni pätkä filmille, kiitos Hansu! Ääniä en osaa poistaa... Tuommoista pikkusievää ja vähän hajamielistä hipsuttelua tällä kertaa, mutta muuten ok. Tykkäisin itse, että olisi vähän enemmän asennetta pelissä. Seli-seli: Lelu on kainalossa auttamassa keskittymistä varsinaiseen asiaan, ilman häiriöitä onnistuu ilmankin. Ja kun kierroksia saa enemmän, myös painaminen on paaaljon pahempaa. Ohjaaja menee kipsiin välittömästi, kun tulee edes puhe videoimisesta... :/



Ihmeen vähän häiritsi vieressä agia tekevä Timo, mutta kuvaajalle piti vähän esiintyä. ;) Hansu on siis Merkin lemppari, kun on aina metsässä piilossa ja syöttää herkkuja + omistaa 2 hemaisevaa tyttökoiraa. :D 



Sunnuntaina maaseutumatkailtiin ja käytiin kaupoilla. Pojat sai puruluita ja Rasmus uuden haalarin. Vähän tehtiin J:n avustuksella luoksetulon stoppia. Jätin siis istumaan, kutsuin (ei oikea luoksetulo käsky, lähinnä joku vapautus tyyliin "tuu vaan"), pysäytys n. J:n kohdalla ja J heitti narulelun taakse palkaksi. Meni ihan kivasti ollakseen eka kerta, kun treenattiin näin. Kyllähän tuo pystyis pysähtymään vieläkin nopeammin, mutta katsotaan paraneeko seuraavissa treeneissä. Ja muutenkin mietittävä, miten paljon viitsii viilata pilkkua (todennäköisesti ei viitsi viilata...). Se kuitenkin pysähtyy heti, eikä valu vaikkei mitään huippua lukkojarrutusta teekään. Lisäksi tehtiin vielä kontaktia häirittynä. Tai "häirittynä", kun Merkin pää kääntyy vielä varsin pienistä jutuista. Alkaa kuitenkin ehkä hiffata idean. Ei jää tuijottamaan häiriötä, vaan on vähän sellainen "hups" -ilme ja ottaa nopeasti uudestaan kontaktin. Parina kertana muisti jo siinä vaiheessa, kun silmät lähti kääntymään ja korjasi heti. :D Välipalkkana namia ja muutaman namin jälkeen kunnon riehumiset lelulla.

Ei kommentteja: