torstai 14. huhtikuuta 2011

Tokokurssin 1. kerta

Jos koitetaan olla positiivisia, niin loppuajasta saatiin ihan kivoja liikkeestä maahanmenoja ja pari seuraamispätkää. Ja lelupalkat palautti takaisin, eikä lähtenyt keskenään rallittamaan. Ja vesi- / räntäsade loppui ennen kurssin alkua. Noin muuten sitten... Alkuun ei pystynyt tekemään muuta, kuin a) haistelemaan (ratsastuskenttä + ennen meitä iso tokon alkeiskurssi) b) piippailemaan Sagalle. Saga siis tuurasi juoksuista kuopustaan ja Merkki oli nyt jo ihan mahdoton. Ensi viikolla Lumi-bestis tulee mukaan, tuskin maltan odottaa... :-S

Luoksepäästävyyksistä ei tullut mitään (ei näitä kyllä ole treenattukaan kun ehkä kerran). Tehtiin ihan ekana ja aluksi piti kytätä Sagaa niin tiukasti, että väisteli väliin tullutta "tuomaria". Sitten, kun sain jotenkin pitämään katsekontaktia, niin olisi halunnut lähteä moikkaamaan "tuomaria". Kun tästä kiellettiin, niin sitten olisi väistänyt... Argh! :-x Treeniä siis, täytyy ensihätään värvätä J avuksi ja kun onnistuu, niin muut kaverit. Ja ehkä tähän olis fiksu keksiä joku käskykin.

Paikallamakuu meni ihan hyvin niin kauan, kunnes jossain haukkui koira ja vieressä maannut Saga vastasi sille. Merkki siis nousi seisomaan ja koitti katsella, missä koira haukkuu. Uusiksi maahan ja sitten loppu ihan ok kai. Olin siis koiran edessä ehkä n. metrin päässä ja palkkailin katsekontaktista. Ei kuitenkaan mennyt lonkalle, minkä mielellään tekee "pidemmissä" paikallaoloissa. Yhteensä pötköteltiin ehkä minuutin verran. Liikkeiden välissä "käy siihen" ja "odota" toimi ihan hyvin.

Aluksi seuraamisesta ei tullut mitään, mutta toisella yrityksellä ihan mukavia pikkupätkiä (metri-pari?) lelupalkalla. Myös lelupalkalla liikkeestä maahanmenot kivoja. Muistaakseni ekalla yrityksellä ei mennyt, tuijotti vaan kysymysmerkkinä. Eli täytyy vielä tehdä ensin muistutukseksi yksi ihan tavallinen maahanmeno, että tajuaa mitä tehdään. Lelupalkalla nämäkin, namit ei jaksanu juurikaan kiinnostaa. Lelut (patukka ja narupallo) tosiaan palautti hyvin takaisin, vaikka heitinkin pari kertaa ihan reilusti. :-) Täytyy kuitenkin muistaa vielä paljon vahvistaa tuota palautusta toisella lelulla.

Summa summarum: vieras paikka ja uudet hajut häiritsi ihan kamalasti. Täytyy käydä tuossa treenaamassa ennen seuraavaa kertaa ja toivoa, että onnistuisi vähän paremmin. Lumi toisaalta on sitten mukana, joten odotukset on syytä pitää aika minimaalisina... Ihana murkku! ;-p

Ei kommentteja: