maanantai 18. huhtikuuta 2011

Tokokurssin 2. kerta

Parempi sentäs, mitä pelkäsin... :-) Sen verran fuskattiin, että Merkki ja Lumi rallittivat jonkun aikaa keskenään ennen tunnin alkua. Helpotti selvästi, kun pääsi päästelemään suurimmat höyryt etukäteen. Mukana oli yksi uusi koira ja sille piti tietysti vähän murrata... Ei kamalan pahasti kuitenkaan, ehkä tää tästä joskus?

Aloitettiin taas luoksepäästävyydellä, meni paremmin kuin viimeksi. Taisi yhden kerran päästä kouluttaja silittämäänkin vähän. :-) Kovin kummoisesti ei olla treenattu (kaksi kertaa J:n kanssa...), joten luultavasti vaikutti se, että paikka ja kouluttaja oli jo tutumpia mitä viimeksi.

Seuraamista seuraavaksi pikkupätkiä. Merkki painaa ihan sikana, hyvä minä... :-X Eli nyt ihan ekana täytyy korjata tämä ennen mitään sen kummempia temppuja. Tarkkana saa olla, että ehtii naksuttaa oikeassa kohdassa. Täytyis myös keksiä joku, miten pääsisi hyvin liikkeelle, ettei tarvi kovin pitkään talsia ennen palkkaa (rupee paikka elämään muutenkin, kun ei vielä osaa). Sillä aikaa, kun treenataan Merkin kanssa tuo painaminen pois, täytyy itse kuivaharjoitella käännökset. Ei pysty keskittyä yhtä aikaa koiraan ja omiin jalkoihin... Paikallaan siirtymisissä täytyy myös treenata askeleet taakse ja vasemmalle.

Tässä välissä mahtoi olla paikallaolo. Pidin helppona, ettei nouse ja pysyy skarppina. Pysyin siis lähellä (ehkä parin metrin päässä) ja palkkasin tiheästi katsekontaktista. Välillä vilkuili vieressä (ehkä reilu 5 m päässä?) olevaa Lumia, mutta pysyi kuitenkin suht rauhallisen oloisena. Tämä siis hyvä. :-) Seuraavalla kerralla täytyy muistaa vähän vaikeuttaa.

Luoksetulossa ei mitään kummallista. Jätin istumaan, kouluttaja varmisteli narun päässä, ja kävelin ehkä 15 m päähän kutsumaan. Patukka oli koko ajan esillä ja sai tulla suoraan siihen kiinni. 2 toistoa, ensin poispäin toisista koirista ja sitten niiden edessä. Hieno Merkki! Samalla tuli päätettyä, että opetetaan tulemaan suoraan sivulle. Opetan eteen tulemisen myöhemmin, jos tuntuu tarpeelliselta.

Loppuun vielä uusiksi luoksepäästävyys, pysyi namittamalla istumassa, mutta "tuomari" ei koskenut. Pari toistoa vissiin tätäkin.

Vaikka välillä ajatukset harhaili ihan reilustikin, niin nyt leikki huomattavasti paremmin ja palautti lelut hienosti takaisin. Jes! :-) Paitsi pienen vinkupallon, mitä piti potkiskella ympäriinsä ja vinguttaa tassuilla. ;-P Väliajoilla lähinnä leikittiin, muutama liikkeestä maahanmeno ja seuraamispätkiä + perusasentoja. Nyt sitten seuraamisen paikkaa vähän kauemmaksi, luoksepäästävyys- ja paikallamakuutreeniä.

Ei kommentteja: