torstai 14. lokakuuta 2010

Ensilumi

Oon kökkinyt kotona kuumeessa ja Merkin meno alkaa olla sen mukaista.... Tänään satoi ensilumi (ja tuiskuttaa edelleen), sitä on aamusta lähtien tullut jo pian 10 cm! Merkillä on ratkiriemukasta: se hepuloi, kaivaa, syö lunta jne. Ainoo vaan, että lumen syönti pissattaa, eikä siellä nyt malta kakalle pysähtyä... ;-) Musta hepuloiva koira, puhdas ensilumi, hämärä päivä & kuumeinen valokuvaaaja, tässä tulos:



Nyt siltä on lisäksi alkanut hampaat pudota suusta! :-0 Ylhäällä keskimmäisten etuhampaiden tilalle puskee jo pienet uudet alut, alhaalta on pudonnut myös 2 etuhammasta, ei ne keskimmäiset eikä reunimmaiset vaan "välissä" olevat. Äh, yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ;-)



Koska ollaan siis kökitty vaan sisällä (Janillakin eilen ihan järkyttävän pitkä työpäivä), niin ollaan naksun kanssa puuhasteltu kaikkea pientä. Lähinnä nyt niitä perusasennosta käännöksiä vasemmalle. Merkki alkaa selvästi päästä jyvälle mitä halutaan ts. käyttää takapäätä jo paljon paremmin. Namin perässähän se tietysti täysin tulee, joten paikka on ihan hakusassa vielä (etenkin kun se on multakin hakusassa). Pari kertaa oon kokeillut perusasentoa myös lelun kanssa (koska lihapullat oli pahoja ja maha täynnä... ;-)), vaatii vielä hiomista... Tahtoo siis pomppia ja näpsiä leluun kiinni, mutta paremmin koko ajan.

Perusasentoon tuloissa oon nyt koittanut (ainakin välillä :-/) ihan ajatuksella ruveta häivyttämään apuja. Ihan alkutekijöissään tää vielä on, mutta välillä tehdään joku toisto ilman, että nami on ohjaavassa kädessä. Ja toisaalta koitan muistaa pitää käden liikkeen mahdollisimman pienenä. Tahtoo vaan aina unohtua, kun on monta asiaa, mihin mukamas pitää keskittyä...

Maahanmenoja ja istumisia ollaan jatkettu kanssa. Pikkuhiljaa aletaan päästä niistä kamalista käsiavuista. Maahanmenoa tehtiin muutaman kerran sohvallakin (etäisyyttä), mutta tarkkana saa olla tai ei pysy sohvalla. Tää on myös hankalaa sikäli, että tuo laittaa aina salamannopeasti istumaan, jos on hetkenkin tuumaustauko. Ja mää haluaisin nimenomaan opettaa sen nyt ensin menemään suoraan seisomasta maahan... Täytyis kai opettaa seisomistakin sen verran, että osais tarjota myös sitä eikä vaan istu / maahan. Joku sellainen vapaamuotoinen "odottele seisoen" riittäis nyt hyvin.
Sitten vaihtelun vuoksi muutakin temppuilua, lähinnä etuosakäännöstä, peruuttamista, kosketuskeppiä ja -alustaa. Täytyy sanoa, että näppärä ipana tuo on, ei tahdo itse pysyä perässä. :-)